Bugün 09 Mayıs 2024 Perşembe
  • Antalya23 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2405.273
    %0.48
  • Dolar
    32.218
    %-0.11
  • Euro
    34.7596
    %0.22

Eyüp Koçak / Muhabir Türk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eyüp Koçak / Muhabir Türk

Çürümüşlüğün halleri…

20 Aralık 2017 Çarşamba 02:33

 Sosyal medya artık anlamını yitirdi. Öylesine tehlikeli ve kötü bir mecra oldu ki, insanın bazen aklı, bazen de kalbi duruyor. İnsanlar bir bakıyorsunuz bu pencerede kendilerini vatansever ilan etmiş, bir bakıyorsunuz karşıt düşünenlerin tamamı birden Ermeni ya da, hain olmuş.  Kimin ne olduğuna kalite değil,  klavyeden çıkan tuşlar karar veriyor.  Toplumun sosyalleşmesine katkı sağlayacağını düşündüğümüz tüm araçlar, bugün toplumu çok ciddi tehdit eden unsurlar haline gelmiş durumda.

Takipçi sayısı oldukça fazla olan sosyal medya hesaplarına bir göz atmanızı öneririm. Bu hesapların altına yapılan yorumlara lütfen üşenmeden bir bakın. Toplumun nasıl bir çıldırmışlık halinde olduğunu kendi gözlerinizle göreceksiniz. Sadece sosyal medya değil, diğer iletişim kanalları da bu çıldırmışlığa destek verir nitelikte. 

Mesela, televizyonlar ve gazeteler…

Hiç biri artık özgün içerik üretmiyor.  Magazin kanalları eskiden nitelikli ve kaliteli içeriklerle karşımıza çıkardı. Ama şimdi onlar da oturdukları yerden,  sosyal medyayla günü kurtarıyorlar.  Toplumun değer yargıları, paylaşımları nitelik ve nicelik anlamında tehdit altında.  Sadece büyükler değil, küçükler de bu kötü dünyanın çekici atmosferine hapsolmuş durumda. Hiç kimse bu durumun bir cinnet hali olduğunun farkında değil.

Çürümüşlük sadece bir yandan değil, her yandan üstümüze yağıyor…

Sadece bu mu?

Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan  bir görüntü hem sosyal medyayı hem de interneti kasıp kavurmaya devam ediyor.  Uyduda yayın yapan bir kanalda dini yorumlar yapan bir vatandaş, sakalsız erkeklere yaptığı benzetme ile bir anda gündem oldu. 

Ne diyor bu dini bütün vatandaş?

“Erkeğin sakal bırakması için hanımından müsaade almasına gerek yok. Erkek sakal bırakmakla memurdur. Erkek kadından ayrılmak için sakal bırakmalıdır zaten. Erkeği kadından ayıran iki uzuv vardır. Bunlardan bir tanesi sakaldır. İleride bir adam gördünüz uzun saçlı, zaten şimdi kadınımız da erkeğimiz de aynı giyiniyor. Bir bakıyorsun uzun saçlı sakalı da yok. Yakınına gelene kadar onu kadın zannedersin. Allah muhafaza bir sürü düşünceye de girersin”

İnanın bu ülkede İslam’ın en büyük düşmanı, yine bu din tüccarlarıdır.  Peygambere de, Allah’a da iftira atmaktan çekinmeyen bu insanlarla niçin mücadele edilmiyor? Diyanet İşleri Başkanlığı neden bu konuya eğilmiyor,  toplumu İslam’dan soğutan bu din bezirgânlarına devlet neden sessiz kalıyor?

Sakal bırakmayan erkekler ile ilgili açıklama yapan bu kişinin ifadelerindeki çürümüşlüğe bakar mısınız? “Bir bakıyorsun uzun saçlı sakalı da yok. Yakınına gelene kadar onu kadın zannedersin. Allah muhafaza bir sürü düşünceye de girersin” diyor.   Bu insanın gerçekten toplumdan tecrit edilmesi lazım...

Erkek ile kadını sakalla ayırt edebilecek kadar çapsız bu kişi ya da bu kişilerin sapkınlığından dini devlet korumayacak da kim koruyacak? Bizi düşünmüyorlarsa Allah rızası için bu işe el atsınlar. 

 

 

 

 

Bu yazı toplam 4129 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim