Bugün 13 Mayıs 2024 Pazartesi
  • Antalya23 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2431.231
    %-0.55
  • Dolar
    32.2121
    %-0.01
  • Euro
    34.7405
    %-0.51

Eyüp Koçak / Muhabir Türk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eyüp Koçak / Muhabir Türk

ANTALYASONHABER.COM yenilendi

19 Haziran 2017 Pazartesi 16:57

 Gazetemizin internet sitesini yeniledik.  Sade ve şık görünümüyle  yeni haber sitemiz, artık Antalya'mızın hizmetinizdedir.  Akıllı telefon ve tabletlerle de uyumlu olan haber sitemiz, bundan sonra 24 saat boyunca güncellenen bir haber sitesi olacak.  Dakika dakika en son gelişmeleri www.antalyasonhaber.com internet sitemizden de takip edebilirsiniz.   

 

Hitabet konferansının ilki ASAT’ta  yapıldı

 

TÜGVA Antalya ile Akdeniz Üniversitesi arasında imzalanan protokol çerçevesinde, tüm özel ve kamu kurumlarında gerçekleştirilmesi planlanan eğitim program serisinin ilki gerçekleştirildi. Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç. Dr. İsmail Ayşad Güdekli’nin Etkili İletişim ve Hitabet konferansıyla başlayan program, ASAT Genel Müdürlüğü’nde yapıldı.  Konferans, ASAT İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı koordinesinde, 50’şer dakikadan oluşan 2 ders halinde gerçekleşti.  TÜGVA Antalya ile Akdeniz Üniversitesi arasında imzalanan protokol çerçevesinde, tüm özel ve kamu kurumlarında gerçekleştirilmesi planlanan eğitim program serisinin ilki gerçekleştirildi. Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç. Dr. İsmail Ayşad Güdekli’nin Etkili İletişim ve Hitabet konferansıyla başlayan program, ASAT Genel Müdürlüğü’nde yapıldı.  Konferans, ASAT İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı koordinesinde, 50’şer dakikadan oluşan 2 ders halinde gerçekleşti.   Yrd.Doç Dr. İsmail Ayşad Güdekli, konuşmaya başlamadan önce il olarak konuşma planının yapılması gerektiğini, güven duygusu ile tüm korkuların yenilebileceğini  aktardı.

 

YÜKSEK TANSİYONA DİKKAT

 

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği’ne bağlı Elmalı Devlet Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Fulya Avcı Demir, Hipertansiyon (Yüksek Tansiyon) hakkında bilgi verdi. Ramazan ayının insanlara verdiği manevi haz birlik ve beraberlik duygusu ile kişiler bu ayı en verimli şekilde geçirmek, dini vecibelerini yerine getirmek amacıyla oruç tutmak isterler diyen Uzm. Dr. Fulya Demir, “Ancak yüksek tansiyon (hipertansiyon) hastaları Ramazan ayında dikkatli olmalıdırlar. Halk arasında tansiyon yükselmesi hastalığı da denilen hipertansiyon, kan basıncında meydana gelen yükselme olarak tanımlanır ve bu yükselme, belirtisiz ve sinsi bir seyir gösterebilir” dedi.  Yaz ayı,  aşırı sıcaklarla boğuşma ile geçiyor.  Bu sebeple sağlığınıza çok dikkat etmelisiniz. Sıcak yaz aylarında bol bol su için, ağır yiyeceklerden kaçının.  Hipertansiyon hastalarının bu mevsimde ne kadar zorlandığını babamdan biliyorum.  O kadar sinsi bir hastalık ki bu, nerede ne şekilde karşınıza çıkacağını bilemiyorsunuz.  Ara sıra doktorunuza gidin,  baştan aşağı bir kontrol yaptırın.  Sağlık ihmale gelmez. Sağlık elden gittikten sonra ne kadar  kazansanız da, ne kadar dövünseniz de bir işe yaramıyor.

 

 

 

 

Bu yazı toplam 887 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim