Bugün 23 Nisan 2024 Salı
  • Antalya24 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2405.599
    %-1.16
  • Dolar
    32.5923
    %0.32
  • Euro
    34.7813
    %0.30

Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

Büyükşehir’den yanıt…

13 Haziran 2022 Pazartesi 00:05

 

  Geçen haftaki  sayımızda manşetten verdiğimiz Uncalı Mezarlığı’ndaki ‘’İÇLER ACISI GÖRÜNTÜLER!’’ haberimle ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi’nden yazılı bir açıklama yapıldı.

   Söz konusu açıklamada; haberde bahsi geçen çöp ve harfiyat atıkları, molozlar, mezarlık duvarlarının kaderine terk edilmiş ve yıkık alanların mezarlık alanlarının dışında olduğu ve Karayolları yol sınırları içerisinde olduğu vurgulandı.

   Haber görselindeki alanların kent mezarlığın dışında olduğu ve bu alanlarla ilgili düzenleme yapma yetkisinin Karayolları’nda olduğu vurgulandı.

    Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamayı aynen yayınlıyorum.

‘’9 Haziran 2022 tarihli Son Haber Gazetesi’nde yer alan “İçler Acısı Görüntüler” başlıklı haberle ilgili olarak bilgilendirme yapılması zorunluluğu doğmuştur.

‘’Büyükşehir Belediyesi Uncalı Kent Mezarlığımız ilgili yapılan habere konu olan ve görsellerde yer alan kısımlar, Mezarlık alanının dışındadır ve Karayolları yol sınırları içerisinde kalan alandır. Haber görselindeki alanın belediyemizle ilgisi bulunmadığı gibi bu alanda düzenleme yapma yetkisi de belediyemizde değildir. Öte yandan Uncalı Kent Mezarlığımızda defin ve ibadet hizmetlerinin daha modern ve kaliteli verilebilmesi için başlattığımız yenileme projesinde hizmet binaları inşaatları hızla devam etmektedir. Yılsonuna kadar projenin tamamlanarak yeni çehresiyle vatandaşlarımıza hizmet vermesi planlanmaktadır.’’

   Yukarıdaki açıklamaya bakınca gerçekten çok şaşırdım. Uncalı Kent Mezarlığı’nı çevreleyen yıkık, dökük, çökmüş ve kaderine terk edilmiş duvarlardan söz edilmiyor…

  Mezarlığı çevreleyen duvarların hemen bitişiğindeki çöp yığınları, molozlar, atıklardan söz ettiğim haberde Büyükşehir Belediyesi; söz konusu görsel kirlilikle ilgili alanlarda düzenleme yapma yetkisinin kendilerinde olmadığını belirtiyor ve düzenlemenin Karayolları’na ait olduğunu dile getiriyor.

   Oysa; sorunlu alanlardaki çöpleri temizlemek, yıkık duvarları onarmak, hurufat ve atıkları temizlemek bu kadar mı zor?

   Uncalı Kent Mezarlığı’ndan geçen vatandaşlar; ‘’Büyükşehir Belediyesi bu görüntülerden hiç mi rahatsızlık duymuyor? Neden bu alanlar temizlenmiyor? Neden mezarlığın duvarları elden geçirilmiyor?’’ diye soruyor.

Düzenleme yapmaktan veya yetkisinden söz etmiyorum.

Görsel kirlilikle ilgili alanda bir temizlik yapmak bu kadar m zor?

Bu yazı toplam 342 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim