Bugün 09 Mayıs 2024 Perşembe
  • Antalya16 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2396.514
    %0.12
  • Dolar
    32.2224
    %0.04
  • Euro
    34.6968
    %0.35

Eyüp Koçak / Muhabir Türk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eyüp Koçak / Muhabir Türk

Yok artık daha neler!

05 Şubat 2018 Pazartesi 09:38

 Dün Facebook’ta Elmalı Belediyesi’nin paylaşımını gördüm. Paylaşım, Elmalı’da yapımı devam eden cezaevi ile ilgili. 

Paylaşımda; “Belediye Başkanımız Av. Ümit Öztekin’in girişimleri ile bölgenin en büyük cezaevi ilçemizde yükseliyor. 60 bin m2 si kapalı olmak üzere toplamda 408 bin m2 alan üzerine inşaa edilen Elmalı T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumunda 1000’e yakın personel istihdam edileceği, Aylık yüzlerce ziyaretçinin gelmesi beklenen cezaevi ilçemizde birçok vatandaşımıza istihdam yolu açarak yeni iş alanlarının oluşmasına katkı sağlayacaktır. #HerşeyElmalıİçin”  ifadeleri kullanılmış.

Cezaevinin yapımı fabrika açılışı gibi paylaşılınca; haliyle sosyal medyada çok sayıda kullanıcı, paylaşımın altına yüzlerce olumsuz yorumlar yapmış.  Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin’i çok fazla tanımıyorum.  Paylaşımın elbette ilçe adına, “ekonomi” ye katkı koyacaklarını düşündüğü için,  ‘iyi niyetle’  yapıldığına inanmak istiyorum.

   Ancak…

Cezaevleri inşa etmek, övünülesi bir olay değildir.  Ekonomiye dolaylı bir katkı sağlayacağı düşünülse de, bu şekilde tanıtılması bana çok itici geldi.  Yapılan paylaşımda; “Belediye Başkanımız Av. Ümit Öztekin’in girişimleri ile bölgenin en büyük cezaevi ilçemizde yükseliyor” diyor. 

Beni merak aldı, 

Bütün girişimler neden cezaevi için?

Maksat bu bölgede ekonomi yaratmaksa, iş gücü yaratmaksa, esnafa para kazandırmaksa, bu bölgeye çok güzel bir üniversite kampusu inşa edilebilirdi. Elmalı’da üniversite kurulmasına öncülük edilse, binlerce öğrenci, hem esnafa hem de bölgeye hareketlilik kazandırsa daha iyi olmaz mıydı?  Askeri kışla yapılmasına öncülük edilse, alınacak cevap olumsuz mu olurdu?

 

Paylaşımın altına bir de,  #HerşeyElmalıİçin”  yazılmış.

Elmalı’nın koskoca kapalı bir cezaevi ile anılması bence kulağa hiç hoş gelmiyor.

Anadolu Ereni Abdal Musa’nın memleketine cezaevi inşa etmek, inşa edilen bir cezaevini fabrika açılışı gibi tanıtmak Elmalı’ya büyük haksızlık…

 

Eğer ilçe cazibe haline getirilmek isteniyorsa Anadolu Ereni Abdal Musa ne güne duruyor?

 

Elmalı Belediyesi, bence sosyal medya kullanımı konusunda, her zamankinden daha titiz bir çalışma içine girmeli.  Yapılan paylaşımın farklı kesimlerde yaratacağı tepki önceden hesaplanmalı. Böyle bir çalışma duyurulacaksa bile, usulüne uygun olarak yapılmalı.  Kaldı ki, Türkiye’de hiçbir ilçenin cezaevine sahip olduğu için övündüğünü düşünmüyorum.

 

Tuhaf, gerçekten tuhaf…

Üzüldüm.
Daha ne diyeyim?

 

 

 

 

 

 

Bu yazı toplam 5061 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim