Muratpaşa Belediyesi tarafından yaptırılan Abdullah Sevimçok Sivil Toplum Merkezi CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi. Abdullah Sevimçok, Antalya'da herkesin tanıdığı ve sevdiği bir insandı. Görevde olduğu süre boyunca esnafa ciddi katkılar sağlayan çalışmaların içerisinde oldu. Görev yaptığı kurumun herhangi bir siyasî parti ile anılmasını istemezdi. İletişimini bütün siyasi partilerle eşit ölçüde gerçekleştiriyordu.
Herhangi bir siyasi partiye sevgisi ve bağlılığı olabilir elbette. Bu herkesin olduğu kadar, onun da hakkı. Ama iş başkanı olduğu kuruma gelince, herkese aynı ve eşit mesafede davranırdı. O'nu en geç ve en uzakta takip eden biri olarak bunu rahatlıkla söyleyebilirim.
Abdullah Sevimçok herkes tarafından sevilen biriydi. Vefat haberi, tüm herkesi derinden üzdü. Bunu cenazesinde de net gördük.
Yaşadığı süre içerisinde de, cenazesinde de arkasından asla kötü bir söz duymadım. Kendisini yakından tanıyan biri olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim. Kibar bir insandı. Pozisyonu hangi ölçüde olursa olsun herkese sıcak ve kibar davranıyordu
Muratpaşa Belediyesi'nin adını verdiği sivil toplum merkezi, onun anısına çok yakıştı.
Muratpaşa Belediyesi Başkanı Ümit Uysal, bu güzel tesisle, ‘Sezar’ın hakkını Sezar'a teslim etti.
Abdullah Sevimçok Sivil Toplum Merkezi, 10 dönümlük bir arazide, 13 bin metre kare kapalı alan ve 70 araçlık kapalı park ile Muratpaşalılara hizmet verecek. Farklı işlevler için mekan ve olanaklarla donatılmış merkezde, 400 kişilik gösteri salonu, çocuklar için oyun alanı ve salonu bulunuyor. Yerleşkede, inovasyon merkezi, mutfak sanatları merkezi, yerli ürünler bedesteni, kültür sanat etkinlikleri merkezi, muratpaşa kent konseyi, Ar-Ge AB Danışma ve Proje Ofisi faaliyetleri gerçekleştirilecek.
Antalya’nın sevilen başkanına yakışan bir merkez olmuş. Düşünen ve yapanların emeklerine sağlık. Antalya'ya hayırlı uğurlu olsun.
Abdullah Sevimçok’a Allah’tan rahmet diliyorum.
Bu yazı toplam 2420 defa okunmuştur.