Bugün 09 Mayıs 2024 Perşembe
  • Antalya23 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2422.653
    %1.21
  • Dolar
    32.2519
    %0.01
  • Euro
    34.7873
    %0.50

Eyüp Koçak / Muhabir Türk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eyüp Koçak / Muhabir Türk

Bir olalım, birlik olalım…

25 Ocak 2018 Perşembe 06:24

 Türkiye, olağanüstü koşullardan geçiyor.  Ülkemizin bağımsızlığını içine sindiremeyenlerin kurduğu oyunun tam ortasındayız. Bir taraftan emperyalistler, diğer bir taraftan emperyalistlerin yurt içindeki işbirlikçileri, Ortadoğu ateşine odun olmamız için ellerinden gelen çabayı sarf ediyorlar.  Tek istedikleri şey var; o da bu ülkenin bölünüp parçalanması.  

Bunu asla yapamayacaklarını biliyorlar. 

Bu yüzden bizi birbirimize düşürmeleri…

Bu yüzden bizi alevi, Sünni, Türk, Kürt diye ayırmaları. 

Bunun için her yolu deniyorlar.

Değerlerimizi ve ilkelerimizi bir bir tahrip etmeyi en kutsal vazifeleri sayıyorlar.

 

Bugüne kadar pek çok şey yaptılar. Bu ülkenin kutsal saydığı ne kadar değer varsa, bu değerler üzerinden bölünme yaratmaya çalıştılar. Farklılığımızı ve kültürel zenginliklerimizin yönünü amacından uzaklaştırmak için türlü madrabazlıkları sergilediler.  Bir türlü pes etmiyor, her alçaklıklarına bir yenisini daha eklemekten geri durmuyorlar.

 

Önce ülkemizin en değerli ve en saygın kurumları olan, kolluk kuvvetlerini ele geçirmeye çalıştılar. Askerimize, polisimize olan toplumsal güveni sarsmak için ellerinden geleni yaptılar.  Polisi askerle, askeri polisle çatıştırmak istediler. Ekonomi üzerinden oyunlar oynayıp, bu ülkenin geleceğine ipotek koymaya çalıştılar.  Tarıma ve hayvancılığımıza göz diktiler.  Bu ülkenin en değerli tarım ürünlerinin üretilmesini yasaklatıp, onlara bağımlı olmamızı sağladılar.  Türk’ü Kürd’e, Kürd’ü Türk’e düşman ettiler…

 

24 Ocak, bana göre sadece bir tarih değil,  ülkemizin emperyalist devletlere karşı olması gereken refleksin adıdır.

 

Çünkü bu tarihte, iki farklı değerimizi elimizden aldılar.

 

Bu değerlerimizden bir tanesi, Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan…

24 Ocak’ta şehit edilen Gaffar Okkan, Türkiye’nin Güneydoğusu’nda oynanmak istenen oyunu bozmuştu. Kurtuluş Savaşı’nda el ele cepheye koşan Türk’ün Kürt’le Kürd’ün Türk’le kardeşliğini hatırlatmıştı. Onlara insan olduklarını, bu ülkenin onların da ülkesi olduğunu hafızlara kazımıştı.  You Tube’da Gaffar Okkan ile ilgili videoları izlemediyseniz, izleyin.  El uzatılan Kürt kardeşlerimizin hayran hayran bakışlarına şahit olun.  Ne oldu; bir gece ansızın pusuya düşürüldü. Onu şehit eden teröristlerin hiçbiri yakalanamadı.

 

İkinci bir değerimiz ise Gazeteci Uğur Mumcu…

Ankara’da arabasına bomba konularak katledilen bu güzel insan,  yıllar boyu ülke üzerinde oynanan oyunları açık yüreklilikle anlatıp durdu. Alevi, Sünni, Laik, Anti Laik söylemleriyle ülkemizin nereye vardırılmak istendiğine özel vurgular yaptı.  Dini cemaat adı altında yuvalanan tarikat şeyhlerinin, emperyalist devletlerin kucağında nasıl beslendiğini yazdı, çizdi…  Emperyalist devletlerin ülke içindeki işbirlikçilerini avazı çıktığı kadar bağırdı.

 

Bu değerimizi de 24 Ocak’ta elimizden aldılar.

Hem de kahpece…

 

24 Ocak, bana göre sadece bir tarih değil,  ülkemizin emperyalist devletlere karşı olması gereken refleksin adıdır…  Bu tarihi yaşadıkça birbirimize sıkı sıkıya sarılmalı, bu ülkenin değerlerine her zamankinden daha çok sahip çıkmalıyız.

Bu yüzden yaşadığımız bu olağanüstü koşullarda, her zamankinden daha çok uyanık olmak zorundayız. Ne ABD’nin ne Rusya’nın ne de başka bir devletin aklıyla hareket etmeliyiz.  Biz uyanık olmazsak, birbirimize düşersek, ayrıştırmaların aktörü olursak asla ve asla birlikte yaşayamayız

Bir olalım, birlik olalım, bayrağımızın gölgesinde toparlanalım.

Bu yazı toplam 1436 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim