Bugün 09 Mayıs 2024 Perşembe
  • Antalya15 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2396.514
    %0.12
  • Dolar
    32.2224
    %0.04
  • Euro
    34.6968
    %0.35

Eyüp Koçak / Muhabir Türk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eyüp Koçak / Muhabir Türk

Lütfen biri ‘dur’ desin!

01 Şubat 2018 Perşembe 12:03

 Bu toplum öyle zıvanadan çıktı ki, sosyal medyada ortaya çıkan görüntülere şaşırmakta bile geç kalıyoruz.  Dün yine sosyal medyada bir görüntü izledim. İzlediğim görüntüye öylesine üzüldüm ki, bu konu ile ilgili ne yazacağımı emin olun bilmiyorum. 65 yaşında bir dede, köpeğe tam tecavüz edecekten basılıyor. Köpeği tecavüzden kurtaran genç, 65 yaşındaki adamı bir taraftan da kameraya çekiyor.  

65 yaşındaki adam, basılmış olmanın verdiği utançla apar topar indirdiği donunu kaldırıyor. Panik içinde kendisini kameraya çeken çocuğa yalvarıyor.  65 yaşında bir dede, köpeğe göz koyabiliyorsa bu insanın topluma vereceği zararı siz düşünün!

Son zamanlarda hayvanlara yapılan işkence görüntüleri inanılmaz bir şekilde arttı.  Hayvanlara eziyet edilen görüntüleri gördükçe ve kimse bir şey yapmadıkça deliriyorum! Birisi kediyi öldürür sosyal medyadan paylaşır. Birisi köpeği aracının arkasına bağlayıp sürükler, kimisi yerde kimseye zarar vermeyen bir hayvana öldüresiye tekme atar.  İnsanlar böylesine nasıl alçalır anlamıyorum.  Hayvanlara eziyet eden insanlarda vicdan, acıma hissi kalmamış. Bu insanların ne kendilerine ne de topluma katacağı hiçbir şey yok!

  Bu yüzden devlet olarak hayvanları koruma yasasını bir an önce çıkarmamız gerekiyor. Mevcut kanunlara göre, hayvanlara zarar vermenin bir cezası yok. Sadece kabahatler kanununa göre işlem yapılıyor, ufak para cezalarıyla vicdansızlar, ahlaksızlıklarını sürdürmeye devam ediyor.  Bu böyle devam edemez! Bu dünyayı birlikte paylaştığımız tüm canlılara karşı bir sorumluluğumuz var. İnsanların yaşamına müdahale edenlere karşı nasıl mücadele ediyorsak, ekosistemin sürekliliğini sağlayan canlılara zarar verenlere karşı da aynı mücadeleyi göstermeliyiz.

Bu ahlaksız, bu şerefsizlerin cezadan bir şey anlayacağını sanmıyorum. Bu insanların gerçek anlamda toplumdan soyutlanması gerekiyor. Yeniden insan içine çıkabilmeleri için mutlaka rehabilite olmalarına ihtiyaç var.

Kimseye zararı olmayan, Allah’ın sessiz kullarından ne istiyorlar?

Böylesine bir alçaklığı kendine zevk aracı olarak görenlerin, tüm insanlık için tehlikeli olduğuna inanıyorum. 

Bu şuursuzluktan, bu vicdansızlıktan yaşam ortaklarımızı ancak devletimiz koruyabilir.  Lütfen artık yaşam ortaklarımıza karşı yapılan bu vicdansızlığa bir dur deyin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu yazı toplam 2975 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim