- IMKB
% - Altın
4280.798
%0.15 - Dolar
39.8988
%0.22 - Euro
46.9646
%0.38
- 00:02 - Mitingte Böcek'in mektubu okundu
- 23:43 - Nihat Genç ailesi ve sevenleri tarafından uğurlandı
- 21:46 - Başpehlivan Orhan Okulu
- 21:23 - Oxford'da Parkinson için araştırma ziyareti
- 21:11 - "Köy Survivor" yarışması başladı
- 16:00 - Yabancı uyruklu şahıs kayalıklardan düştü
- 15:36 - Böcek'ten Antalyalılara mesaj
- 15:26 - Miran'dan refah payı isteği
- 15:12 - Aslan çiftçiye saldırdı
- 13:40 - Böcek'in savcılık ifadesi ortaya çıktı
- 00:16 - Avrupa Konseyi ödüllü Antalya Müzesi yıkılacak
- 22:59 - Böcek'e tutuklama kararı
- 19:01 - Yangınlar kenti dumana boğdu
- 18:49 - Alanya'da sıkı denetim
- 17:55 - Soruşturmada yeni detaylar
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK





Valiler Kararnamesi ve Antalya…
Antalya; turizm, tarım ve ticaretin lokomotifi bir şehir. Böylesine öneme sahip olan bir şehirde tüm kurum ve kuruluşlarla koordinasyonun sağlanması gerçekten farklı bir anlam taşıyor.
Antalya Valiliği görevini başarıyla yürüten Münir Karaloğlu Valiler Kararnamesi ile Diyarbakır Valiliği’ne atanırken, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı da Antalya Valiliği’ne atandı.
Evet… Anımsanacağı üzere; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararları ile 41 ilin valisi değişti.
Buna göre, 18 ile yeni vali ataması yapılırken, 23 ilin valisi yer değiştirdi. 17 ilin valisi mülkiye başmüfettişi olarak merkeze alınırken, Muğla Valisi Esengül Civelek ise Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olarak atandı.
Atama kararları ile Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı Antalya Valiliğine atandı.
Bu görev değişikliği sonrasında Antalya Valisi Sayın Münir Karaloğlu’na Antalya’daki görev süresinde yaptıkları hizmetleri için teşekkür ederken, yeni Vali Ersin Yazıcı’ya ise hoş geldiniz diyorum.
Antalya’nın kuşkusuz ki kronikleşmiş sorunları var.
Bu sorunları trafik, ulaşım ve çarpık yapılaşma ekseninde çok boyutlu ele almak mümkün.
Diğer taraftan en fazla konut satışında birinciliği hiç kimseye kaptırmayan (!) Antalya’da doğal doku tahribatı ve betonlaşma yarışı gelecek adına tehlikeli sinyaller veriyor.
Hızla bir yapılaşmanın gözlemlendiği ve yeşil dokunun giderek azaldığı Antalya’da tarım alanlarının daralması ile çarpık yapılaşma dikkat çekici boyuta gelirken, betonlaşma yarışı ile birlikte kent adeta nefes alamaz hale geldi.
Geçmişte de, bugün de Antalya’nın en önemli sorununun “betonlaşma” yarışı olduğunu sık sık dile getirenlerdenim.
Bu konuda düşüncem hiç değişmedi.
Bu kentin hangi aşamalardan nerelere geldiğini çok iyi bilen birisi olarak, doğal doku tahribatının en fazla zararı bu kentte yaşayanlara vereceğini de çok iyi biliyorum.
Hafta sonları vatandaşlar dalında meyve görebilmek için kilometrelerce uzaklığa, köylere gidiyorsa burada durup düşünmek gerek!
Köylerin de mahalle olduğu günümüzde yok olan tarımı konuşmaya maalesef devam ediyoruz!
‘’Yeşil Antalya’’ maalesef son 30 yılın yanlışları ve imar planlarındaki ciddi yanlışlar sonucu ‘’Beton Antalya’’ haline geldi.
İnanın Antalya’yı gezmeye gelen ziyaretçilerin en çok şikayetçi olduğu ve hatalı olduğu konuların başında çarpık yapılaşma geliyor.
Bu sorunu trafik izliyor…
Bugünlerde Altınova, Çakırlar, Doyran ve Duraliler gibi doğal doku ile barışık yerleşim merkezlerinde yeşil dokunun mutlak surette korunmalı derken, yok olmaya yüz tutmuş tarımı sorguluyoruz.
Şurası bir gerçek ki; yeşil doku konusuna gelince hepimiz çevreciyiz, ancak doğal dokuyu koruma adına adım atan yok.
Antalya’nın konut ihtiyacı olmamasına rağmen, binlerce boş daire olmasına rağmen yeni konut alanları yaratmak uğruna doğa katlediliyor ve imara açılmaya çalışılıyor. Şehrin öncelikli sorunları çözüm beklerken betona yatırım yapılıyor.
Sürekli yanlışlarda ‘’ısrar’’ etmek ise, bugün ciddi sorunlar yaratmaya devam ediyor…
ÇIRAĞIN AYDINLANMA DEFTERİGazanfer ERYÜKSEL
Güvensizlik Çağında EkonomiMustafa Yıldıran
NURİ ERKAL'IN ARDINDANGürsel Kaya
Bu şehre sahip çıkabiliyor muyuz?Ömer Yetgin
Trump, Evanjelizm ve Yeni Dünya DüzeniMuharrem Yellice
İçim yanıyorKahraman Köktürk
Kaldırım işgalleri meselesiMustafa Yetgin
ÖLDÜRÜLMESİ GEREKEN ÖLÜLEREşref Ural
Bayram tatilleri; kamu ve özel sektör çalışanı arasındaki derin farklarİSA KAVLAK
CUMHURİYET NEDEN İSTENMEZNuri Sezen
SANAL OFİSRaziye Gök Aktaş
NAZIM’I ABARTISIZ ANMAKYALÇIN DUMAN
MUHASEBECİLERİN HAKLI İSYANIKamil Başkonak
CUMHURHİYET’İMİZİN 100 YILINI KUTLARKEN…Binali Efe
Kemer ve temizlik çalışmalarıAdem Vural
SEÇİMEyüp Koçak
Kesik Minare meselesi…Yusuf Katrağ
Çamlıbel Mahallesi’ne basketbol ve futbol sahası
Akdeniz akşamları ‘Müzik Şehrin Kalbinde’ konseriyle renkleniyor
Yediemin Otoparkları Araç Mezarlığına Döndü, 25 Yıldır Bekleyen Araçlar Var
Antalya’da Bayram Öncesi Marketlerde Etiket Denetimi
Antalya Ekonomisinin Nabzı Tutuldu
Kepez’de Öğrenci Kent Lokantası Hizmete Girdi
Cw Enerji Bayilik Ağını Genişletiyor
Türkiye Kasaplar Besiciler Et Ve Et Ürünleri Federasyonu Başkanı Yardımcı: "İ̇nsanlar Zincir Marketler, Avm’lerin Kilo İle Et Gi
Tel : 0532 474 99 63 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim