Bugün 09 Mayıs 2024 Perşembe
  • Antalya23 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2393.897
    %0.01
  • Dolar
    32.2094
    %-0.12
  • Euro
    34.6269
    %-0.16

Eyüp Koçak / Muhabir Türk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eyüp Koçak / Muhabir Türk

Dikkat, biri sizi gözetliyor olabilir!

13 Şubat 2018 Salı 15:22

 Dünyanın en popüler sosyal medya mecrası olan Instagram, çok ilginç bir güncelleme üzerinde çalışıyor. Test uygulamasında olan çalışma, Instagram hikâyelerinin ekran görüntüsü almak isteyen kullanıcıları ifşa edecek. Bu durum Instagram kullanıcılarını olumlu mu etkiler, olumsuz mu etkiler bilmiyorum ama bildiğim tek şey, teknoloji şirketleri tarafından her geçen gün daha fazla takip ediliyoruz.

 Android ve IOS ve Windows işletim sistemleriyle, özelimizi bilmediğimiz insanların takip etmesine olanak sağlıyoruz. Parmak izi, yüz tanıma sistemleriyle bütün kimlik bilgilerimizi yabancıların eline veriyoruz. Sadece bu değil, Android ve IOS işletim sistemlerinden yüklediğimiz uygulamaları da bilip bilmeden telefonlarımıza yüklüyoruz.

Sakın yapmayın!

Cep telefonlarınıza ve Ipad’lerinize bilip bilmeden uygulama yüklemeyin. Bir uygulamayı yüklemeden önce mutlaka yorumlar kısmına göz atın. Uygulamada verdiğiniz izinler sizin için hayati önem taşır. Bir uygulamayı yüklerken, uygulama geliştiricisinin telefonunuzda istediği izinleri dikkatle takip edin.  Özellikle ‘kim aramış’ türünden uygulamaları cep telefonunuza yüklemeyin. Eğer yükleyecekseniz, uygulama geliştiricisini iyi araştırın, öyle yükleyin.

Dizüstü bilgisayarlarınız ve LCD telefonlarınızda dâhili kamera varsa, bu kameraları mutlaka bir bant ile kapatın. Aksi takdirde, şirketlerin sizi röntgenlemesine izin verirsiniz. En son büyük bir teknoloji markası, dâhili kamerası olan bir LCD TV’de izleme yapılabildiğini kabul etmek durumunda kalmıştı. Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg, kendi kullandığı dizüstü kamerasına bant yapıştırmış, bu durum kamuoyunda ciddi tartışılır olmuştu.

Aman dikkat edin, biri sizi gözetliyor olabilir!

Bugün okuduğum bir habere çok sevindim. Öylesine güzel, öylesine güzel bir haber ki, gelecek adına umut verici.

Erzurum Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşe Bayrakçeken Yurtcan, elektrikle çalışan araçlarda 5 dakikalık dolumla şarj olup,  yaklaşık 480 kilometre yol gitmeyi sağlayan ve lityum bataryalı araçlara da rakip olacak yakıt pili üretmiş. Uzaya Tesla araba gönderen Elon Musk, bitmeyen pil üretimi konusunda milyarlarca dolarlık yatırım yapmıştı. Bu çalışmalarına halen devam ediyor. Erzurum Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi olan Yurtcan, 16 yıldır bunun üzerinde bir çalışma yapıyormuş. 5 dakikalık dolumla şarj olan yakıt pili üretmeyi başaran bu bilim insanımıza devletimiz gerekli önemi vermeli. Bu değerli hocamızı asla ve asla yabancı şirketlere kaptırmamalıyız.

Dünyanın en güçlü ülkeleri artık ekonomilerini büyük teknoloji şirketleri üzerinden döndürüyor. Bu buluş,  bizim için bir Fırsat kapısı olabilir.

Kim bilir?

Belki de dünyanın tüm üretilen cep telefonlarının bataryaları Türkiye’den ihraç edilir.

Belki de tüm dünyada üretilen elektrikli araçların bataryaları ülkemizde ihraç edilir

Ne güzel olur değil mi?

 

 

 

 

 

 

Bu yazı toplam 2650 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim