Bugün 12 Mayıs 2024 Pazar
  • Antalya16 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2444.587
    %0.00
  • Dolar
    32.193
    %0.00
  • Euro
    34.7877
    %0.00

Eyüp Koçak / Muhabir Türk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eyüp Koçak / Muhabir Türk

Kadınlar, seçimi fırsata çevirebilir!

02 Mayıs 2018 Çarşamba 01:34

 Sosyal medyada kadına şiddet videolarına denk geldikçe,  ‘insan olmak bu kadar ucuz mu’ sözünü söylemeden edemiyorum. Bir kadına el kaldırmak ya da o kadının hayatını çalmak,  bir insanın yapabileceği bir şey mi? Gazetelerin üçüncü sayfalarına konu olan kadın cinayetlerinin, çocuk istismarlarının önüne neden geçilmiyor?  Bir kadın devletine canını emanet ediyor,  sonrasında sokak ortasında kolayca öldürülüyorsa; o kadının ‘yaşadığı devlet, sorumluluğunu yerine getirmiyor’ demektir. 


Savaştan kaçan insanlara tarih boyunca kucak açan, onları hayata kazandıran bir ülkeye böyle bir ayıp yakışmıyor.  Kadınlar, sebep ne olursa olsun hiçbir şekilde şiddeti ve ölümü hak etmiyor. Bu yüzden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, yaklaşan seçimler öncesinde herkesin gönlünü kazanan bir projeyi vakit kaybetmeden hayata geçirmeli.  Şiddet ve tecavüze uğrayan kadınların sosyal haklarını güvence altına alan, onları psikopat erkeklerin elinden kurtaran bir yasa tasarısını vakit geçirmeden meclis gündemine getirmeli. 


Bu yasa öyle bir yasa olmalı ki; eşi emsali olmamalı, tüm dünyaya örnek gösterilmeli. Bu yasa öyle bir yasa olsun ki, eşinden ayrılmak isteyen çaresiz kadınlar sokak ortasında göz göre göre öldürülmesin. Devletine sığınan, can güvenliği olmayan kadınları devleti gerçekten korusun. Gözünü kan bürümüş canilere geri adım attıracak ağır cezalar verilsin. Bu yasa öyle bir yasa olmalı ki, erkekliği bacak arasından ibaret görenlerin,  tecavüz ve tacizlerini bıçak gibi kessin!  Evet, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı,  bu merhameti, bu vicdanı hiç değilse yaklaşan seçim öncesi net bir şekilde gösterebilmeli. 


Sadece bakanlık mı; herkes bu konuda elini taşın altına koyabilmeli. 
 Bütün siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, yaklaşan seçimleri fırsat bilip, kadın hakları konusunda seslerini çıkarmalılar. Demokratik bir şekilde hak ve taleplerini öyle belirtmeliler ki, bu ses tüm dünyaya örnek olmalı. Sivil toplum kuruluşlarının ve kadın örgütlerinin siyasete alet etmeden dillendirdiği bir talebin yanıtsız kalmayacağına inanıyorum.  Ne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ne Başbakan Binali Yıldırım, Ne CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ne İyi Parti’nin kadın genel başkanı Meral Akşener ne de diğer partiler böylesine anlamlı bir isteğe kayıtsız kalmaz, kalamaz!


Yapılan araştırmalara göre Türkiye’de 2010 yılından bu yana 1964 kadın öldürüldü. Bu sayı her gün inanılmaz bir şekilde artıyor. Bu cinayetlerin büyük bir çoğunluğu göz göre göre oldu. Artık bu durum sona ersin. Böyle bir ayıp Türkiye’ye yüktür! Türkiye kendini sosyal ve hukuk devleti olarak nitelendiriyorsa, bu nitelendirmenin gerekliliğini yerine getirmeli. Siyasete alet olmadan, dövüşmeden, kaş göz yarmadan yapmalı bunu! 


Kadın ne kadar güvende olursa, toplum o kadar güvende olur. Kadın ne kadar bilinçli olursa, toplum o kadar bilinçli olur. Kadın ne kadar eğitimli olursa, bu toplum da o kadar eğitimli olur.  Kadına önem vermedikçe, kadınların sokak ortasında öldürülmesini hiçbir şey olmamış gibi seyrettikçe, kadına cinsel bir gözle baktıkça, kadına din adı altında zulüm edildikçe çağdaş seviye yakalanamaz!


Türkiye 2023’e hazırlanıyor ve çağdaş muasır medeniyet seviyesine çıkmak istiyorsa, önce kadınlarına sahip çıkmalı.  
 

 


   

Bu yazı toplam 2947 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim