- IMKB
% - Altın
5965.766
%0.01 - Dolar
42.8986
%0.15 - Euro
50.4197
%0.06
- GÜNCEL
- RESMİ İLANLAR
- SPOR
- SAĞLIK
- POLİTİKA
- EKONOMİ
- YAZARLAR
- EĞİTİM
- KÜLTÜR SANAT
- DÜNYA
- GENEL
- YEREL
- ASAYİŞ
- ÇEVRE VE İKLİM
- 00:50 - KURUYAN 'DİLEK GÖLÜ' NE ARTIK KAĞIT PARA ATILIYOR
- 00:37 - ÖZDEMİR, 2026 YILINI İTFAİYE PERSONELİ İLE KARŞILADI
- 23:08 - YILBAŞI TEDBİRLERİNDE MERSİN’DE SIKI DENETİM: 104 ARANAN ŞAHIS YAKALANDI
- 19:58 - TUFANBEYLİ’DE EĞİTİME KAR ENGELİ
- 19:33 - YILBAŞI GECESİ MERSİN’DE GÜVENLİK VE SAĞLIK SEFERBERLİĞİ
- 18:58 - UÇAKLA GELEN YOLCUNUN VALİZİNDEKİ MISIR GEVREĞİ KUTULARINDAN UYUŞTURUCU ÇIKTI
- 18:08 - ŞİDDETLİ RÜZGARDA KIRILAN AĞAÇ YOLA DEVRİLDİ
- 17:28 - ALANYA’DA YENİ YIL DENETİMLERİNDE 30 ARANAN ŞAHIS YAKALANDI
- 17:18 - MANAVGAT ADLİYESİ’NDE DOSYALARIN YÜZDE 97’Sİ SONUÇLANDI
- 17:06 - YENİ YILI SU ALTI MAĞARASINDA KARŞILADILAR
- 16:48 - ALANYA’DA GÖREVLİ POLİSLERİN ÜZERİNE MOTOSİKLET SÜRDÜLER, KAYITA ALDIKLARI GÖRÜNTÜLERİ SOSYAL MEDYADA PAYLAŞTILAR
- 16:48 - ANAMUR’DA EĞİTİM VE GENÇLİK YATIRIMLARI HIZ KESMEDEN SÜRÜYOR
- 16:38 - DİYANET’İN ’KİTAP OKU-YORUM’ PROJESİ ANAMUR’DA HAYAT BULDU
- 16:33 - ANAMUR’DA YENİ YILIN İLK SABAHI CAMİLERDE KARŞILANDI
- 16:28 - ŞENER, YENİ YIL GECESİNDE KAMU ÇALIŞANLARIYLA BULUŞTU

Yusuf Katrağ


Aday listelerinde kadınların yeri
Siyasi bakımdan geçtiğimiz haftayı, milletvekili aday listelerinin açıklanması ve sonrasında devam eden gelişmeler nedeniyle oldukça hareketli geçirdik.
Partilerin aday listeleri kimilerini sevindirirken kimilerine hayal kırıklığı yaşattı.
Antalya’dan milletvekili çıkarma potansiyeli olan bütün partilerin erkek egemen bir liste ortaya koyması son derece dikkat çekiciydi.
14 olan milletvekili sayısının 16’ya çıktığı Antalya’da, maalesef kadınlar aday listelerinde yine azınlık olarak yer aldı.
Ancak, kadınların listelerde azınlık olarak yer almalarından çok seçilebilecek sıralara yerleşebilmeleri daha da önemliydi.
Geçmiş dönemlerde Antalya’dan milletvekili çıkaran partilerin listelerine göz attığımızda, maalesef seçilebilecek sıraya yerleşen kadın aday sayısı çok düşük.
Açıklanan listelere göre, “Antalya’da kesinlikle kadın milletvekili çıkarabilir” diyebileceğimiz tek parti, AK Pati olarak ortaya çıktı.
O da 3’ncü sıradan aday gösterilen Sena Nur Çelik.
Mevcut durumda da Antalya milletvekili olan Sena Nur Çelik’i milletvekilliği boyunca pek fazla Antalya’da göremedik ama yeni dönemde de TBMM’ye Antalya’dan kadın milletvekili olarak gitmesi neredeyse garanti olan tek isim.
26. dönemde Antalya’dan 7 milletvekili çıkaran AK Parti, bu sayıyı koruyabilir veya daha da artırabilirse 7’nci sıradan aday gösterilen Gülçin Özboz da kadın milletvekili olarak TBMM’ye gidebilir.
CHP ise, kadın adaylar açısından en şaşırtıcı listeyi yaptı.
Yıllardır TBMM’ye Antalya’dan bir kadın milletvekili göndermeyen CHP, adeta bu ısrarını sürdürmeye devam etti.
Garanti seçilebilecek bir sırada kadın aday yine göstermedi.
26. Dönemde Antalya’dan 5 ismi TBMM’ye milletvekili olarak gönderen CHP’nin kadın milletvekili çıkarabilmesi için 6. kişiyi de kazanabilmesi gerekiyor.
Çünkü, kadın aday Figen Albuga Çalıkuşu 6’ncı sırada. 7’nci sırada da Sevgi Doğan bulunuyor.
Halbuki, CHP’yi ve Antalya’yı TBMM’de başarıyla temsil edebilecek birçok kadın aday adayı bulunuyordu.
En azından 1 tanesi garanti sıradan aday gösterilebilirdi.
Birde, Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci ile Muratpaşa ve Büyükşehir Belediye Meclislerinde partiyi başarıyla temsil eden Songül Başkaya’nın 16 kişilik aday listesine bile girememesi de ayrıca dikkat çeken bir konu.
Partililerin Kadın Kolları Başkanlığına ve meclis üyeliğine layık gördüğü, başarılı çalışmaları da kamuoyu tarafından bilinen bu isimleri listeye koymayan parti üst yönetimi, bir vicdan muhasebesi yapmalı bence.
Yine Antalya’dan 26’ncı dönemde 2 kişiyi milletvekili olarak TBMM’ye gönderen MHP’de de garanti sırada kadın aday yok.
Bir mucize yaşanır da, Antalya’dan 6 milletvekili çıkarabilirse 6’ncı sıradan aday gösterilen İlknur Fidan Kepez gidebilir ancak.
Asıl merak edilense İYİ Parti.
İlk defa seçime girecek olan İYİ Parti’nin ne kadar oy alabileceği, milletvekili çıkarıp çıkaramayacağı bilinmiyor ama göstergelere ve tahminlere göre Antalya’dan milletvekili çıkarma potansiyeli bulunuyor.
İYİ Parti’nin listesinde ilk kadın aday 3’ncü sırada.
Tuba Varol Çokal 3’ncü, Fulya Yasemin ise 4’ncü sırada.
Eğer ki çok iyi bir başarı yakalarlarsa TBMM’ye Antalya’dan kadın milletvekili gönderebilirler.
Kısaca özetleyecek olursak, mevcut duruma göre AK Parti’nin 3’ncü sıra adayı Sena Nur Çelik’in TBMM’ye Antalya’dan kadın milletvekili olarak gitmesi kesin diyebiliriz. 7’nci sıradaki Gülçin Özboz’un da gitme şansı var.
CHP’de ise, garanti olmamakla birlikte 6’ncı sıradaki Figen Albuga Çalıkuşu ile 7’nci sıradaki Sevgi Doğan belki Antalya kadın milletvekili olarak TBMM’ye gidebilir.
MHP’den ise bir kadın adayın Antalya’dan milletvekili olarak TBMM’ye gitmesi çok zor görülüyor.
İYİ Parti’yi de bekleyip göreceğiz.

TEŞEKKÜR EDERİM GÜNEŞBAHAR UYSAL HAMALOĞLU
POŞET 1 LİRAAV İBRAHİM GÜLLÜ
ANTALYA: TURİZMİN PARLAYAN YÜZÜ, DOĞANIN SESSİZ ÇIĞLIĞICEM ARÜV
ATSIZMUHARREM YELLİCE
BİR KÜÇÜCÜK ALİCİKTİMALİ YILDIZ
YILBAŞIMI DEDİNİZ?HASAN YAKUP CANGÜVEN
SOSYAL MEDYA KÖLELİĞİAHMET GEDİKAĞAOĞLU
2026 HOŞ GEL NE OLUR...MÜJGAN AKBÜLBÜL ÇELİK
BENDE SAKLI KALMASIN-2OYA BOYSAN
USTA, ÇIRAK, KURGU VE RUHGAZANFER ERYÜKSEL
GÖRSEL ESTETİKNURİ SEZEN
KÜLTÜR SANAT VE YÖNETİMLERHALİL ERDEM
TURİZMDE İNSAN KAYNAKLARI ZİRVESİ VE YANSIMALARAYDIN ÖZDEMİR
ŞEMSİYEMİZ MARKALI MI?RAZİYE GÖK AKTAŞ
DURUM VAHİM AMA…ALİ İHSAN DİLMEN
28 BİN 75 TL: RAKAM BÜYÜK, HAYAT KÜÇÜKSÜLEYMAN EKİN
CAMİLİ KABAĞI MI KIYAFET Mİ???KAHRAMAN KÖKTÜRK
DİSİPLİN Mİ ÖZGÜRLÜK MÜ?ŞÜKRAN KAYA
YILIN KELİMESİ/KAVRAMIŞENER METE
ŞEREF KAVRAMI VE İKİ YÜZLÜLÜĞÜN SIRADANLAŞMASIPROF DR SAMİ SELÇUK
ANTALYASPOR İÇİN VAKİTTURGAY ALP
CAMİANIN UMUDU TÜKENMİŞVEDAT GÜRHAN
KAPATIN DÜKKANI GİTSİN KARDEŞİM!GÜRSEL KAYA
AKADEMİK BAŞARISIZLIK VE ÖRTME YÖNTEMLERİPROF DR RAMAZAN DEMİR
Tel : 0532 474 99 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim













