- IMKB
% - Altın
3091.272
%0.00 - Dolar
35.4118
%0.00 - Euro
36.3931
%0.00
- 14:23 - Nesli tükenme tehlikesi altındaki karakulaklar fotokapan ile görüntülendi
- 13:23 - Türkiye’den Şam’a ilk uçuş 23 Ocak’ta
- 18:23 - Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Ocak’ta Antalya’ya geliyor
- 17:57 - “Türkiye’yi gerilime sürükleyeceğinin farkında değil misiniz?”
- 17:53 - “EXPO alanı, yok parasına birilerine verilmemeli”
- 17:33 - Muratpaşa’nın pehlivanları iddialı
- 16:53 - Karaalioğlu Parkındaki aydınlatmaya tam not
- 16:43 - Alanyalı çocuklara güneş enerjisi santrali tanıtıldı
- 16:03 - Miran: "Yarı yıl tatili sorunların çözümü için fırsat dönemi"
- 15:23 - Kemer Belediye Başkanı Topaloğlu karne törenine katıldı
- 15:23 - Antalya’da 500 bin 164 öğrenci karne heyecanı yaşadı
- 15:23 - ANTİAD Başkanı Bilal Köleoğlu: “Turistin kent merkezine gelmesi için bir sebep olması lazım”
- 15:17 - Yarıyıl Tatilinde Eğlenceli Atölye Etkinlikleri ÖzdilekPark Antalya AVM'de
- 13:43 - Eğirdir’de 4 bin 25 öğrenci ve 450 öğretmen yarıyıl tatiline girdi
- 12:23 - Burdur’da 41 bin 77 öğrenci karne sevinci yaşadı
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK
YÖREX ve kent değerleri
Ülkemizin özgün değerleri, sosyal ve kültürel yaşamı, doğası ve iklimi öylesine farklı, öylesine güzel ki!.
Bu bağlamda; kültürel, sanatsal ve tarımsal değerlerimizin vitrine çıktığı fuarlar, festivaller çok büyük önem taşıyor.
Gelenekselleşen YÖREX Fuarı da bu anlamda oldukça önemli.
Yöresel lezzetleri her zaman önemsemişimdir. Hangi şehre gidersem gideyim önceliğim tarihi ve sosyal dokuyu incelemek ve o kente özgü sembolleri yerinde görmek olmuştur.
Bu sembol değer bir kilim de olabilir, bir meyve de olabilir, bir yiyecek türü de olabilir.
Ve hatta hepsi olabilir…
“Sizin oraların nesi meşhur?” parolasıyla yöresel lezzetlerin buluştuğu önemli fuarlar arasında yeri alan YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı artık Antalya’nın bir markası oldu ve ‘’gelenekselleşti.’’
Antalya Ticaret Borsası öncülüğünde, TOBB’un desteğiyle bu yıl 12’incisi düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX, ANFAŞ Fuar Merkezi’nde başladı. 5 Kasım Pazar gününe kadar devam edecek YÖREX’te Anadolu’nun dört bir yanından gelecek yüzlerce ürün ziyaretçiyle buluşuyor.
Gelenekselleşen fuar öncesi geçtiğimiz günlerde gazetemize bir ziyaret gerçekleştiren Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX’e 7 bölgeden yüzlerce yöresel ürünün geleceğini söyledi. Çandır, 12’nci YÖREX’te oda ve borsalar, kalkınma ajansları, GAP İdaresi Başkanlığı, valilikler, belediyeler, kooperatifler, üretici birlikleri ve firmalardan oluşan 500’ün üzerinde katılımcının yer alacağını kaydetti. Çandır, “YÖREX, Anadolu’nun kuzeyinden güneyine, doğusundan batısına, kültürlerin, yöresel ürünlerin buluşma noktası olacak” açıklamasını yaptı.
Fuar öncesinde gazetemize de bir nezaket ziyareti gerçekleştiren ATB Başkanı Ali Çandır; hedeflerinin fuara daha çok katılımın sağlanması ve coğrafik işaretli ürünlere başvurunun bir sinerji yaratması olduğuna vurgu yaptı.
Şurası bir gerçek ki; yerel dokunun özünün korunması ve gelecek kuşaklara yaşatılması için işi şansa bırakma lüksümüz yok.
Her zaman dile getirdiğim gibi yöresel lezzetler ve ürünlerin gelecek kuşaklara aktarımı konusunda titiz bir çalışmanın yürütülmesi kaçınılmaz bir gerçek. YÖREX Fuarı bunun için önemini her geçen gün arttıran bir buluşma haline geldi.
Öncelikle şu gerçeğin altını çizmek istiyorum. Yöresel ürünlerin sergilendiği, marka değerlerin bir sentez gibi işlendiği YÖREX Fuarı’nın yerel lezzetlerin, ürünlerin korunması ve yaşatılması adına “atılması gereken adımlardan birisi” olduğuna inanıyorum.
Antalya Ticaret Borsası tarafından bu yıl 12’ncisi düzenlenecek YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı; gerçekten Antalya’nın yeni bir heyecanı oldu…
Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki; Antalya Ticaret Borsası’nın tohumlarını attığı bu önemli organizasyonu Antalya’ya ayrı bir renk ve heyecan kattı.
Katmaya da devam ediyor.
Antalya Ticaret Borsası; bu anlamda geçmiş yıllardan gelen tecrübesiyle gelenekselleşen bu organizasyonu daha geniş kitlelere duyuruyor ve organizasyon bu doğrultuda şekilleniyor.
YÖREX fuarı her şeyden önce yerel dokunun ön plana çıkarılmaya çalışıldığı, kendi kültürümüzün özümsendiği ve önemsendiği bir buluşma.
Bu buluşmada yerel ürünlerin bir marka değeri ile buluşması noktasında ekonomiye katacağı sinerji hafife alınamaz.
Yöresel ürünlerin ve lezzetlerin vitrine çıkarılması, ulusal ve uluslar arası boyutta tanınırlığının sağlanması noktasında önümüzde zorlu ve uzun bir yolculuk var.
Bu yıl 12’ncisi gerçekleştirilecek YÖREX Fuarı nedeniyle Antalya Ticaret Borsası’nı, tüm emeği geçenleri ve Ali Çandır’ı ve yönetimini kutluyorum.
Kendi değerlerimizin özünün korunarak gelecek yıllara ve kuşaklara aktarılması, yaşatılması gerçekten ciddi anlamda üzerinde durulması gereken önemli bir ayrıntı…
- ZAVALLI ORTADOĞUEşref Ural
- Kepez’de kronikleşen meselelerMustafa Yetgin
- Yakışıyor mu?Ömer Yetgin
- SAKALARDA ÖLÜMMuharrem Yellice
- GÖMÜLÜ MALİ YÜKÜMLÜLÜKLER GELECEKRaziye Gök Aktaş
- Eşi Adına Kitap BağışladıKahraman Köktürk
- PEKİ YA İRAN???Gürsel Kaya
- Asgari ücret ve emekli maaşı zammı beklentileriİSA KAVLAK
- NAZIM’I ABARTISIZ ANMAKYALÇIN DUMAN
- Bakü’de iklim anlaşmazlığı: Dünyayı kirletenlerin YüzsüzlüğüMustafa Yıldıran
- MUHASEBECİLERİN HAKLI İSYANIKamil Başkonak
- CUMHURHİYET’İMİZİN 100 YILINI KUTLARKEN…Binali Efe
- Kemer ve temizlik çalışmalarıAdem Vural
- SEÇİMEyüp Koçak
- Kesik Minare meselesi…Yusuf Katrağ
- Türkiye’den Şam’a İlk Uçuş 23 Ocak’ta
- Anti̇ad Başkanı Bilal Köleoğlu: “Turistin Kent Merkezine Gelmesi İçin Bir Sebep Olması Lazım”
- 2024 Yılında Türkiye’de 39 Milyon Ton Tahıl Üretildi
- Elmalı Yuva’da Saman Desteği Afetzedelerin Yüzünü Güldürdü
- Adp’nin Misafiri Atso Başkanı Hacısüleyman Oldu
- Yangında Zarar Gören Üreticilere Fidan Desteği
- Isparta’nın Gül Yağı Kozmetik Sektöründe Parlıyor: 2024’te 50 Milyon Euro İhracat
- Geleneksel Çandır Fasulyesi Şenliği Hayatpark’ta Gerçekleşecek
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim