Bugün 09 Mayıs 2024 Perşembe
  • Antalya20 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2400.472
    %0.28
  • Dolar
    32.2473
    %-0.01
  • Euro
    34.7026
    %0.15

Eyüp Koçak / Muhabir Türk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eyüp Koçak / Muhabir Türk

Kalpsizlere dur deyin!

26 Şubat 2018 Pazartesi 03:30

 Kamu hastanelerinde ve özel hastanelerde çalışan personellerin çektiği ve sosyal medyada yayınlandığı videolar artık vicdanları yaralamaya başladı. Yoğun bakım ünitesinde lahmacun ziyafeti çekenler, ölümle boğuşan hastalarla dalga geçenler,  acil servise taşınan hastaların acılarıyla feryatlarıyla dalga geçenlerin artması, bu duruma bir müdahaleyi gerekli kılıyor.

Sağlık Bakanlığı, Kamu Hastaneleri Birliği artık bu konu ile ilgili bir genelge yayınlamalı. Bu insanlara sosyal medyayı, akıllı telefon kullanmayı yasaklamalılar. İnsan olmayı becerememiş bu kişilere karşı ciddi önlemler alınmazsa ve caydırıcı cezalar getirilmezse toplum vicdanı ciddi anlamda yara almış olacak.

İnsan olmaktan uzak, kalpleri taş kesilmiş bu insanların yaptığı çirkinlikler son bulmuyor. Her gün sosyal medya da farklı ahlaksızlıkları görmek zorunda kalıyoruz.  Sağlık çalışanlarının bu ahlaksız davranışlarına bir yenisi geçtiğimiz günlerde eklendi. 'İnsanların Acıları ile Dalga Geçen Sağlık Çalışanları' ismiyle bir video sosyal medyada dönmeye başladı. Toplumun büyük bir kesimini derinden etkileyen bu video, iki 112 acil sağlık çalışanı arasında geçiyor. Adıyaman’da görev yaptığı söylenen bu kişiler,  gittikleri taziyede ağlayan cenaze yakınlarını taklit ediyor ve videoya çekiyor.

Düşünebiliyor musunuz?

Bir insan yakınını kaybediyor, kaybettiği için de üzüntüden ağlıyor, ağıt yakıyor.  Olay yerine giden sağlık görevlileri,  görevleri insanları yaşatmak olan, acıları dindirmek olan sağlık görevlileri, insanların acılarına gülüyor.  Yetmiyor bu durumu aşağılık bir videoya çekiyor. Yetmiyor, bunu kendilerine ait Facebook hesaplarında yayınlıyorlar.

Bu olacak şey mi?

Bu nasıl bir psikoloji?

Bu nasıl, kalp, bu nasıl vicdan, bu nasıl ahlaksızlık anlamış değilim.

Bu insanların ailelerine gerçekten üzülüyorum.

Böylesine kötü, böylesine kalpsiz bir evlat sahibi olmayı kimse istemez.

 

Videonun yayınlanmasından sonra Sağlık Bakanlığı, konu ile ilgili soruşturma başlattıklarını açıklamış. Bence bu soruşturmanın detaylarını da halkla paylaşmalılar. Bu insanlara verilen cezalar, kamuoyuna duyurulmalı ki, bu gibi görüntülerin tekrarı bir daha yaşanmasın. 10 Şubat gecesi 112 istasyonunda dinlenme esnasında çekilen bu video, artık Sağlık Bakanlığı’nı harekete geçirmeli. Aksi takdirde vicdanı yaralayan videolara yenileri eklenecek.

 

Bu yazı toplam 7402 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim