Bugün 19 Mart 2024 Salı
  • Antalya11 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2248.012
    %0.17
  • Dolar
    32.3309
    %0.09
  • Euro
    35.1876
    %-0.03

Eyüp Koçak / Muhabir Türk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eyüp Koçak / Muhabir Türk

30 AĞUSTOS

30 Ağustos 2022 Salı 09:44
 
 
29 Ağustos 1922'de ülkemizi esir almaya çalışan işgal kuvvetleri; Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve onun etrafında kenetlenen Türk Milleti'nin çabalarıyla yurdumuzdan tamamen temizlendi. İstiklal Savaşı'nın kesin bir Türk zaferiyle sonuçlanmasını sağlayan Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin sonuçlandığı gün bugün. Bu yüzden bu büyük günün ertesi olan 30 Ağustos'u Zafer Bayramı olarak kutluyoruz.
 
Yurdumuzu düşman işgalinden kurtaran, bu uğurda canlarını ortaya koyan Başta Başbuğumuz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, 7'den 77'ye cephede kan döken şehitlerimizi saygı, sevgi ve rahmetle anıyorum.
 
Türk Milleti'nin çıkarlarından başka bir şey düşünmüyorum. Her ne olursa olsun, milli birlik ve beraberlik kavramına sıkı sıkıya sarılmamız gerektiğine inanıyoruz. Bu bilinçle çalışmalarımızı yapmaya, ülkemizin değerlerini korumaya, nefesimiz ve imkânlarımız yettiğince devam ediyorum. Ailem ve evladımla atalarımızdan bize miras kalan değerlerimizi bundan önce olduğu gibi bundan sonra da korumaya devam edeceğim.
 
Kanlarını bizim için döken şehitlerimizin ruhuna çalışmalarımızla sahip çıkmanın tüm makamlardan daha üstün olduğunu düşünüyorum. Varsın bizleri görmezden gelsinler. Varsın, bizleri umursamasınlar. Şehitlerimize, Atatürk'ümüze kum tanesi kadar da olsa çalışmalarımızla sahip çıkmış olmam bana yeter ve artar.
 
Bu ülkenin kıymetini, bu ülkenin güzelliklerini görmemiz gerekiyor. Türlü hile ve hurda ile işgal edilen Ortadoğu'da neler olup bittiğini hepimiz görüyoruz.
 
"Gençliğin kıymetini ihtiyarlar, huzurun kıymetini huzursuzlar, sıhhatin kıymetini hastalar, hayatın kıymetini ölüler bilir" derler. Vatanın kıymetini de en iyi vatansız kalanlar bilir. Allah bizleri vatansız bırakmasın. Rabbim ülkemizin bayrağını ilelebet göklerde dalgalandırsın.
 
Ancak günümüzde yaşananlara baktığımızda ülkemizin geleceğinin tehdit altında olduğunu görüyorum. Trende, otobüste caddede ve sahilde keyif çatan sınırdan ülkeye düzensiz giren kaçaklar bir yandan, ekonomi diğer yandan.
 
Hak hukuk adalet kavramının en güvenilir liman olduğu gerçeğinden uzaklaşmadan herkesin hakkını ve hukukunu korumak gerekiyor. Öfke, şiddet ayrıştırma ve çatışmadan uzaklaşmamızın tüm toplumumuzun yararına olduğunu düşünüyorum.
 
Bugün ülke gençlerinin büyük bir çoğunluğu, yarınından umutsuz! Kendilerine kanla kazanılmış toprakları bırakan Atalarını unutup, çareyi yurt dışında arayan milyonlarca gencimize sahip çıkmamız gerekiyor.
 
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın yıl dönümünde, geçmişe bakmalı, doğrusu ve yanlışlarımızı kabul etmeliyiz. Kanla kazanılan bu ülkeyi kanla almak isteyenlerin emellerini boşa çıkarmalı, eğitime, bilime, sanata yatırım yapmalıyız. Adam kayırmacılıktan uzak, liyakat eksenli kadrolarla bu ülke dünyaya pabucunu ters giydirebilir.
 
Pabucu biz ters giydikten sonra anlamanın kimseye bir faydası yok.
 
30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.
 
Selam ve Sevgilerimle.
Bu yazı toplam 2330 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim