Bugün 19 Mart 2024 Salı
  • Antalya13 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2245.336
    %0.04
  • Dolar
    32.3297
    %0.06
  • Euro
    35.1889
    %-0.02

Eyüp Koçak / Muhabir Türk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eyüp Koçak / Muhabir Türk

Ertuğrul Özkök’ü severim

06 Şubat 2023 Pazartesi 01:16
Geçtiğimiz günlerde Lider Haber’de Rasim Ozan Kütahyalı’nın Lider Haber kanalında konuğu, Türk basın tarihinin efsane ismi Ertuğrul Özkök’tü. Yaklaşık 2 saatlik programı deyim yerindeyse soluksuz izledim.
 
Gazeteciliğe başladığı dönemden, Hürriyet Gazetesi’nin genel yayın yönetmenliğinden ayrıldığı döneme kadar olan hemen hemen pek çok şeyi programda dile getirdiler. Bazı konuları Ertuğrul Özkök’ün ağzından ilk kez duydum. Mesela, 1969 yılında MİT elemanı sanmışlar, öldüresiye dövülmüş. Hürriyet Gazetesi’nin kurucusu Erol Simavi ile aslında araları bozukmuş. Aydın Doğan olmasaymış, Hürriyet Gazetesi’nden kovulurmuş. Rasim Ozan Kütahyalı’nın sorularına çok samimi cevaplar veren Ertuğrul Özkök’ü severim. Evet, ben de Rasim Ozan Kütahyalı’nın çağdaşıyım. 1990’lı yılları çok iyi hatırlayan, o dönemlerde gazeteciliğe başlamış biri olarak, Ertuğrul Özkök’ü çok yakından takip eden, yazılarını fırsat buldukça okuyan biriydim.
 
O günden bugüne Ertuğrul Özkök’te değişen tek şey saçlarının rengi olmuş. Yaş aldıkça daha akılcı, daha gerçeğe dayalı bir bakış açısı kazanmış. Ertuğrul Özkök, TV 100’de de Cengiz Semercioğlu ile birlikte program yapıyor. “Cengiz ile Ahtapot” adı verilen programın da müdavimlerindenim.
 
Radikal söylemlerden uzak, gerçeği gören bir bakış açısı var. Düz mantık ilerlemiyor. Her şeyden evvel fakir edebiyatı yapmıyor. Ertuğrul Özkök’ün köşe yazılarını sık okuyanlar bilir. Nerede yediğini nerede içtiğini, hangi filmi izlediğini, hangi müziği dinlediğini yani o anki duygusu ne ise yazıyor. Tabi siz de şarap içemeyenlerden iseniz itici gelebilir. Veya Paris’te, Almanya’da brunchlara katılmadıysanız, öfkelenirsiniz. “Adamın keyfi yerinde” diye hayıflanırsınız.
 
Bazılarına göre lümpen, bazılarına göre demokrat, bazılarına göre ise düzenin yazarı…
 
Ama mesela programda ilk kez öğrendim. Varlıklı bir aileden olmasına rağmen eşi Tansu Özkök Fransa’da evlerde temizlikçilik yapmış. Talebe iken Fransa’da bekçilik yapmış!
 
O günlerde bekçilik yapan Ertuğrul Özkök, fakir edebiyatı yapmadan, bileğinin ya da bilgisinin hakkı ile bugünlere gelmiş. Programı izledikten sonra kendisine hayranlığım biraz daha arttı diyebilirim.
 
Kim ne derse desin…
 
Ertuğrul Özkök, konulara çok geniş bir perspektiften bakan biri. Dünyanın koşullarına göre neyi düşünüyor ise içinde tutmadan söylüyor. Zaten bugüne kadar yaşadığını yaşadı. Kimseye eyvallahı da yok. Mesleğinin, kariyerin zirvesinde bir adam…
 
Hakikaten çok güzel bir programdı. Bir gazeteci olarak ben çok keyif aldım.
 
Lider Haber Youtube kanalından izlemelisiniz!
Bu yazı toplam 1708 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim