Bugün 30 Nisan 2024 Salı
  • Antalya21 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2428.149
    %-0.42
  • Dolar
    32.3702
    %-0.61
  • Euro
    34.6846
    %-0.82

Eyüp Koçak / Muhabir Türk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eyüp Koçak / Muhabir Türk

İstanbul…

09 Nisan 2019 Salı 07:00

31 Mart seçimleri geride kaldı diye düşünürken, dün akşam saatlerinde herkesi şaşkına çevirecek bir gelişme yaşandı. Ak Parti,  İstanbul’un tüm ilçelerinde yeniden oy sayımı istedi.  Seçim günlerinde genelde birkaç saatte biten iş, söz konusu İstanbul olunca günlerdir bitirilemiyor.  İşsizlik, pahalılık, benzine gelen artan zamlar ne YSK’nın ne de iktidarın umurunda!

Türkiye genelinde bütün insanlar, özgür iradeleriyle sandık başına gitti. Herkes istediği, sevdiği ve gönül verdiği partiye mührünü bastı. İktidar kanadı o günden bu yana İstanbul’un peşini bırakmıyor. YSK aracılığı ile habire oy sayımı istiyorlar. İtiraz süreci başlamadan önce İstanbul’da oy farkı 27 bin küsur idi. İtirazlar neticesinde geçersiz sayılan oyların geçerli sayılmasıyla bu fark 17 bine indi.

Süreç uzadıkça İstanbul’da yaşananlar, Ak Parti’ye olan sempatiyi ortadan kaldırıyor.  Çünkü bugüne kadar hiç yaşanmamış bir gelişme, İstanbul’da gözlerimizin önünde gerçekleşiyor. Yüksek Seçim Kurulu ve Anadolu Ajansı’nın performansını ise söylemeye gerek yok!

İstanbul ve Ankara gibi büyük kentlerde kaybetmek iktidarın dengesini bozmuş olmalı! Ne yapacaklarına bir türlü karar veremiyorlar.  Kaybettiklerini kabul etseler ayrı, kabul etmeseler ayrı bir dert!

Böyle bir şey olabilir mi? Akıl alır gibi değil. 17 yıldır kazanan bir partinin de kaybedebileceğini kabul edin artık. Suçu geçersiz sayılan oylara değil, politikalarınıza yorun ve kendinizi düzeltin. Bu kadar mı zor?

YSK’nın tartışmalı kararlarına diyecek bir şey yok.  İstanbul ve Ankara’da seçimi kazanan parti Ak Parti olsaydı, süreç bu kadar uzamaz, mazbataları hemen hak sahiplerine verirdi.  Bugüne kadar yapılan tüm seçimlerde yapılan itirazları reddeden YSK, İstanbul ve Ankara’da nedense ortaya bir irade koyamıyor. Varlığını tartışmalı hale getiriyor. Süreç o kadar moral bozucu bir hale geldi ki, Ak Parti’ye oy verenler dahi süreç uzadıkça sinirleniyor.

Kim ne derse desin;

Ekrem İmamoğlu, İstanbul’da duruşu ve tavrıyla bir tarih yazdı.  25 yıldır kazanılamayan bir kenti bileğinin hakkı ve alın teriyle aldı.  Seçim süreci boyunca konuşmalarına, tavırlarına dikkat ediyorum. İnanılmaz bir lider portresi çiziyor.  Her gün yeni insanların gönlünü kazanıyor.

Tüm insanlar biliyor ki, bu seçimin galibi Ekrem İmamoğlu.

Kabul edin ve verin şu mazbatayı.

Bu süreç Ekrem İmamoğlu’na kaybettirmez, Ak Parti’ye kaybettirir!

 

 

Bu yazı toplam 1272 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim