

Antalya Dob 'Fındıkkıran' Balesini Sahneleyecek
Antalya Devlet Opera ve Balesi (DOB) "Fındıkkıran ve Fareler Kralı" öyküsünden uyarlanan Çaykovski'nin Fındıkkıran balesini sahneleyecek.
Antalya DOB, yeni yıl kutlamaları ile özdeşleşen dünyaca ünlü bale toplulukları tarafından yeni yıl öncesi sahnelenen "Fındıkkıran" balesini 8 Aralık Cumartesi saat 20.00'de Haşim İşcan Kültür Merkezi Opera Sahnesi'nde sahneleyecek. Çaykovski'nin bestelediği son bale olan eserin reji ve koreografisi Mehmet Balkan'a ait. Türkiye'nin en başarılı orkestraları arasında gösterilen Antalya DOB orkestrasını şef Hakan Kalkan yönetiyor. Lale Balkan'ın sahne yönetmeni olduğu eserin dekor tasarımı Gürcan Kubilay, kostüm tasarımı Aydan Çınar ve ışık tasarımı Mustafa Eski imzasını taşıyor.
RÜYADA MACERALI YOLCULUK
E.T.A. Hoffmann'ın "Fındıkkıran ve Fareler Kralı" öyküsünden uyarlama olan yapıtta, Clara, yılbaşında hediye olarak, amcası Drosselmeyer'den kurşun bir asker (Fındıkkıran) alır. Clara'nın aldığı hediyeyi kıskanan kardeşi Fritz, Fındıkkıran'ı almak isteyince oyuncak kırılır ve Clara üzülür. Yılbaşı partisi bittiğinde tüm konuklar ayrılır. Uykusu kaçan Clara oyuncağını merak eder. Yılbaşı ağacının altına giden Clara orada uykuya dalar ve seyirciyi rüyasında maceradan maceraya götürür.
GÜÇLÜ DANSÇI KADROSU
Provaları devam eden eserde, "Şeker Perisi" rolünde Mersin DOB sanatçısı Obengül Polen Gezmiş ve "Şeker Prens" rolünde Mersin DOB sanatçısı Burak Serkan Cebeci izleyici karşısına çıkacak. "Clara'yı Bengü Altunkaş, "İyilik Perisi'ni Esra Taner, "Drosselmeyer'i Evren İskender, "Çiçek Valsi Prens'i Burak Özbek, "Fındıkkıran" ve "Clara'nın Erkek Arkadaşı'nı Umut Çaltekin ve "Kral Fare'yi Cenk Şahinalp canlandıracak.
Fiyatları 10, 30 ve 40 TL arasında değişen eserin biletleri Haşim İşcan Kültür Merkezi ve Cumhuriyet Meydanı'ndaki opera gişelerinin yanı sıra www.biletiva.com internet adresinden de temin edilebilir.
FOTOĞRAFLI
Erbaş, Hacı Bayram Veli Camii’nde teravih namazı kıldırdı
Otomobilin yan yattığı kaza anı kameraya yansıdı
Samsun'da trafik kazası: 3 yaralı
ABD'de düzenlenen yarışmada dünya 2.'si oldu
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8

- HATAY MERKEZLİ 8 İLDE ‘GÜMRÜK GEÇİŞİNDE RÜŞVET’ OPERASYONUNDA MİLYONLARCA TL’LİK DÖVİZ VE SİLAH ELE GEÇİRİLDİ
- DÜNYANIN EN BÜYÜK MOZAİK MÜZELERİNDEN OLAN HATAY ARKEOLOJİ MÜZESİ 2026 YILININ SONUNDA ZİYARETE AÇILACAK
- PENCEREDEKİ SİNEKLİĞİ PARÇALAYARAK EVDEN AYRILAN PSİKOLOJİK RAHATSIZLIKLARI BULUNAN GENÇ SIRRA KADEM BASTI
- KOZAN BARAJI’NDA DOLULUK ORANI YÜZDE 28’E YÜKSELDİ
- KAPI KORKULUĞUNA SIKIŞAN KEDİYİ İTFAİYE KURTARDI
Tel : 0532 474 99 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim

































