- IMKB
% - Altın
4287.006
%-1.35 - Dolar
39.3515
%-0.53 - Euro
45.5379
%-0.18
- 17:47 - KONYSİAD’dan muhteşem gala
- 16:53 - Cittaslow Fikir Maratonu ödül getirdi
- 15:24 - Ali Bahar AOSB Teknik Koleji’nde İlk Mezuniyet Coşkusu
- 15:13 - Başkan Kocagöz’e, Moğol heyetinden ziyaret
- 14:54 - Ferdi Zeyrek İçin Muratpaşa’da helva dağıtıldı
- 10:43 - Yediemin otoparkları araç mezarlığına döndü, 25 yıldır bekleyen araçlar var
- 10:43 - Antalya’da Diz Kireçlenmesine Çift Aşamalı Tedavi: Yürüyemeyen Hasta Ayağa Kalktı
- 10:43 - Alanya’da kurban satış yerleri doldu
- 10:43 - Sigarayı Bırakmak Uzun Vadede Depresyon Ve Anksiyete Belirtilerini Azaltıyor
- 10:43 - Prematüre Bir Bebeğin Yaşam Mücadelesi, Yapay Zekâ Destekli Uygulamaya Dönüştü
- 16:48 - Alanyaspor, Sivasspor maçı hazırlıklarına başladı
- 16:25 - Akdeniz Üniversitesi'nde KAP çalıştayı
- 16:23 - 1. Hukuk Fakültesi Mezunları Pilav Günü
- 15:39 - Meyve fiyatları rekor kırıyor!
- 15:37 - ‘’BU YOLLAR YAKIŞIYOR MU?!’’
Eyüp Koçak / Muhabir Türk





Ahlâk…
Lev Tolstoy'un, "Sakın ahlâk kurallarını çiğnemeyin; çünkü öcünü çabuk alır" sözü ne kadar da doğru bir söz. Bir toplumda ahlâk kavramı ortadan kalkmışsa, o toplumun yeryüzünde tutunma şansı yoktur. İyi olan doğru olan ne varsa her şeyi alıp götürür. Bir toplumda ahlâk çökmüşse; bunun topluma bedeli zalime fırsat, mazluma işkencedir.
Durduk yere neden böyle bir konuya değimdim biliyor musunuz? Geçtiğimiz günlerde okuduğum bir haberden etkilendim de ondan.
Haber, şu:
Antalya’da bir otobüs şoförü, aracında unutulan, içinde 30 bin TL bulunan çantayı sahibine teslim ediyor. Takdir edileceği yerde, çantayı sahibine teslim ettiği için, sosyal medyada neredeyse linç ediliyor. Ona öylesine kötü bir yakıştırma yapıyorlar ki, bu çirkin yakıştırma ile sadece o güzel insanın kalbini kırmıyor, insanlığı da öldürüyorlar.
Bu toplumu böylesine bir ahlaksızlığa iten nedenler üzerine gerçekten düşünmeli, elimizdeki taşları önümüze koymalıyız. Ülke olarak güzel ahlâka ihtiyacımız var. İyilik, doğruluk ve duygudaşlık gibi tüm insanlığa yararlı davranışların temelinde güzel ahlâk yatıyor. Ahlâkın güzel olanına sıkı sıkıya sarılmak varken, kötülüğü böylesine ışıltılı resmetmek kime, ne fayda sağlar?
Hiç kimseye, hiçbir şey…
Gazetelerin 3’ncü sayfalarını okuduğumda, internet sitelerinin asayiş haberlerine göz attığımda, bu toplumun gün geçtikçe yok olduğuna şahit oluyorum. En kötüsü de bu haberlerin sonu gelmiyor. Bu haberlerin aktörleri, her yakalanıp salıverildiklerinde, işlerine daha bir dört elle sarılıyorlar.
Kimse kimsenin acısını duymuyor. Kimse kimseye güvenmiyor. Bir bakıyorsunuz, 444’lü numaralardan insanlar dolandırılıyor. Bir bakıyorsunuz bir adam karısını çocuklarının önünde gözünü kırpmadan öldürüyor. Bir bakıyorsunuz insanların duygularını çalan din istismarları meziyetlerine yeni meziyetler ekliyor. Bir bakıyorsunuz televizyon ekranlarında aileler çökmüşlüğün fotoğrafını resmediyor. Bir bakıyorsunuz, kadın erkek demeden çocuklara tecavüz ediliyor.
Bir bakıyorsunuz, bir bakıyorsunuz…
Güzel ahlakın yaşamın, dinin, insanı değerlerin temeli olduğunu ne zaman hatırlayacağız?
Bu ülkede ahlâk denilen kavramı topluma kazandırmanın vakti geldi de geçiyor. Çocuklarımıza, ailelere ahlâk kavramını yeniden hatırlattığımızda, o özlediğimiz eski bayramları tekrar yaşayacak; eski de olduğu gibi, yine candan birbirimizle kucaklaşacağız.
O günleri yeniden yaşamak dileği ile…
Büyükşehir haşerede yine sınıfta kaldı!Ömer Yetgin
Analitik OkumaGazanfer ERYÜKSEL
ORTADOĞU YENİDEN ALEV ALDIGürsel Kaya
Trump, Evanjelizm ve Yeni Dünya DüzeniMuharrem Yellice
İçim yanıyorKahraman Köktürk
Kaldırım işgalleri meselesiMustafa Yetgin
ÖLDÜRÜLMESİ GEREKEN ÖLÜLEREşref Ural
Bayram tatilleri; kamu ve özel sektör çalışanı arasındaki derin farklarİSA KAVLAK
CUMHURİYET NEDEN İSTENMEZNuri Sezen
SANAL OFİSRaziye Gök Aktaş
NAZIM’I ABARTISIZ ANMAKYALÇIN DUMAN
Bakü’de iklim anlaşmazlığı: Dünyayı kirletenlerin YüzsüzlüğüMustafa Yıldıran
MUHASEBECİLERİN HAKLI İSYANIKamil Başkonak
CUMHURHİYET’İMİZİN 100 YILINI KUTLARKEN…Binali Efe
Kemer ve temizlik çalışmalarıAdem Vural
SEÇİMEyüp Koçak
Kesik Minare meselesi…Yusuf Katrağ
Yediemin Otoparkları Araç Mezarlığına Döndü, 25 Yıldır Bekleyen Araçlar Var
Antalya’da Bayram Öncesi Marketlerde Etiket Denetimi
Antalya Ekonomisinin Nabzı Tutuldu
Kepez’de Öğrenci Kent Lokantası Hizmete Girdi
Cw Enerji Bayilik Ağını Genişletiyor
Türkiye Kasaplar Besiciler Et Ve Et Ürünleri Federasyonu Başkanı Yardımcı: "İ̇nsanlar Zincir Marketler, Avm’lerin Kilo İle Et Gi
Bayram Tatili 4,5 Güne Düştü, Tatil Planlarını Bütçeler Şekillendirecek
Türkiye Dünyanın En Çok Takip Edilen Turizm Ülkesi Oldu
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim