Bugün 13 Mayıs 2024 Pazartesi
  • Antalya27 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2427.992
    %-0.68
  • Dolar
    32.2046
    %-0.04
  • Euro
    34.7929
    %-0.37

Eyüp Koçak / Muhabir Türk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eyüp Koçak / Muhabir Türk

Biraz daha ciddiyet lütfen!

23 Mart 2020 Pazartesi 04:03

Yaşanan Korono virüs salgını toplumda çok ciddi bir sarsıntıya  sebep oldu. Ortada doğru bilgi olmadığı gibi,  çok sayıda yalan yanlış bilgi var.  Özellikle sosyal medya ve WhatsApp gruplarında dolaşan ses kayıtları, bu korkuyu var olanın üzerine ekliyor.  “Ne yapacağız, bu işin içinden nasıl çıkacağız” konusunu konuşan yok!  “Aşı geliştiriliyor mu, hastalığın geriletilmesi için yapılan çalışmalarda Türk doktorlar var mı, ne evredeyiz” bu konu ise tam bir muamma!

Artık televizyon ve haber kanalları Koronavirüs yayınlarını sınırlı ve daha anlaşılır bir şekilde yapmaya başlamalı.  TV ekranlarında hastalığın nasıl yayıldığını, ellerin nasıl yıkanması gerektiğini konuşan doktorların bir kısmının, konuyu magazinleştirmeye başladığını düşünüyorum. 

Ki, 65 yaşındaki koca delikanlıların evden kaçma girişimleri, konuyu farklı yöne saptıranlardan dolayı kaynaklanamaz mı? Allah aşkına hiçbir şey yapamıyorsanız, dünyada bu hastalığa karşı net önlem alan ülkelerin çalışmalarını televizyon ekranlarından konuşun. Toplum bu bilinmezlikle daha fazla kontrol altında tutulamaz.  Aktif bir süreçten Proaktif bir sürece geçilmeli. Yani devletimiz bir taraftan hastalığı kontrol altında tutmaya çalışırken, bir taraftan da mevcut koşulların seyrini değiştirmek için inisiyatif kullanmalı.

Mesela toplumumuz her gece enfekte olan hasta sayısını, bu hastalıktan hayatını kaybedenleri öğrenmenin yanı sıra; “aşı çalışmalarına başladığımızı” da öğrense, bu topluma moral vermez mi? Ben dâhil hepimiz bir bilinmezlik havuzunda yüzüp duruyoruz. Ben bu ülkenin bir ferdi olarak Bilim Kurulu’nun hangi çalışmaları yürüttüğünü, hastalığın geriletilmesi konusunda nasıl bir çaba sarf ettiğini bilmek istiyorum.  Virüsün havada kaç dakika asılı kaldığını, elimizi yüz kere yıkasak da başka bir yerden elimize bulaşıp enfekte olacağımızı, evde kalsak bile dışarıda riskin devam ettiğini söyleyip durmaktan vazgeçin!

Böyle hastalıkla mücadele mi olur?

İnsanlar gerçekten çaresiz, ne yapacaklarını bilmiyorlar. Bu insanların hayatını rayına sokacak bir anlayışa, bir harekete ihtiyaç var!  Devlet bir taraftan  “evde kalın” uyarılarını yapıyorken, diğer taraftan evde kalacak vatandaşların ödemelerini ya garanti altına almalı ya da kanunla bu borçlarını ötelemeli. Hayatı durdurmak istiyorsanız, tümden durdurmak zorundasınız.  Faturaların internetten ödenebileceğini, vatandaşa böylesi kritik bir süreçte söylerseniz ciddiye alınmaz tam tersine bir etki yaratırsınız.

Biraz daha ciddiyet lütfen!

 

Bu yazı toplam 1665 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim