Bugün 09 Mayıs 2024 Perşembe
  • Antalya23 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2422.653
    %1.21
  • Dolar
    32.2519
    %0.01
  • Euro
    34.7873
    %0.50

Eyüp Koçak / Muhabir Türk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eyüp Koçak / Muhabir Türk

Yapmayın, etmeyin!

03 Şubat 2018 Cumartesi 09:37

 Magazin programlarını takip eder misiniz?  Ben bazen takip ederim. Düzeyli, insanı meraklandıran magazin programlarını keyifle seyrederim.  Ancak günümüzde böyle programlar ne yazık ki kalmadı.  Magazin gazetecileri, insanların özel hayatlarını yok eden bir anlayışla yayın politikalarını sürdürüyorlar.  Mekândan çıkarken, yolda yürürken, yemek yerken evinde otururken görüntülenen popüler insanlar; bu duruma tepki göstermek bir kenara dursun, seslerini dahi çıkaramıyorlar.

Tepki gösterseler, hemen bel altından vuruşlarla yayınlarını farklı bir yöne çekiyorlar.  Önce bir basın özgürlüğünden başlıyorlar. Popüler insanlarla magazincilerin basına yansıyan pek çok kavgasına,  geçmişte birçok kez şahit olmuştuk.

Magazin nedir?

Bir insanın hangi bardan çıktığı mı, yoksa hangi adam ya da kadınla öpüştüğü mü?  Aptal insanları aynı platformda toplama sanatı mı magazin yoksa bir konu hakkında kamuoyu oluşturma mı?  Gerçekten nedir bu magazin?  Geçmişte pek çok imkânlar kısıtlı iken, bu tür programlar çok daha seviyeli yapılıyordu. Sanatçıların magazincilere, magazincilerin sanatçılara bir saygısı vardı.  Karşılıklı bir alışveriş, karşılıklı güzel bir iletişim vardı.

Sadece program değil, nitelikli magazin muhabirleri de ortada yok.  İşte bu yüzden geçmişte eleştirdiğimiz magazin programlarını mumla arıyoruz.  Medya kuruluşları, toplumun büyük bir kesiminin bu meraklı bekleyişini neden aptal programlarla doldurmaya çalışır ki?

 

Ansızın görüntülendiğine kızan, küfür eden megaloman tipleri çekmek yerine neden bu ülkenin gerçek sanatçılarını görmezden geliyorlar,  bir türlü anlamış değilim.  Oysa bu ülkede karanlıklara atılmış öylesine kaliteli insanlar var ki. Gün yüzüne çıkmayı bekleyen öylesine değerler var ki…

 

Bu bataklıkta keyifli yaşama arzusu neden?

 

 Ulusal bir televizyon kanalında günlerdir bir magazin konusu var, dillere destan.  İki popüler kişilik, birbiriyle kavga etmiş.   Bu işin sonucunda da bir taraf diğer bir tarafı dava etmiş.  Dava sonucunda da haksız olduğu iddia edilen kişiye, 3 günlük hapis cezası verilmiş. O kadının cezaevine bir girişi var aklınız durur.  3 günlük hapis cezası konusunda bütün ulusal televizyon kanalları günlerdir konuşup duruyor.  En son cezaevine bir  girişi var o kadının, kafayı yersiniz.  Görüntüleri izledim.  Yani ne biliyim, bu kadar cezaya bu kadar gürültü çıkarılınca,  insanın aklına neler geliyor neler…

 

Yapmayın, etmeyin…

Toplumu da, kendinizi de yok etmeyin!

Bu yazı toplam 509 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim