Bugün 05 Temmuz 2025 Cumartesi
- IMKB
% - Altın
4274.454
%0.00 - Dolar
39.813
%0.03 - Euro
46.9041
%0.00
- 19:01 - Yangınlar kenti dumana boğdu
- 18:49 - Alanya'da sıkı denetim
- 17:55 - Soruşturmada yeni detaylar
- 16:40 - Tunç :" Soruşturmalar sürdürülmektedir "
- 16:13 - Gözaltı kararının detayları
- 11:46 - Başvurular 7 Temmuz'da sona erecek
- 22:13 - Gürcistan heyetinden ziyaret
- 21:19 - Dijital geleceğe stratejik adım
- 20:28 - Aksu'da temizlik hizmetlerinde yeni dönem
- 17:04 - Büyükşehir'den aşure ikramı
- 16:21 - Müren yayla yolunda iyileştirme çalışmaları tamamlandı
- 16:03 - Kepez'in gururları
- 15:44 - Erdemgil vefat etti
- 12:25 - “Akdeniz Üniversitesi’nden bu ödülü almak onur verici”
- 23:50 - Kadınlar Plajı’nın kuralları açıldığı günden itibaren aynı
Eyüp Koçak / Muhabir Türk





30 AĞUSTOS
30 Ağustos 2022 Salı 09:44
29 Ağustos 1922'de ülkemizi esir almaya çalışan işgal kuvvetleri; Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve onun etrafında kenetlenen Türk Milleti'nin çabalarıyla yurdumuzdan tamamen temizlendi. İstiklal Savaşı'nın kesin bir Türk zaferiyle sonuçlanmasını sağlayan Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin sonuçlandığı gün bugün. Bu yüzden bu büyük günün ertesi olan 30 Ağustos'u Zafer Bayramı olarak kutluyoruz.
Yurdumuzu düşman işgalinden kurtaran, bu uğurda canlarını ortaya koyan Başta Başbuğumuz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, 7'den 77'ye cephede kan döken şehitlerimizi saygı, sevgi ve rahmetle anıyorum.
Türk Milleti'nin çıkarlarından başka bir şey düşünmüyorum. Her ne olursa olsun, milli birlik ve beraberlik kavramına sıkı sıkıya sarılmamız gerektiğine inanıyoruz. Bu bilinçle çalışmalarımızı yapmaya, ülkemizin değerlerini korumaya, nefesimiz ve imkânlarımız yettiğince devam ediyorum. Ailem ve evladımla atalarımızdan bize miras kalan değerlerimizi bundan önce olduğu gibi bundan sonra da korumaya devam edeceğim.
Kanlarını bizim için döken şehitlerimizin ruhuna çalışmalarımızla sahip çıkmanın tüm makamlardan daha üstün olduğunu düşünüyorum. Varsın bizleri görmezden gelsinler. Varsın, bizleri umursamasınlar. Şehitlerimize, Atatürk'ümüze kum tanesi kadar da olsa çalışmalarımızla sahip çıkmış olmam bana yeter ve artar.
Bu ülkenin kıymetini, bu ülkenin güzelliklerini görmemiz gerekiyor. Türlü hile ve hurda ile işgal edilen Ortadoğu'da neler olup bittiğini hepimiz görüyoruz.
"Gençliğin kıymetini ihtiyarlar, huzurun kıymetini huzursuzlar, sıhhatin kıymetini hastalar, hayatın kıymetini ölüler bilir" derler. Vatanın kıymetini de en iyi vatansız kalanlar bilir. Allah bizleri vatansız bırakmasın. Rabbim ülkemizin bayrağını ilelebet göklerde dalgalandırsın.
Ancak günümüzde yaşananlara baktığımızda ülkemizin geleceğinin tehdit altında olduğunu görüyorum. Trende, otobüste caddede ve sahilde keyif çatan sınırdan ülkeye düzensiz giren kaçaklar bir yandan, ekonomi diğer yandan.
Hak hukuk adalet kavramının en güvenilir liman olduğu gerçeğinden uzaklaşmadan herkesin hakkını ve hukukunu korumak gerekiyor. Öfke, şiddet ayrıştırma ve çatışmadan uzaklaşmamızın tüm toplumumuzun yararına olduğunu düşünüyorum.
Bugün ülke gençlerinin büyük bir çoğunluğu, yarınından umutsuz! Kendilerine kanla kazanılmış toprakları bırakan Atalarını unutup, çareyi yurt dışında arayan milyonlarca gencimize sahip çıkmamız gerekiyor.
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın yıl dönümünde, geçmişe bakmalı, doğrusu ve yanlışlarımızı kabul etmeliyiz. Kanla kazanılan bu ülkeyi kanla almak isteyenlerin emellerini boşa çıkarmalı, eğitime, bilime, sanata yatırım yapmalıyız. Adam kayırmacılıktan uzak, liyakat eksenli kadrolarla bu ülke dünyaya pabucunu ters giydirebilir.
Pabucu biz ters giydikten sonra anlamanın kimseye bir faydası yok.
30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.
Selam ve Sevgilerimle.
Bu yazı toplam 3478 defa okunmuştur.
ÇIRAĞIN AYDINLANMA DEFTERİGazanfer ERYÜKSEL
Güvensizlik Çağında EkonomiMustafa Yıldıran
NURİ ERKAL'IN ARDINDANGürsel Kaya
Bu şehre sahip çıkabiliyor muyuz?Ömer Yetgin
Trump, Evanjelizm ve Yeni Dünya DüzeniMuharrem Yellice
İçim yanıyorKahraman Köktürk
Kaldırım işgalleri meselesiMustafa Yetgin
ÖLDÜRÜLMESİ GEREKEN ÖLÜLEREşref Ural
Bayram tatilleri; kamu ve özel sektör çalışanı arasındaki derin farklarİSA KAVLAK
CUMHURİYET NEDEN İSTENMEZNuri Sezen
SANAL OFİSRaziye Gök Aktaş
NAZIM’I ABARTISIZ ANMAKYALÇIN DUMAN
MUHASEBECİLERİN HAKLI İSYANIKamil Başkonak
CUMHURHİYET’İMİZİN 100 YILINI KUTLARKEN…Binali Efe
Kemer ve temizlik çalışmalarıAdem Vural
SEÇİMEyüp Koçak
Kesik Minare meselesi…Yusuf Katrağ
SPOR
Çamlıbel Mahallesi’ne basketbol ve futbol sahası
Akdeniz akşamları ‘Müzik Şehrin Kalbinde’ konseriyle renkleniyor
Yediemin Otoparkları Araç Mezarlığına Döndü, 25 Yıldır Bekleyen Araçlar Var
Antalya’da Bayram Öncesi Marketlerde Etiket Denetimi
Antalya Ekonomisinin Nabzı Tutuldu
Kepez’de Öğrenci Kent Lokantası Hizmete Girdi
Cw Enerji Bayilik Ağını Genişletiyor
Türkiye Kasaplar Besiciler Et Ve Et Ürünleri Federasyonu Başkanı Yardımcı: "İ̇nsanlar Zincir Marketler, Avm’lerin Kilo İle Et Gi
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 474 99 63 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim
Tel : 0532 474 99 63 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim