Bugün 28 Mart 2024 Perşembe
  • Antalya15 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2307.771
    %1.40
  • Dolar
    32.3049
    %0.25
  • Euro
    35.0354
    %-0.08
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bakan Çavuşoğlu’nun Makedonya Ziyareti
19 Haziran 2017 Pazartesi 00:24

Bakan Çavuşoğlu’nun Makedonya Ziyareti

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Türk ve Makedon firmalarını da ortaklık için bir araya getirmemizde fayda var. Tüm dünyada yatırımın önündeki...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Türk ve Makedon firmalarını da ortaklık için bir araya getirmemizde fayda var. Tüm dünyada yatırımın önündeki büyük engel bürokrasidir. O yüzden bürokrasiyi azaltıcı adımlar atmamız gerekiyor" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Makedonya temasları kapsamında mevkidaşı Nikola Dimitrov ile görüştü. Bakan Çavuşoğlu, görüşmenin ardından Makedon mevkidaşı ile ortak basın toplantısı düzenledi. Bakan Çavuşoğlu, "Makedonya, Avrupa Konseyi ve AGİT üyesi. Ve bu kurumlarda da aktif bir şekilde çalışıyor. NATO üyeliği için NATO ile veya müttefiklerle Makedonya'nın varacağı her türlü mutabakatı biz destekleriz. Burada önemli olan Makedonya'nın karar vermesidir. Makedonya'nın vereceği kararların da arkasında dururuz. Bunu uluslararası platformda da savunuruz. Bizim tutumumuz budur. Önemli olan burada Makedonya'nın ne diyeceğidir" dedi.

"Türk ve Makedon firmalarını da ortaklık için bir araya getirmemizde fayda var"

"Türkiye'nin Türk firmalarının buradaki yatırım miktarı 1.2 milyar dolar civarında. Ama Makedonya'ya yatırım yapmak için ilgi gösteren Türk firmalarına baktığımız zaman bu rakamı katlayarak gidebiliriz. Türkiye'nin en büyük firmaları Makedonya'ya girdi ve giriyor. Burada yatırımcıları teşvik etmemiz lazım" diyen Çavuşoğlu, "Türk ve Makedon firmalarını da ortaklık için bir araya getirmemizde fayda var. Tüm dünyada yatırımın önündeki büyük engel bürokrasidir. O yüzden bürokrasiyi azaltıcı adımlar atmamız gerekiyor" diye konuştu.

"Terör sınırları aşan bir tehdittir"

Bakan Çavuşoğlu, "Terör ortak düşmanımız. Terör örgütleriyle de birlikte mücadele etmemizde fayda var. Türkiye, hemen Suriye'nin yanı başında Irak'ın yanı başında iki ülkeye de sınır komşusu olan bir ülke. Maalesef bu iki ülkedeki mevcut durumdan da etkilenen bir ülke. Ama mücadelemizi de kararlılıkla sürdürüyoruz. DEAŞ'e karşı içerde ve dışarıda mücadelemizi sürdürüyoruz. Ama terör sınırları aşan bir tehdittir. Hiç kimse Suriye'deki bir sorundan bana ne diyemez veya dünyanın başka bir bölgesindeki terör örgütünden ya da terör saldırılarına bana ne diyemez. Çünkü yerinde müdahale etmezsek terör size kadar geliyor. Şu anda DEAŞ maalesef Avrupa ülkelerini de hedef alıyor Amerika'yı da hedef alıyor Afrika ülkelerini de hedef alıyor. Afganistan'ı da hedef alıyor" ifadelerini kullandı.

"Terör ortak düşmanımızdır ve birlikte mücadele etmemiz gerekiyor"

"Biz transit bir ülkeyiz bizim ülkemizden Suriye'ye geçmeye çalışan çok yabancı terörist oldu. Çok engellediğimiz yakaladığımız şuanda hapiste olan yabancı terörist savaşçı var" diyen Çavuşoğlu, "Ülkesine iade ettiğimiz çok sayıda yabancı terörist var. 55 bin civarında kişiye de ülkeye giriş yasağı koyduk. Bunları nasıl yaptık. Özellikle kaynak ülkelere bu yabancı terörist savaşçılarının geldiği ülkelerle istihbarat ve bilgi paylaşımı gibi yakın işbirliği sayesinde oldu. Balkanlardan da Suriye ve Irağa geçen yabancı terörist savaşçılar olduğunu biliyoruz. Makedonya ve Balkan ülkeleriyle de bilgi paylaşımı ve istihbarat paylaşımı konusunda çok iyi bir işbirliğimiz var. Bu işbirliğimizi de zayıflatmamamız gerekiyor. Çünkü terör ortak düşmanımızdır ve birlikte mücadele etmemiz gerekiyor" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 288757 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim