- IMKB
% - Altın
4326.547
%-0.23 - Dolar
40.1177
%0.10 - Euro
46.8025
%-0.31
- 19:16 - Böcek kontrol için hastaneye kaldırıldı
- 19:06 - Başkanvekili Çiçek
- 18:49 - “Yıkılmasın, Restore Edilsin”
- 13:15 - Antalya göç almaya devam ediyor
- 13:08 - Tarihi camiye ilgi
- 13:00 - 34,6 MİLYON YOLCU 168,6 MİLYAR DOLARLIK KATKI
- 12:30 - Çandır'dan 15 Temmuz Mesajı
- 22:59 - Bayrak tabelayı kapatınca binayı bulamadılar
- 22:50 - Özel harekatçı son yolculuğuna uğurlandı
- 22:42 - İki torununu yangından kurtardı
- 22:32 - Raftingde kürekli kavga
- 16:30 - Alanya'da ceza yağdı
- 16:20 - AOSB ve ATÜ'den protokol
- 14:59 - Toplu ulaşım ücretsiz
- 14:23 - Yaylalarda Futbol Turnuvası
Eyüp Koçak / Muhabir Türk





İnsanoğlu ders almıyor
İnsan elindekinin kıymetini ancak kaybettiğinde anlıyor. Yüce Hak’tan bize tahsis edilen emanetin kıymetli olduğunu, günümüz insanı ancak kaybettiğinde anladı. Dostluğun kıymetini yalnızlıkta, yaşamın kıymetini ölüm anında, sevincin kıymetini hüzün çöktüğünde anlayanların sayısı artıyor ama bir türlü kendilerini düzeltmiyorlar.
Bugün sokaktan geçen yüz kişiye; ‘2019 yılına dönmek ister misiniz’ diye sorsak, tamamı, ‘dönelim’ der. Oysa o dönemde fark etmediğimiz pek çok şeyin güzelliğini, bugünün koşullarına ayak uydurduğumuzda fark ediyoruz. Özgürlüğün, sağlığın ne kadar önemli olduğunu bugün daha iyi anlıyoruz.
Peki, yaşadıklarımızdan ne kadar ders alıyoruz?
İnsanoğlu hiç ders almıyor.
Dünde almadı, bugün de almıyor, gelecekte de almayacak.
Ders almadığı gibi, kötü alışkanlıklarına yenilerini ekliyor. Virüsün varlığı, ağzımıza geçirdiğimiz o kötü maskeler, insanoğluna ders olmuyor. Marketçi müşterisini, müşterisi başkalarını kazıklamanın peşinde! İyilik, doğruluk ve dürüstlüğün bu dünyada yeri kalmamış. Dürüst olduğunuzda acı çekiyorsunuz. Sistem sizi namussuz olmaya, başkalarını kandırmaya itiyor adeta!
Bu düzen böyle devam edemez! Acı çeken iyi insanların, hor görülen dürüstlüğün ahı bu dünyanın çarkına derman olmaz, olamaz!
Bu nedenle bu ülkede anayasadan önce Türk Ceza Kanunu değişmeli. İnsanların hakkı, hukuku, değerleri, insafsızların vicdanına terk edilmemeli. Toplumun temel taşını oluşturan değerlerin korunması, çocukların ve ailelerin korunması için buna ihtiyacımız var.
Dürüstlüğün, iyiliğin ve merhametin yeniden tesis edilmesini istiyorsak bunu yapmalıyız.
Hırsız, bir kişinin evini soyuyor, malına ve mülküne çörekleniyor, polis tarafından yakalansa bile salıveriliyor. Yolda masum insanlar çocuklarının gözleri önünde darp ediliyor, bunu yapan kişiler adeta ödüllendirilircesine salıveriliyorlar. Kadınlar, çocuklar bu ülkede tecavüze uğruyor, göz göre göre sokakta öldürülüyor ama kimsenin umurunda olmuyor. Toplum adeta kural tanımazlığa alıştırılıyor. Sadece bu mu? Bir insanın telif hakkı göz göre ihlal ediliyor, tahrip ediliyor buna kimse dur demiyor, diyemiyor! Kuralsızlığı, ahlaksızlığı kitaba uyduran bir toplum, bir dünya, bir medeniyet iflah olur mu sizce?
Olmaz, olamaz!
Adaletin olmadığı yerde virüste olur, depremde. Çığ da olur, kuraklık da.
Kadınlara kıyanlara, yetim hakkı yiyenlere, temiz alıp pis satana, gıdaya hile katana, çalışmadan servet bulana, çocukları ağlatana, haine alkış tutana, işi yalan dolan olana, “dur” demezseniz, ilahi bir kudret gelir sizi durdurur!
BAŞKANLARI KİMLER YAKAR?Gürsel Kaya
YORGUN TÜRK, YORGUN TÜRKİYEEşref Ural
BİREY OLMAK YA DA OLAMAMAKGazanfer ERYÜKSEL
Bitmeyen sorun…Ömer Yetgin
YERALTINDAN FUTBOLKahraman Köktürk
Güvensizlik Çağında EkonomiMustafa Yıldıran
Trump, Evanjelizm ve Yeni Dünya DüzeniMuharrem Yellice
Kaldırım işgalleri meselesiMustafa Yetgin
Bayram tatilleri; kamu ve özel sektör çalışanı arasındaki derin farklarİSA KAVLAK
CUMHURİYET NEDEN İSTENMEZNuri Sezen
SANAL OFİSRaziye Gök Aktaş
NAZIM’I ABARTISIZ ANMAKYALÇIN DUMAN
MUHASEBECİLERİN HAKLI İSYANIKamil Başkonak
CUMHURHİYET’İMİZİN 100 YILINI KUTLARKEN…Binali Efe
Kemer ve temizlik çalışmalarıAdem Vural
SEÇİMEyüp Koçak
Kesik Minare meselesi…Yusuf Katrağ
Tel : 0532 474 99 63 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim