Bugün 28 Mart 2024 Perşembe
  • Antalya22 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2299.643
    %1.04
  • Dolar
    32.3233
    %0.23
  • Euro
    35.0607
    %-0.13
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Antalya’da "Yer Gök Kırmızı Beyaz Bayrak Giysisi Özel Tasarımlar” Defilesi
07 Haziran 2023 Çarşamba 16:13

Antalya’da "Yer Gök Kırmızı Beyaz Bayrak Giysisi Özel Tasarımlar” Defilesi

Antalya Olgunlaşma Enstitüsü tarafından 1-7 Haziran Hayat Boyu Öğrenme Haftası çerçevesinde "Yer Gök Kırmızı Beyaz Bayrak Giysisi Özel Tasarımları"...

Antalya Olgunlaşma Enstitüsü tarafından 1-7 Haziran Hayat Boyu Öğrenme Haftası çerçevesinde "Yer Gök Kırmızı Beyaz Bayrak Giysisi Özel Tasarımları" ve "Antalya'nın Kelebekleri" defilesi düzenlendi.

Antalya Olgunlaşma Enstitüsü, "Yer Gök Kırmızı Beyaz Bayrak Giysisi Özel Tasarımları" ve Antalya'nın endemik kelebeklerinin giysi tasarımına dönüştüğü "Antalya'nın Kelebekleri" özel koleksiyonunu ilk defa Kaleiçi'nde sanatseverlerle buluştu. Türkiye yüzyılında eğitimde, sanatta, kültürde kelebek etkisi özel tasarımları sahne sunumu da büyük beğeni topladı.

"Yer Gök Kırmızı Beyaz Bayrak Giysisi Özel Tasarımları" defilesinde giysilerin Türk bayrağının kırmızı-beyaz renkleri ve hilal, yıldız kullanılarak özgün ve dikkat çekici tasarımlarla harmanlandığı gözlendi. Uzun saatler süren çalışmalar sonucunda ortaya çıkan "Antalya'nın Kelebekleri" adlı koleksiyonun ise dünyada bir ilk olarak nitelendirildiği belirtildi. Enstitü, Antalya ve çevresinde yaşayan 300'ün üzerinde kelebeği inceleyerek, aralarından seçilen üç endemik ve 12 farklı kelebeğin kanat şekillerini birebir ipek üzerine işleyerek bu özel koleksiyonu oluşturdu.

"Endemik kelebekler dünyada ilk defa kıyafete dönüştürüldü"

Defile öncesi açıklamalarda bulunan Antalya Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Emine Erkal, "Geleneksel kültür ve sanatımızın izinde Antalya'mıza, teke yöremize ait bin 200 tasarım ürünümüzde tescil hakkını elde etmiştir. Kurumumuz bu sene dâhilinde iki marka üzerinde çalışarak marka hakkını almış ve ürünlerinde yansıtmaktadır. Antalya Olgunlaşma Enstitüsü olarak geleneksel kültürümüzü yaşatmak, sanatımızı geleceğe taşımak için özveri ile çalışmaya devam ediyoruz. Eşsiz bayrağımızın gölgesinde öğretmenlerimizin bu sene tasarlayarak, tasarım hakkını da aldığımız "Yer Gök Kırmızı Beyaz Özel Bayrak" serimizin ilk örneklerini sizlerle paylaşacağız. Bunun yanında Antalya'mızın en büyük değeri doğa harikaları endemik kelebeklerimiz dünyada ilk defa kıyafete dönüştürülerek, tasarımsal bir yeniliğe tanık olacağız" dedi.

Defileyi Antalya Valisi Ersin Yazıcı'nın eşi Hanife Yazıcı, Muratpaşa Kaymakamı Dr. Orhan Burhan, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İdris Taş ve çok sayıda katılımcı izledi. Defile sonrasında Hanife Yazıcı tarafından öğrencilere üstün başarı belgeleri takdim edildi.

Bu haber toplam 384 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim