Bugün 30 Nisan 2024 Salı
  • Antalya28 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2428.149
    %-0.42
  • Dolar
    32.3702
    %-0.61
  • Euro
    34.6846
    %-0.82

Eyüp Koçak / Muhabir Türk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eyüp Koçak / Muhabir Türk

Dış görünüşe aldanmayın!

23 Eylül 2019 Pazartesi 10:46
Geçtiğimiz günlerde Antalya’daki bir Samsung bayisinden bir buzdolabı aldık. Daha önce bu markanın çamaşır makinesini kullanmıştık. Performansından memnun kaldığımız için yeni tercihimizde aynı marka oldu. Bayide bütçemize uygun bir buzdolabı seçerken, bayi görevlisi bize uygun bir seçenek sundu.
 
Kampanya dâhilindeki bir buzdolabını alırsak, yanında elektrik süpürgesini de bedava vereceklerini söylediler.  Düşündük taşındık ve bayi görevlisinin bize önerdiği kampanyalı ürünü satın aldık.  Ancak ürünü alalı yaklaşık 1 ay oldu, bize vaat ettikleri elektrik süpürgesi gelmedi. Bayiyi arıyoruz, bizi müşteri hizmetlerine yönlendiriyor. Müşteri hizmetleri telefon numarasını arıyoruz, bizi bayiye yönlendiriyorlar.  Öyle saçma sapan diyalogların ortasında kaldık ki, sormayın gitsin! 
 
Neymiş efendim, stokta yokmuş, yeni stoklar açılınca bize ürünü göndereceklermiş.
Stokların ne zaman açılacağını soruyoruz, net cevap veren yok. “Gönderilecek mi” diye sorduğumuzda, “gönderilecek” diyorlar ama ne tarih ne de inanmamızı gerektirecek başka bir seçenek sunabiliyorlar.  Kararın Samsung genel merkez tarafından alındığını, çağrı merkezine herhangi bir bilgi vermediklerini söylüyorlar.  Konuştuklarımdan öğrendim ki, bu durumu sadece biz yaşamamışız.  Bu markadan promosyonlu ürün alanların birçoğu bizim yaşadığımız duruma benzer sorunlar yaşamış. Tüketici Mahkemesi’ne gideceğimizi söylüyoruz,  adamlar resmen tüketici mahkemesine gitmemiz için teşvikte bulunuyor. Böyle saçma sapan, iletişim ve koordinasyonun sıfır olduğu bir durumla karşı karşıya kaldık.  
 
Oysa o markanın bayisine gittiğinizde böyle bir durumla karşılaşacağınız aklınızın ucundan geçmiyor.  Ama demek ki bu tür alışveriş yapılan yerlerden dış görünüş aldatıcı olabiliyor.  Bayi istese müşteri memnuniyeti adına bu süpürgeleri verebilir.
 
Ama vermiyor. 
 
Kaldı ki biz insanlardan merhamet ya da iyilik beklemiyoruz. Hakkımızı istiyoruz. Bize o seçenek sunulmasa belki biz tercihimizi farklı bir markadan yana kullanacaktık?
 
Neyse o mağaza kendine göre haklı olabilir. 
Ama teknoloji devi bir marka, hem bayisini hem de ürünlerini tercih eden vatandaşları ortada bırakıyorsa, bu markayı tercih ederken birkaç kez düşünmek gerekiyor. Madem bu ürünü verene kadar insanları çileden çıkaracaktınız, satış yaparken müşterilerinize böyle bir kampanyada söz etmeyin kardeşim! 
 
Sizin yaptığınız düpedüz adam kandırmak… 
Bayi ile yaptığımız görüşmelerde, “abi valla biz de mağduruz. Bekliyoruz, defalarca Samsung genel merkeze yazıyoruz. Sizin gibi bu sorunu yaşadığımı 10 kişi var. Onlar da arayıp soruyor. Bizler de çok zor durumdayız” diyorlar.  Dünyanın en güvenilir teknoloji firması düşünebiliyor musunuz 10 tane elektrik süpürgesini müşterilerine göndermekten aciz! 
 
Duyda inanma!
Peki, ne yapacağız? 
Elbette hakkımızı arayacağız.
 Gerekirse tüketici mahkemesine gideceğiz. Gideceğiz ki bir başka insanların ihtiyaçlarını suisitmal edemesinler.  Bundan sonra bu markanın promosyon tercihli ürünlerini satın alırken çok dikkatli olmanızı öneririm.
Bu yazı toplam 1310 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim