- IMKB
% - Altın
4830.728
%0.15 - Dolar
41.2533
%0.01 - Euro
48.3244
%-0.48
- GÜNCEL
- RESMİ İLANLAR
- SPOR
- SAĞLIK
- POLİTİKA
- EKONOMİ
- YAZARLAR
- EĞİTİM
- KÜLTÜR SANAT
- DÜNYA
- GENEL
- YEREL
- ASAYİŞ
- ÇEVRE VE İKLİM
- 19:59 - İMO'DAN MÜZE RAPORU
- 19:49 - CEZAEVİ, ANADOLU MÜZESİ OLDU
- 19:29 - KAYA: "VATANDAŞIN ÜMÜĞÜNÜ SIKIYORSUNUZ!"
- 19:08 - YANGIN ÇIKAN ÇATIDA MAHSUR KALAN İŞÇİ KURTARILDI
- 18:18 - ALANYA BELEDİYE TİYATROSU’NDAN YENİ SEZONUN İLK PRÖMİYERİ: "PALTO"
- 17:33 - ANTALYA’YA 8 AYDA 11,7 MİLYON ZİYARETÇİ
- 17:33 - OSMANİYE’DE ORMAN YANGINI BAŞLADI
- 16:58 - TEMİZLİK GÖREVLİSİNİN DÖVÜLMESİ KAMERAYA YANSIDI
- 16:53 - MANAVGAT’TA OTOMOBİLLER ÇARPIŞTI: 1 YARALI
- 16:33 - BAŞKAN KOTAN, ETÜT MERKEZİNDE GENÇLERLE BULUŞTU
- 16:23 - ANTALYA’DA KAZADA HAYATINI KAYBEDEN ÇOCUK TOPRAĞA VERİLDİ
- 15:48 - ANDIRIN’DA ORMAN YANGINI BÜYÜMEDEN SÖNDÜRÜLDÜ
- 15:43 - TARSUS’TA YOL ÇALIŞMALARIYLA ULAŞIM GÜVENLİĞİ ARTIYOR
- 15:28 - TARSUS’TA A MİLLİ TAKIM MAÇI COŞKUYLA İZLEDİ
- 15:23 - BOYA VE MOBİLYA ATÖLYELERİNE YAKIN NOKTADA ÇIKAN YANGIN KORKUTTU
EYÜP KOÇAK / MUHABİR TÜRK- KONUK YAZAR





Eğitim ve sanat...
Bu ülkenin en büyük sorunu eğitime ve sanata yatırım yapılmaması. Bu yüzden bu ülkenin iki yakası bir araya gelmiyor. Öylesine kokuşmuş bir cenderenin içine hapsolmuş ki ülke, iktidarlar da değişse, muhalefetler de değişse değişen bir şey olmuyor, olamıyor, olması da mümkün değil. Dünyanın gelişmiş ülkelerine baktığımızda, onlarla bizi ayıran en keskin ayraç eğitim ve sanat. Bu iki temel mesele üzerine kafa yoran, projeler geliştiren ülkeler, dünyaya hükmederken, bizim ülkemizde insanlar bu iki konuyu konuşmak için bile bir araya gelmiyor.
Oysa ülkelerin tanınırlığını ve bilinirliğini artıran eğitim ve sanattır. Eğitim ve sanat varsa bu ülke ayakta kalabilir. Eğitim ve sanat yoksa; bu ülkenin tarihi de, kültürü de, gelişmişliği de yoktur. Ne kadar bağımsız bir ülke olursanız olun, gerçek anlamda milli bir eğitim politikanız yoksa bağımlısınız demektir. Hangi ülkeye bağımlı olduğunuzun ne önemi var? Önemli olan bağımlı olduğunuzun farkına varmak değil mi? Ne kadar bağımsız bir ülke olursanız olun, milli bir kültür, milli bir sanatınız, milli bir eğitiminiz yoksa, sizi siz yapan değerlerden yoksunsunuz demektir. Başka ülkelerin kültürleriyle yaşayan, başka ülkelerin bilgileriyle yetinen bir ülkenin bağımsız olabilmesi, bilgiye yatırım yapma gücü olabilir mi?
Elbette olamaz...
Kurtuluş savaşı mücadelesinde yepyeni bir devlet kuran ve hayatını kaybettiği günden bu yana bir türlü unutturulamayan Atatürk nasıl var oldu? Zekasıyla bugünün dünya devletlerini bile etkisi altına alan Atatürk; Savaştan çıkmış, yorgun ve yoksul bir ülkeyi dünya medeniyetleri seviyesine nasıl çıkardı? Cephede bile bu ülkenin eğitimini ve sanatını düşünmedi mi? Bu iki temel değerde insanların yetişmesini sağlamak için çırpınmadı mı?
Türkiye, seksen yıllık tarihine milyonlarca bilgi ve tecrübeyi sığdıran bir ülke. Ama hala aynı hataları yapıyor. Eğitime, bilime ve kültüre yatırım yapmıyor. Günü birlik, dışarıdan satın alınan değerlerle, kendine bir milli bir kültür inşa etmeye çalışıyor.
Sizce bu koşullarda Türkiye'nin milli olabilmesi mümkün mü?
Öyleyse ne yapmalı?
Yarını inşa eden, vizyoner, ay sonunu düşünmeyen, projeler geliştiren, gerçek anlamda bağımsız bir ülke hayaliyle çalışan ve çırpınan öğretmenlerimize sahip çıkmalıyız. Eğitimde, sanatta ve bilimde dünyayı değiştirebilecek milli bir eğitim politikası belirlemeli, bu eğitim modelini TEOG'lara, eve en yakın liselere kurban etmemeliyiz. Öğretmenlerimizin takım tutar gibi siyasi parti tutmasını, öğrenciden çok cebini ve çıkarını düşünmesini engellemeliyiz.
Tüm öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun.
SUYU ARAYAN ÜLKEEŞREF URAL
DURUŞMA / TARTIŞMA AŞAMASIPROF DR SAMİ SELÇUK
GEÇMİŞİYLE TERS DÜŞEN ERDOĞANALİ İHSAN DİLMEN
BİR TÜRKÜNÜN ARKA SOKAKLARIGAZANFER ERYÜKSEL
OKULLAR AÇILIRKENHALİL ERDEM
MUSTAFA KEMAL’İ SEVMEYENLER OKUSUNPROF DR RAMAZAN DEMİR
PASSOLİGİN ANTALYASPOR'A GARAZI MI VAR?KAHRAMAN KÖKTÜRK
DEMOKRASİ SANDIKTAN DEĞİL, MAHKEME KORİDORUNDAN MI ÇIKACAK?ERDOĞAN KAHYA
TUNCAY ÖZMEN'İN GÖREV YERİ NEDEN DEĞİŞTİRİLDİ?SÜLEYMAN EKİN
KURTLAR VADİSİ İLE İZMİR MARŞI ARASINDA SIKIŞMAKTARIK ÇELENK
KÖY ENSTİTÜLERİ TARTIŞMASI: KAPATILMA SÜRECİMUHARREM YELLİCE
VATANDAŞIN CANI ÇOK YANACAK!GÜRSEL KAYA
2026 İÇİN ZORUNLU BİR DÖNÜŞÜMHÜSEYİN BARANER
SAHTE İŞLERİN SORUMLUSU KİM?RAZİYE GÖK AKTAŞ
EFSUNKÂR DEMOKRASİNURİ SEZEN
78 KUŞAĞI BİR ROBİN HOOD KUŞAĞI MIYDI?YALÇIN DUMAN
Bitmeyen sorun…ÖMER YETGİN
GÜVENSİZLİK ÇAĞINDA EKONOMİPROF DR MUSTAFA YILDIRAN
Kaldırım işgalleri meselesiMustafa Yetgin
Bayram tatilleri; kamu ve özel sektör çalışanı arasındaki derin farklarİSA KAVLAK
MUHASEBECİLERİN HAKLI İSYANIKamil Başkonak
CUMHURHİYET’İMİZİN 100 YILINI KUTLARKEN…BİNALİ EFE
Kemer ve temizlik çalışmalarıAdem Vural
SEÇİMEYÜP KOÇAK
Tel : 0532 474 99 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim