Bugün 10 Mayıs 2024 Cuma
  • Antalya28 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2445.837
    %0.67
  • Dolar
    32.2104
    %-0.11
  • Euro
    34.6879
    %-0.29

Eyüp Koçak / Muhabir Türk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eyüp Koçak / Muhabir Türk

Kira komisyonunu da indirin!

13 Kasım 2017 Pazartesi 07:41

 Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, emlakçıların satış ve kiralamalarda alacağı komisyonlar ile ilgili açıklama yapmış, emlakçıların bundan sonra alım ve satımlarda yüzde 3, kiralamada ise bir kira bedeli alacaklarını açıklamıştı.  Gümrük Bakanı Bülent Tüfenkçi’nin bu açıklaması, ev alım satımı yapacak vatandaşları sevindirdi ancak biz kiracıları tam anlamıyla mutlu etmedi.

Çünkü zaten pek çok bölgede ev kiralamalarında emlakçılar, bir kira bedeli alıyor. Bakanın açıklamasıyla bu bedel pek çok şehirde değişmemiş oldu.  Emlak sektöründeki başıboşluğu gören ve bu konuda düzenleme yapacaklarını açıklayan Tüfenkçi, kuşkusuz en çok biz kiracıları heyecanlandırmıştı. Ama bu heyecan beklediğimiz sevince dönüşmedi.

Elbette emlak sektöründe işini dürüst yapanlara kim ne diyebilir? Her işte olduğu gibi onlar da haklarını almalı. Ancak bizim ülkemizde emlakçıların büyük bir çoğunluğu ne yazık ki dürüst çalışmıyor. Çalışmadıkları gibi, sektördeki fiyatları da inanılmaz oranda yükseltiyorlar.  Emlakçıların sadece anahtar verip yer göstermeye haraç alır gibi bir kira bedeli istemeleri ticari ahlakla bağdaştırılamaz.

Bu sebeple Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, bu düzenlemeye ek bir düzenleme getirmeli.  En azından bu oran bir kira bedeline değil, hiç yapılamıyorsa yarım kira bedeline denk getirilmeli. Bir kira bedeli yeni ev kiralayacakların belini büküyor.  Bir de birden fazla evi olan ve evini kiralamak isteyenlerden daha fazla kazanmak için fason emlakçılık yapanlar var.  Bu insanların ahlak dışı kar yöntemlerine Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ‘dur’ demeli.

ALKIŞLAR FERDİ BABA’YA…

Türkiye’deki Arabesk müziğin krallarındandır Ferdi Tayfur.  Bugüne kadar çok sayıda Ferdi Tayfur taklidi çıktı ama onun şarkılara verdiği tadı ne taklitleri ne de başkaları verebildi.  Ferdi Tayfur sadece arabesk müziği değil, Türk sanat müziğini de harika okur. Türkiye’nin gelmiş geçmiş en büyük müzik üstatlarını ezbere bilir ve asla onları unutmaz.  Usta sanatçının ‘gençliğimin şarkıları’ albümünü dinlemediyseniz mutlaka dinleyin. Hatta albümün çıktığı yıllarda Kral TV’de konser vermişti.  YouTube’dan açın o konser görüntülerini izleyin.  Deyim yerindeyse sanattan da müzik den de keyif alın.  Arabeskin kralı Ferdi Tayfur ile Posta Gazetesi bir söyleşi yapmış.  O söyleşi muhabir, ‘AK Parti'yi beğeniyor musunuz’ diye sormuş. Üstadın verdiği cevap gerçekten muhteşem…

"Sanatçının yakasında parti rozeti olmaz. Zaten şu süreçte bazıları ya korkuyor ya da yalakalık yapıyor” diyen sanatçımızı sevgi ve saygıyla buradan anıyorum. Söylediği şeyin ne kadar gerçek ve ne kadar acı bir şey olduğunu görmek için, günümüzde üretilen sanatsal değerlere bakmak yeterli.

 

 

 

 

 

 

Bu yazı toplam 1613 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim