Bugün 16 Haziran 2025 Pazartesi
- IMKB
% - Altın
4283.343
%-1.43 - Dolar
39.3507
%-0.53 - Euro
45.5111
%-0.18
- 17:47 - KONYSİAD’dan muhteşem gala
- 16:53 - Cittaslow Fikir Maratonu ödül getirdi
- 15:24 - Ali Bahar AOSB Teknik Koleji’nde İlk Mezuniyet Coşkusu
- 15:13 - Başkan Kocagöz’e, Moğol heyetinden ziyaret
- 14:54 - Ferdi Zeyrek İçin Muratpaşa’da helva dağıtıldı
- 10:43 - Yediemin otoparkları araç mezarlığına döndü, 25 yıldır bekleyen araçlar var
- 10:43 - Antalya’da Diz Kireçlenmesine Çift Aşamalı Tedavi: Yürüyemeyen Hasta Ayağa Kalktı
- 10:43 - Alanya’da kurban satış yerleri doldu
- 10:43 - Sigarayı Bırakmak Uzun Vadede Depresyon Ve Anksiyete Belirtilerini Azaltıyor
- 10:43 - Prematüre Bir Bebeğin Yaşam Mücadelesi, Yapay Zekâ Destekli Uygulamaya Dönüştü
- 16:48 - Alanyaspor, Sivasspor maçı hazırlıklarına başladı
- 16:25 - Akdeniz Üniversitesi'nde KAP çalıştayı
- 16:23 - 1. Hukuk Fakültesi Mezunları Pilav Günü
- 15:39 - Meyve fiyatları rekor kırıyor!
- 15:37 - ‘’BU YOLLAR YAKIŞIYOR MU?!’’
Eyüp Koçak / Muhabir Türk





Canileşiyor muyuz?
12 Aralık 2019 Perşembe 10:49
"Sabahları uyandığımda artık kahvaltının keyfini çıkaramıyorum. Tv kanallarının sabah kuşaklarında Ya hastalıkları ile mücadele eden insanlarımız yada kayıplarını arayan insanlarımız var. Izliyorum. Ağlayan bir vatandaşımız kardeşi öldürülmüş, yeğeni kayıp. Babası konumundaki adamda saf’a yatıyor.
Ne sorsalar çelişkili cevaplar veriyor. Sonra bir öğreniyoruzki Karısını göz göre göre o eli kanlı katillere teslim etmiş. Kadını öldürmüşler. 1.5 yaşındaki bebeği de dereye atmışlar, katletmişler. Ve bu vatandaş timsah gözyaşları döküyor. Korkudan ölüyor. Karısını ve çocuğunu öldürenler onada bir şey yaparmı diye. Lokmalar boğazıma diziliyor. Ne istediniz bu kadından ne istediniz bu sabiden diyorum. Gözlerim doluyor. Ve sadece izliyorum.
Diğer yandan, Haberlere bakıyorum. Bilmem kaç şehit var. Yürekler yanmış. Türkiye’de bizlerle birlikte hatta bizden daha fazla her hakka sahip olan bazı insanlar habire özerklik istiyorlar. Ve ha bire kınalı kuzularımızı öldürüyorlar.
Başka bir yandan Arkadaşının boğazını kesen bir adam. Gülerek “zevk için öldürdüm zevk” diyor.
Merve Karabulut’lar, organ mafyaları, terörist zihniyetler, Kaybolan insanlar, Mecliste birbirine laf sayan vekillerimiz, umursamaz tavırları ile sadece işlerini yapan sanatçı geçinen sanatçı ruhlu sanatçılarımız vs vs vs. Herkes birbirine laf sayıyor. Kimse etliye sütlüye karışmadan birbirlerine yalandan dostluk ve yalandan yalakalık yaparak hayatlarını idame ettirmeye devam ediyorlar. Kavga, gürültü, ihanet, dolandırıcılık,hırsızlık, vefasızlık, umursamazlık diz boyu.
Küçücük çocukların artık oynadığı playstation’ların içeriğide şiddet!! Internet kafeler de okuldan kaçmış cocukların oynadığı oyunlarda da şiddet var.
Bir insan müsvettesi kedinin kafasını ezerek öldürüyor ve ceza almıyor. Bizde bön bön bakıyoruz. O insan hala aramızda. Genç bir adam. Evlenecek çocukları olacak bu adamın. Karısı olacak. Vay vay vay. Bitki profesörü insanlarımız kanal kanal gezip şifa dağıtıyorlar.
Meğer ne kadar ihtiyaç varmış böyle bir şeye. Hayret!
Evlenmek isteyen evde kalmış kız kuruları ve erkek müsvetteleri akın ediyorlar tv kanalına. Önce yeterki elektrik alayım seveyim diyorlar. Kendilerine talip gelince de “Parası, evi olsun bana baksın, yoksa evet demem” diyorlar. Ondan sonra dananın kuyruğu kopuyor. Seyirciler arasında çok bilmiş çok konuşan ve çok akıl vermeyi sevenler itina ile seçiliyor. Ve yorum yapıyorlar. “Yok yok yakışmadılar. Mutlu olacaklarına inanmıyoruz, Beyefendi yada hanımefendi daha iyilerine layık.” Bana göre bu da bir şiddet göstergesi. Insanlar çıkmışlar oraya birbirlerini aşağılayıp prim kazanıyorlar. Yazık!!
Dizilerimizde de yok yok maşallah. Başta Ihanet, mafyacılık, insanları zenginliğe özendirme, Kötü yola teşvik etme, Ahlaksız saygısız bir gençlik, Dayak, kavga, şiddet, tecavüz, aile kavramını hiçe sayma. Ve sonunda herşeye rağmen AŞK.. Kardeşler aynı erkekten hoşlanıyorlar. Enişte baldız kavramı yok. Arkadaşlar çanta değiştirir gibi birbirlerinin sevgililerine sarkıyorlar. Ohh kimin eli kimin cebinde belli değil. Ama aşk var arada bu yüzden herşey mübah!
Allah aşkına, Canileştik mi biz toplum olarak? Yozlaştık mı? Herkes birbirlerinin kuyusunu kazıyor, boğazını kesiyor. Öldürüyor. Ne oldu bizim değerlerimize? Nerde bakkal amcamız, Komşu teyzemiz? Nerde sırdaşlarımız arkadaşlarımız? Nerde huzurumuz? Neden şiddet? neden kavga? Nedir bu yalan dünyada bu kadar hırs? Arkadaşın ağlayınca mutlumusun? Komşun aç yatınca mutlumusun? Peki izlediklerinden Mutlumusun? Ne oldu Türk toplumuna? Bu ne dejenerelik? Nereye gidiyoruz? Dur diyelim artık ne olur bu gidişata.
Ben gelecekten korkuyorum desem hiçte abartmış olmam değilmi?? Sağlıcakla kalın. Huzurlu günler diliyorum herkese.. (Nurgül Şahballı)
Yukarıdaki yazıyı eşim tam 5 yıl önce kaleme almış. 5 yıl önce ile bugüne bakıyorum değişen bir şey yok. Yine kadın cinayetleri, tecavüzler ve istismarlar. Toplum olarak ruhumuzu kaybetmiş olmalıyız ki, geçmişte bizi dehşete düşüren unsurlar bugün bizim için çok önemli görünmüyor. Ne oldu, alıştık bu hayata?
Eşim yazısında tam 5 yıl önce "canileşiyormuyuz" diye sormuş ya.
Canileşmek lafı sanırım bu sorunun yanında hafif kalıyor.
Bu yazı toplam 1003 defa okunmuştur.
Büyükşehir haşerede yine sınıfta kaldı!Ömer Yetgin
Analitik OkumaGazanfer ERYÜKSEL
ORTADOĞU YENİDEN ALEV ALDIGürsel Kaya
Trump, Evanjelizm ve Yeni Dünya DüzeniMuharrem Yellice
İçim yanıyorKahraman Köktürk
Kaldırım işgalleri meselesiMustafa Yetgin
ÖLDÜRÜLMESİ GEREKEN ÖLÜLEREşref Ural
Bayram tatilleri; kamu ve özel sektör çalışanı arasındaki derin farklarİSA KAVLAK
CUMHURİYET NEDEN İSTENMEZNuri Sezen
SANAL OFİSRaziye Gök Aktaş
NAZIM’I ABARTISIZ ANMAKYALÇIN DUMAN
Bakü’de iklim anlaşmazlığı: Dünyayı kirletenlerin YüzsüzlüğüMustafa Yıldıran
MUHASEBECİLERİN HAKLI İSYANIKamil Başkonak
CUMHURHİYET’İMİZİN 100 YILINI KUTLARKEN…Binali Efe
Kemer ve temizlik çalışmalarıAdem Vural
SEÇİMEyüp Koçak
Kesik Minare meselesi…Yusuf Katrağ
SPOR
Yediemin Otoparkları Araç Mezarlığına Döndü, 25 Yıldır Bekleyen Araçlar Var
Antalya’da Bayram Öncesi Marketlerde Etiket Denetimi
Antalya Ekonomisinin Nabzı Tutuldu
Kepez’de Öğrenci Kent Lokantası Hizmete Girdi
Cw Enerji Bayilik Ağını Genişletiyor
Türkiye Kasaplar Besiciler Et Ve Et Ürünleri Federasyonu Başkanı Yardımcı: "İ̇nsanlar Zincir Marketler, Avm’lerin Kilo İle Et Gi
Bayram Tatili 4,5 Güne Düştü, Tatil Planlarını Bütçeler Şekillendirecek
Türkiye Dünyanın En Çok Takip Edilen Turizm Ülkesi Oldu
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim