Bugün 09 Mayıs 2024 Perşembe
  • Antalya15 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2396.514
    %0.12
  • Dolar
    32.2224
    %0.04
  • Euro
    34.6968
    %0.35

Eyüp Koçak / Muhabir Türk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eyüp Koçak / Muhabir Türk

Gündemden satır başları…

24 Ocak 2018 Çarşamba 18:04

 Nisan ayında emekliye ayrılması beklenen Antalya Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya,  Antalya basını ile bir araya geldi. 2016-2017 yıllarında gerçekleşen emniyet hizmetlerini detaylı bir şekilde basın mensuplarına aktaran Uzunkaya,  emniyete intikal eden pek çok suçla ilgili de,  çarpıcı istatistikler paylaştı.    

 Uzunkaya, Antalya’da toplam 7 bin 494 polisin görev yaptığını söyledi. Emniyet hizmetleri sınıfında görev yapan 5 bine yakın polisin kent merkezinde, 2 bine yakın olanının da dış ilçelerde görevli olduğunu aktaran Uzunkaya;  il genelinde toplam 500 personel eksiği görev başında olduklarını anlattı.

Kentin güvenliğini ilgilendiren pek çok konuda önemli bilgiler veren Uzunkaya’ya,  burada yaşayan sade bir vatandaş olarak teşekkür ediyorum. Göreve geldiği günden bu yana, asayişi sağlama adına önemli hizmet ve katkılarda bulundu. Özellikle 15 Temmuz’dan sonra yaşanan süreçte, başarılı bir görev tablosu çizdi.  Birkaç emniyet müdürünü ayrı tutarsak;  Antalya,  emniyet müdürleri bakımından her zaman çok şanslı bir il oldu.  Gelen her il emniyet müdürü, bu kente bir şekilde katkı koyup ayrıldı.   Uzunkaya önümüzdeki iki ay daha görevde kalacak. İki ay sonra Antalya’dan ayrılacak. Kendisine bundan sonraki hayatında başarılar diliyorum.  

“BİK-KOSGEB PROTOKOLÜ, YAZILI BASINA CAN SUYU OLACAK”

Yazılı basının yapısal sorunlarını aşması   ve resmi ilanların dijital mecrada yayınlanması konularında önemli çalışmalara imza atan Basın İlan Kurumu,  yerel gazetelere can suyu olacak bir duyuru paylaştı. Yapılan duyuruya göre, Basın İlan Kurumu ile KOSGEB arasında, 24 Kasım 2016 tarihinde imzalanan protokol,  şimdi aktif bir şekilde hayata geçiyor.  2017 yılı içerisinde üç kez KOSGEB ile toplantı yapan Basın İlan Kurumu; basın sektörüne üç başlık altında destek mekanizmasının geliştirilmesi konusunda mutabakata vardığını açıkladı. Nitelikli personel, makine teçhizat ve yazılım desteği şeklinde sıralanan anlaşma ile KOSGEB statüsündeki toplam 634 gazete işletmesinin kayda alınması sağlanacak. 1 Ocak 2018’de yürürlüğe giren protokolden sadece yazılı basın sektörü faydalanacak.  BİK, KOSGEB’in desteklerinden faydalanmak isteyen gazete işletmelerinin;  26 Ocak 2018’e kadar KOSGEB veri tabanına kaydolmaları çağrısında bulundu.  Veri tabanına kayıt yaptırmayan işletmeler, destekten faydalanamayacak.

AFRİN’LE TEK YÜREK OLDUK

Türkiye’nin Afrin’e başlattığı harekâtın 4’ncü gününe girdik. Baştan sona destek yazan askerlerimiz; dosta güven, düşmana korku salıyor.  Hareketin olduğu bölgeden öylesine güzel görüntüler izliyoruz ki, duygulanmamak elde değil. Askerlerimiz için bere ören anneler, Afrin yiğitlerine gece gündüz dua eden neneler,  ‘bıraksalar ben de giderim’ diyen dedeler, bu ülkenin ne kadar köklü bir geleneğe ve geçmişe sahip olduğunun da bir göstergesi.  Bugüne kadar bu ülke topraklarında sayısız plan kuran emperyalist devletler,  hesaplarına hiçbir zaman ulaşamayacaklar.  Her ne kadar dijital, sosyal, tv’lerden kültür erozyonuna yaratsalar da, bu ülkede 7’den 77’ye herkes devletin ne anlama geldiğini çok iyi biliyor.  Bu ülkenin ne Irak’a, ne İran’a ne de Suriye’ye benzemediğini bu operasyonla bir kez daha anlasınlar.  Allah, bugüne kadar, bu ülke toprağı için canını siper eden tüm Mehmetçiklerimizden razı olsun. 

Bu yazı toplam 1365 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim