- IMKB
% - Altın
3992.93
%-1.86 - Dolar
38.4344
%-0.18 - Euro
43.6192
%-0.26
- 16:23 - Antalya’da turistlerin pazar keyfini yağmur bile bozamadı
- 16:03 - Türk Eğitim Sen'de devir teslim
- 15:43 - Başkan Kotan, Konyaaltı esnafıyla buluştu
- 13:23 - Manavgat’ın özel sporcuları madalyaları topladı
- 11:43 - Boğaçayı’nda yeni canlı türlerine yakın takip
- 10:23 - Antalya’da iki marketin fiyat rekabeti ekmeği 6 TL’ye kadar düşürdü
- 09:43 - 12.türk Tıbbi Onkoloji Kongresi’nde Yapay Zekâ Hastaların Umudunu Resmetti
- 18:23 - Isparta’da son 3 yılda 180 bin meyve fidanı toprakla buluştu
- 16:43 - ATB Meclis Başkan Vekili Bülbül: "İhracat için radikal politikalar geliştirilmeli"
- 16:43 - Kamp, karavan, outdoor, tiny house sektör liderleri Antalya’da
- 16:08 - Şakiroğlu: "Avrupa’da elektrik kesintileri bölgemize ilgiyi artırır"
- 15:13 - Korkuteli’de 156 hacı adayı için uğurlama töreni yapıldı
- 12:53 - GENÇOSD’nin yeni başkanı Ebubekir Tulpar oldu
- 12:45 - Türk-İş'ten Antalya'da 1 Mayıs'a davet var
- 12:23 - Muhtarlar talep etti, Kotan yanıtladı
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK





YÖREX ve kent değerleri
Ülkemizin özgün değerleri, sosyal ve kültürel yaşamı, doğası ve iklimi öylesine farklı, öylesine güzel ki!.
Bu bağlamda; kültürel, sanatsal ve tarımsal değerlerimizin vitrine çıktığı fuarlar, festivaller çok büyük önem taşıyor.
Gelenekselleşen YÖREX Fuarı da bu anlamda oldukça önemli.
Yöresel lezzetleri her zaman önemsemişimdir. Hangi şehre gidersem gideyim önceliğim tarihi ve sosyal dokuyu incelemek ve o kente özgü sembolleri yerinde görmek olmuştur.
Bu sembol değer bir kilim de olabilir, bir meyve de olabilir, bir yiyecek türü de olabilir.
Ve hatta hepsi olabilir…
“Sizin oraların nesi meşhur?” parolasıyla yöresel lezzetlerin buluştuğu önemli fuarlar arasında yeri alan YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı artık Antalya’nın bir markası oldu ve ‘’gelenekselleşti.’’
Antalya Ticaret Borsası öncülüğünde, TOBB’un desteğiyle bu yıl 12’incisi düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX, ANFAŞ Fuar Merkezi’nde başladı. 5 Kasım Pazar gününe kadar devam edecek YÖREX’te Anadolu’nun dört bir yanından gelecek yüzlerce ürün ziyaretçiyle buluşuyor.
Gelenekselleşen fuar öncesi geçtiğimiz günlerde gazetemize bir ziyaret gerçekleştiren Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX’e 7 bölgeden yüzlerce yöresel ürünün geleceğini söyledi. Çandır, 12’nci YÖREX’te oda ve borsalar, kalkınma ajansları, GAP İdaresi Başkanlığı, valilikler, belediyeler, kooperatifler, üretici birlikleri ve firmalardan oluşan 500’ün üzerinde katılımcının yer alacağını kaydetti. Çandır, “YÖREX, Anadolu’nun kuzeyinden güneyine, doğusundan batısına, kültürlerin, yöresel ürünlerin buluşma noktası olacak” açıklamasını yaptı.
Fuar öncesinde gazetemize de bir nezaket ziyareti gerçekleştiren ATB Başkanı Ali Çandır; hedeflerinin fuara daha çok katılımın sağlanması ve coğrafik işaretli ürünlere başvurunun bir sinerji yaratması olduğuna vurgu yaptı.
Şurası bir gerçek ki; yerel dokunun özünün korunması ve gelecek kuşaklara yaşatılması için işi şansa bırakma lüksümüz yok.
Her zaman dile getirdiğim gibi yöresel lezzetler ve ürünlerin gelecek kuşaklara aktarımı konusunda titiz bir çalışmanın yürütülmesi kaçınılmaz bir gerçek. YÖREX Fuarı bunun için önemini her geçen gün arttıran bir buluşma haline geldi.
Öncelikle şu gerçeğin altını çizmek istiyorum. Yöresel ürünlerin sergilendiği, marka değerlerin bir sentez gibi işlendiği YÖREX Fuarı’nın yerel lezzetlerin, ürünlerin korunması ve yaşatılması adına “atılması gereken adımlardan birisi” olduğuna inanıyorum.
Antalya Ticaret Borsası tarafından bu yıl 12’ncisi düzenlenecek YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı; gerçekten Antalya’nın yeni bir heyecanı oldu…
Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki; Antalya Ticaret Borsası’nın tohumlarını attığı bu önemli organizasyonu Antalya’ya ayrı bir renk ve heyecan kattı.
Katmaya da devam ediyor.
Antalya Ticaret Borsası; bu anlamda geçmiş yıllardan gelen tecrübesiyle gelenekselleşen bu organizasyonu daha geniş kitlelere duyuruyor ve organizasyon bu doğrultuda şekilleniyor.
YÖREX fuarı her şeyden önce yerel dokunun ön plana çıkarılmaya çalışıldığı, kendi kültürümüzün özümsendiği ve önemsendiği bir buluşma.
Bu buluşmada yerel ürünlerin bir marka değeri ile buluşması noktasında ekonomiye katacağı sinerji hafife alınamaz.
Yöresel ürünlerin ve lezzetlerin vitrine çıkarılması, ulusal ve uluslar arası boyutta tanınırlığının sağlanması noktasında önümüzde zorlu ve uzun bir yolculuk var.
Bu yıl 12’ncisi gerçekleştirilecek YÖREX Fuarı nedeniyle Antalya Ticaret Borsası’nı, tüm emeği geçenleri ve Ali Çandır’ı ve yönetimini kutluyorum.
Kendi değerlerimizin özünün korunarak gelecek yıllara ve kuşaklara aktarılması, yaşatılması gerçekten ciddi anlamda üzerinde durulması gereken önemli bir ayrıntı…
Yeni projeler ve teşvik gerek…Ömer Yetgin
Roma Yolunu YürüdükKahraman Köktürk
YENİ TREND; SEKÜLER MİLLİYETÇİLİKEşref Ural
Fuarlar ve sosyal faaliyetlerMustafa Yetgin
Deprem gerçeği ve toplanma alanlarıİSA KAVLAK
İDİL URAL ÇOĞRAFYASI’NIN KADİM SAHİPLERİMuharrem Yellice
SANAL OFİSRaziye Gök Aktaş
HEYBEDEKİ BÜYÜK TURP:TÜRKİYEGürsel Kaya
NAZIM’I ABARTISIZ ANMAKYALÇIN DUMAN
Bakü’de iklim anlaşmazlığı: Dünyayı kirletenlerin YüzsüzlüğüMustafa Yıldıran
MUHASEBECİLERİN HAKLI İSYANIKamil Başkonak
CUMHURHİYET’İMİZİN 100 YILINI KUTLARKEN…Binali Efe
Kemer ve temizlik çalışmalarıAdem Vural
SEÇİMEyüp Koçak
Kesik Minare meselesi…Yusuf Katrağ
Antalya’da Turistlerin Pazar Keyfini Yağmur Bile Bozamadı
Atb Meclis Başkan Vekili Bülbül: "İ̇hracat İçin Radikal Politikalar Geliştirilmeli"
Kamp, Karavan, Outdoor, Tiny House Sektör Liderleri Antalya’da
Şakiroğlu: "Avrupa’da Elektrik Kesintileri Bölgemize İlgiyi Artırır"
Gençosd’nin Yeni Başkanı Ebubekir Tulpar Oldu
Tzob Genel Başkanı Bayraktar: "Gençleri Tarımda Tutamıyoruz, Mülteciler Olmasa Bu İşi Götüremeyeceğiz"
Kardelen Soğanlarının Doğadan Sökümü Yasaklandı
Gazipaşa’da Sezonun İlk Kiraz Hasadı Yapıldı
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim