Bugün 09 Mayıs 2024 Perşembe
  • Antalya23 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2393.897
    %0.01
  • Dolar
    32.2094
    %-0.12
  • Euro
    34.6269
    %-0.16

Eyüp Koçak / Muhabir Türk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eyüp Koçak / Muhabir Türk

CHP İl Kongresi

09 Ocak 2018 Salı 23:50

 CHP Antalya İl Başkanlığı yarışında ipi göğüsleyen taraf,  Ahmet Kumbul oldu. Muratpaşa İlçe Başkanlığı döneminde başarılı işlere imza atan Kumbul, Muratpaşa’da geliştirdiği çalışma metodunu, Antalya’nın geneline yaymayı hedefliyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, CHP Antalya Milletvekilleri Niyazi Nefi Kara, Devrim Kök, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru da kongreye katılanlar arasındaydı. 

645 delegenin oy kullandığı kongrenin sabah saat 10’da başlayacağı duyuruldu ancak bir türlü kongreye geçilemedi.  Öğleden sonraya sarkan kongre süreci, partililere verilen gereksiz sözler biraz sıksa da, il başkan adaylarının konuşmasıyla heyecan doruğa çıktı. CHP il başkanlığına adaylığını açıklayan Turgay Ercenk, kongrenin başlamasına yakın adaylıktan çekildiğini, bir önceki il başkanı Mustafa Erdem’i destekleyeceğini duyurdu.  Ercenk’in adaylıktan çekilmesi Kumbul ve ekibini tedirgin etse de, yarışta 306 oy ile ipi göğüsleyen taraf Ahmet Kumbul oldu.  Diğer adaylardan Mustafa Erdem 212 oy alırken, Vahap Tuncer ise 110 oy aldı.

Ahmet Kumbul’u Muratpaşa ilçe başkanlığı döneminden bu yana takip ediyorum. İlçe başkanı olduğu dönemde,  hemen hemen her programına katıldım, kendisiyle röportajlar yaptım.  CHP Antalya’da Ahmet Kumbul’un il başkanı olması, siyasetin dengelerini değiştireceğine inanıyorum.  Çünkü Ahmet Kumbul; sahaya inen, herkese bir şekilde dokunan bir kişi. CHP, Antalya’da kaybolan itibarını Ahmet Kumbul ile toparlar diye düşünüyorum.  Parti bundan önceki süreçte çok kötü günler geçirdi. Fikir ayrılıkları, tartışmalar, suçlamalar derken;  CHP Antalya’da en önemli kozu olan Büyükşehir’i kaybetti. 

Ahmet Kumbul yönetimindeki CHP Antalya İl başkanlığının bundan sonraki süreçte tek bir hedefi var, 2019 seçimleri.  2019 seçimleri her açıdan Türkiye’nin kaderini değiştirecek bir seçim.  Antalya açısından bakıldığında, 2019 iki kez önemli bir seçim. Çünkü bu seçimlerde hem Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin tekrar alınması hedefleniyor hem de ‘hayır’ bloğunun 2019’da da korunması amaçlanıyor.

Geçmiş seçim dönemlerinde yaşanan kavgalar ve ayrılıklardan dolayı,  partiye küskün büyük bir kitle var ve Kumbul bu kitlenin gücünün farkında.  İl yönetim organizasyonunu kurduktan sonra ilk işi küskünleri bir şekilde tekrar partiye çekmek olacaktır.

Ahmet Kumbul’un genç ve dinamikliği, organize çalışma şeması,  CHP’yi eski günlerine taşıyabilir.  Ahmet Kumbul’un il başkanı olması, partide gözle görülür bir hareket yarattı.  Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında siyaset yapan herkes Kumbul’a koşulsuz destek verir, arkasından yürürse,  Ak Parti’nin bundan sonraki süreçte işi zor olur diye düşünüyorum.

 

 

 

 

Bu yazı toplam 4211 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim