

Antalya Ve Çin'in Anhui Eyaleti Dostluk Protokolü İmzladı
ANTALYA Valiliği ile Çin Halk Cumhuriyeti Anhui Eyalet Valiliği arasında dostluk protokolü imzaladı.
Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Çin'in Anhui Eyaleti heyetiyle kahvaltıda bir araya geldi. Anhui Eyalet Vali Yardımcısı Guangrong Yang, İzmir Çin Başkonsolosu Zengxian Liu ve beraberindeki iş adamları daha sonra Vali Karaloğlu'nu makamında ziyaret etti. Ziyarette, Antalya Valiliği ile Anhui Eyalet Valiliği arasında dostluk protokolü imzaladı.
İKİ ÜLKE ARASINDAKİ TİCARET HACMİ
Valisi Münir Karaloğlu, Anhui eyaletinin başkenti Hefei ile Antalya arasında Mayıs 2017'de kardeş şehir ve iş birliği protokolü imzalandığını hatırlattı. Vali Karaloğlu, Türkiye ile Çin arasındaki siyasi ve dostluk ilişkilerin son derecede iyi olduğunu söyledi. İki ülke arasındaki ticaret hacminin 30 milyar dolara yaklaştığını vurgulayan Karaloğlu, "28-29 milyar dolarlık dış ticaret hacmimiz var. Ancak bir problemimiz var bizim bu dış ticaret içerisinde 3 milyar dolarlık bir ihracatımız var. Bunu sürdürülebilmek için dış ticareti dengeye getirmek zorundayız. İhracat ve ithalat rakamlarının birbirine yakınlaştırmak durumundayız" dedi.
ÇİNLİ TURİST SAYISI
Antalya'nın turizm şehri olduğunu kaydeden Münir Karaloğlu, 2018 yılının Çin'de Türkiye Turizm yılı ilan edildiğini, çok güzel etkinlikler yapıldığını kaydetti. 2017-2018 yılı rakamları mukayese edildiğinde Çin'den Türkiye'ye gelen turist sayısında yüzde 100'lük artış olduğuna işaret eden Karaloğlu, "Çin'de her yıl 130 milyon kişi yurt dışını ziyaret ediyor. İlk hedefimiz bunun yüzde 1'ini Türkiye'ye alabilmek. Bu da 1.3 milyon Çinli turist demek" diye konuştu.
İki ülke arasındaki ekonomik işbirliğinin görüşüldüğü ziyarette, Vali Münir Karaloğlu, Çinli heyete Döşemealtı halısı hediye etti.
FOTOĞRAFLI
Erbaş, Hacı Bayram Veli Camii’nde teravih namazı kıldırdı
Otomobilin yan yattığı kaza anı kameraya yansıdı
Samsun'da trafik kazası: 3 yaralı
ABD'de düzenlenen yarışmada dünya 2.'si oldu
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8

- HATAY MERKEZLİ 8 İLDE ‘GÜMRÜK GEÇİŞİNDE RÜŞVET’ OPERASYONUNDA MİLYONLARCA TL’LİK DÖVİZ VE SİLAH ELE GEÇİRİLDİ
- DÜNYANIN EN BÜYÜK MOZAİK MÜZELERİNDEN OLAN HATAY ARKEOLOJİ MÜZESİ 2026 YILININ SONUNDA ZİYARETE AÇILACAK
- PENCEREDEKİ SİNEKLİĞİ PARÇALAYARAK EVDEN AYRILAN PSİKOLOJİK RAHATSIZLIKLARI BULUNAN GENÇ SIRRA KADEM BASTI
- KOZAN BARAJI’NDA DOLULUK ORANI YÜZDE 28’E YÜKSELDİ
- KAPI KORKULUĞUNA SIKIŞAN KEDİYİ İTFAİYE KURTARDI
Tel : 0532 474 99 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim

































