- IMKB
% - Altın
6811.86
%0 - Dolar
44.5989
%0 - Euro
52.3513
%0
- GÜNCEL
- RESMİ İLANLAR
- SPOR
- SAĞLIK
- POLİTİKA
- EKONOMİ
- YAZARLAR
- EĞİTİM
- KÜLTÜR SANAT
- DÜNYA
- GENEL
- YEREL
- ASAYİŞ
- ÇEVRE VE İKLİM
- 00:53 - ANTAKYA’DA KUYUYA DÜŞEN KÖPEĞİ İTFAİYE KURTARDI
- 00:48 - DEFNE’DE JANDARMADAN VATANDAŞLARA BİLGİLENDİRME ÇALIŞMASI
- 00:38 - ARSUZ’DA OTOMOBİL YANGINI
- 00:33 - DÖRTYOL’DA MÜSTAKİL EVDEN ALEVLER YÜKSELDİ
- 00:33 - DÖRTYOL’DA YARALI ATMACA ARACA SIĞINDI
- 23:53 - ADANA’DA TRAFİK KAZASI: 1 ÖLÜ, 3 YARALI
- 23:33 - MİNİBÜSTE MAHSUR KALAN 4 KİŞİYİ İTFAİYE KURTARDI
- 23:28 - MANAVGAT BELEDİYESİ’NİN "TAZI KANYONU ÇEVRE DÜZENLEMESİ "PROJESİ ÖDÜLLENDİRİLDİ
- 23:28 - OKUL SALDIRISINDA HAYATINI KAYBEDEN 11 YAŞINDAKİ BAYRAM İÇİN MEVLİT OKUTULDU
- 22:38 - AYLA ÖĞRETMEN İÇİN MEVLİT OKUTULDU
- 22:13 - ADANA’DA ŞİDDETLİ YAĞMUR CADDE VE SOKAKLARI GÖLE ÇEVİRDİ
- 21:28 - AKDENİZ BELEDİYECİLİK PROJE YARIŞMASI’NDA ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE İKİ ÖDÜL
- 21:28 - TIRIN ÇARPTIĞI KADIN HAYATINI KAYBETTİ
- 20:48 - TAŞLARLA ARAÇLARA SALDIRDILAR: KAVGA ANLARI KAMERADA
- 19:48 - BAKAN FİDAN, ABD BAŞKANI’NIN ORTADOĞU VE ARAP İŞLERİNDEN SORUMLU ÖZEL TEMSİLCİSİ BOULOS’U KABUL ETTİ
EYÜP KOÇAK / MUHABİR TÜRK- KONUK YAZAR


Benden söylemesi…
Dünya toplumu çok değişik zamanlardan geçiyor. Bir yandan teknolojinin olanakları genişlerken; bir yandan da gelişen teknoloji, insanoğlunun imtihanını zorlaştırıyor. Önceden toplum kendi içinde var olma savaşı verirken, şimdi bu savaşın cephesi daha da genişledi. Ailede, bulunduğu alanda takdir görme arzusu artık insanoğluna yetmiyor. Daha fazla beğenilme, daha fazla takdir görme içgüdüsü, insanoğlunun ruhunu ele geçirmiş durumda.
Bu durumu bir tek sosyal medya ile sınırlayamayız elbette. Facebook, Instagram, Tiktok gibi mecralardan önce de insanlar, bilgisayar başında farklı kimlik ve kişilikle var olma mücadelesi veriyordu. Forum siteleri, Mirc, MSN Messenger gibi mesajlaşma araçlarıyla pek çok orta yaş neslinin anısı olduğunu düşünüyorum.
Aradaki tek fark, var olan durumun içerisine, para kazandıran yayıncılığın eklenmiş olması. Halk böyle olunca para kazanma duygusu ile insanlar türlü çaba içine giriyor. Ne kadar çok izlenme, ne kadar çok etkileşim olursa, o kadar para kazanma olanağı artıyor.
Bu durumu en fazla günümüz gençliği sahiplendi. Taş atıp kol yormadan bir yerlere gelme, kolay yoldan para kazanma arzusunun geldiği nokta çok tedirgin edici! Günümüz gençliği daha çok Tik Tok, İnstagram ve Yutub’u tercih ediyor. Tabi Tvinç gibi oyun platformlarını kullanan genç ve çocukların sayısı da hiç azımsanmayacak ölçüde!
Ben işim gereği var olan bütün sosyal medya araçlarını mümkün olabildiğince aktif kullanmaya çalışıyorum. Sosyal medya kullanırken tanık olduğum manzaralar karşısında bazen nutkum tutuluyor. “Bir insan beğenilme veya izlenme adına bu kadar nasıl alçalabilir, var olan bütün değerlerini bu kadar nasıl hiçe sayar” sorusunu sorduran birçok videoya rastladım. Hele bazı eşlerin birbirleri ile yaptığı şakalar, “yuh” dedirten cinsten! Ama böyle olmasına rağmen bu iğrenç içeriklerin yoğun talep alması, bu içeriklerin altına yapılan tuhaf yorumlar gelecek adına beni kaygılandırıyor.
Tuhaf olabilme adına; çatıya çıkıp düşen, sonrasında ölen, sokakta göbek atan, mahrem yerlerini açarak kamera ile gerdeğe girenlerin sayısı arttıkça, bu toplumun psikoloji ile ilgili kaygılarım artmaya başladı. Daha da kötüsü, bu gibi davranışlar artık sıradanlaştı. Sosyal medya içerikleri ne kadar çok kokuşmuş ise, o kadar çok ilgi görüyor. Daha acı olanı, bu kokuşmuş içeriklere TV ve gazeteler de çanak tutuyor.
Siz dürüstseniz, kendinize ait değerleriniz varsa, sanatınızla, mesleğiniz ve maharetinizle bir şeyler yapmak istiyorsanız işiniz zor. Sosyal medya platformları bile bu emek kokan içerikleri beğenen olmadığı için diğer kullanıcılara önermiyor. Ahlaksızlığa ve akıl yoksunluğuna bilinçli bir yönlendirme var.
Facebook, Instagram, Youtube, Tik Tok gibi mecraları aktif kullanıyorsanız lütfen kaliteli içeriklere yönelin. Toplumun değerlerini hiç sayan içerikleri görmek istemiyorsanız şikâyet edin. Yoksa bir gün gün gelecek, can evinizden vurulacaksınız!
Benden söylemesi…
BİR NESLİ KİM CANAVARLAŞTIRDI?MÜJGAN AKBÜLBÜL ÇELİK
TAZE VE BAYAT MESELESİ!..VEDAT GÜRHAN
KADININ SİYASETTEKİ YERİ: TEMSİL Mİ, DÖNÜŞÜM MÜ?GÜLŞEN ARAS GÜLMEZ
KUSURDAKİ GÜZELLİK: KİNTSUGİGAZANFER ERYÜKSEL
KUTSAL KALENİN ÇÖKÜŞÜ: AİLE, OKUL VE SİLAHGÖZDE SARI
BİR ÇINARIN GÖLGESİŞAFAK ÇELİK
TÜKETİCİ HAKEM HEYETİ KARARLARININ İCRASIAV CÜNEYT KARASU
TÜRK AİLE MAFYA YAPISINA HOŞ GELDİNİZBİHTER GÖRDÜ
NİÇİN KÖYLÜLÜK?TARIK ÇELENK
GELECEĞİN PUSULASIAHMET İLBARS
TAKSİ SORUNUNUN TÜKETİCİYE ETKİSİ VE BEKLENTİLERAV İBRAHİM GÜLLÜ
SEÇİLEN Mİ, SEÇEN Mİ?SÜLEYMAN EKİN
YÖRÜK- TÜRKMEN ADLARI ÜZERİNDEN YENİ KİMLİK KURGULARIMUHARREM YELLİCE
BENİ LEYLEKLER GETİRMİŞ OLAMAZ ANNE!GÜRSEL KAYA
MUSLUKTAN AKAN SU NE KADAR GÜVENLİ?CEM ARÜV
SAMUEL BALLET HEMEN SATILMALIDIRKAHRAMAN KÖKTÜRK
YENİDEN YENİDEN DOĞMAK VE MOLA HAKKINI GERİ ALMAKBAHAR UYSAL HAMALOĞLU
İDİL VE URALLARDA TÜRK RUHUNURİ SEZEN
ZAMANIN ÇARKINDA YENİ BİR DÜNYA VE TÜRKİYEIŞIK YARGIN
MUHAFAZAKARLIK; ‘YERLİ ve MİLLİLİK’ ÜZERİNDEN BATI KARŞITLIĞIALİ İHSAN DİLMEN
GÖNÜLLÜ UYUMARAZİYE GÖK AKTAŞ
110 MİLYAR DOLAR BİR HEDEF DEĞİL, BİR ZİHİN DEVRİMİDİRHÜSEYİN BARANER
KAZANANI OLMAYAN, KAYBEDENİ ÇOK OLAN SAVAŞNİZAMETTİN ŞEN
ANKARAŞENER METE
ÇANDIR'DAN BELEDİYE BAŞKANLARINA YÖREX DAVETİ
MELİKE ÇAKIR, TÜRKİYE KUPASI ETABINDA BİRİNCİ
BAİB'DE YENİ YÖNETİM GÖREVE BAŞLADI
AKRA GRAN FONDO ANTALYA START ALDI
İSMAİL BAHA SÜRELSAN ANISINA ÖDÜL TÖRENİ
NAFAKA NEDENİYLE ENGELLİ MAAŞI BAĞLANMADI
HEM TEDAVİ GÖRÜYORLAR, HEM PARA KAZANIYORLAR
TÜRK TARIMI İÇİN STRATEJİK KAZANIM FIRSATLARI
Tel : 0532 474 99 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim





