Bugün 12 Mayıs 2024 Pazar
  • Antalya18 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2444.587
    %0.00
  • Dolar
    32.193
    %0.00
  • Euro
    34.7877
    %0.00

Eyüp Koçak / Muhabir Türk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eyüp Koçak / Muhabir Türk

Ahlâk…

04 Kasım 2019 Pazartesi 00:21

Lev Tolstoy'un, "Sakın ahlâk kurallarını çiğnemeyin; çünkü öcünü çabuk alır" sözü ne kadar da doğru bir söz. Bir toplumda ahlâk kavramı ortadan kalkmışsa, o toplumun yeryüzünde tutunma şansı yoktur.  İyi olan doğru olan ne varsa her şeyi alıp götürür. Bir toplumda ahlâk çökmüşse;  bunun topluma bedeli zalime fırsat, mazluma işkencedir.

Durduk yere neden böyle bir konuya değimdim biliyor musunuz? Geçtiğimiz günlerde okuduğum bir haberden etkilendim de ondan.

Haber, şu:

Antalya’da bir otobüs şoförü, aracında unutulan, içinde 30 bin TL bulunan çantayı sahibine teslim ediyor. Takdir edileceği yerde, çantayı sahibine teslim ettiği için, sosyal medyada neredeyse linç ediliyor. Ona öylesine kötü bir yakıştırma yapıyorlar ki, bu çirkin yakıştırma ile sadece o güzel insanın kalbini kırmıyor, insanlığı da öldürüyorlar.

 

Bu toplumu böylesine bir ahlaksızlığa iten nedenler üzerine gerçekten düşünmeli, elimizdeki taşları önümüze koymalıyız.   Ülke olarak güzel ahlâka ihtiyacımız var. İyilik, doğruluk ve duygudaşlık gibi tüm insanlığa yararlı davranışların temelinde güzel ahlâk yatıyor.  Ahlâkın güzel olanına sıkı sıkıya sarılmak varken, kötülüğü böylesine ışıltılı resmetmek kime, ne fayda sağlar?

Hiç kimseye, hiçbir şey…

Gazetelerin 3’ncü sayfalarını okuduğumda, internet sitelerinin asayiş haberlerine göz attığımda, bu toplumun gün geçtikçe yok olduğuna şahit oluyorum. En kötüsü de bu haberlerin sonu gelmiyor. Bu haberlerin aktörleri, her yakalanıp salıverildiklerinde, işlerine daha bir dört elle sarılıyorlar.

Kimse kimsenin acısını duymuyor. Kimse kimseye güvenmiyor. Bir bakıyorsunuz, 444’lü numaralardan insanlar dolandırılıyor. Bir bakıyorsunuz bir adam karısını çocuklarının önünde gözünü kırpmadan öldürüyor. Bir bakıyorsunuz insanların duygularını çalan din istismarları meziyetlerine yeni meziyetler ekliyor. Bir bakıyorsunuz televizyon ekranlarında aileler çökmüşlüğün fotoğrafını resmediyor. Bir bakıyorsunuz, kadın erkek demeden çocuklara tecavüz ediliyor.

Bir bakıyorsunuz, bir bakıyorsunuz…

Güzel ahlakın yaşamın, dinin, insanı değerlerin temeli olduğunu ne zaman hatırlayacağız?

Bu ülkede ahlâk denilen kavramı topluma kazandırmanın vakti geldi de geçiyor. Çocuklarımıza, ailelere ahlâk kavramını yeniden hatırlattığımızda, o özlediğimiz eski bayramları tekrar yaşayacak; eski de olduğu gibi, yine candan birbirimizle kucaklaşacağız.

O günleri yeniden yaşamak dileği ile…

Bu yazı toplam 2421 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim