Bugün 30 Nisan 2024 Salı
  • Antalya26 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2392.293
    %-1.90
  • Dolar
    32.3845
    %-0.61
  • Euro
    34.6065
    %-1.12

Yusuf Katrağ

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yusuf Katrağ

Antalya'nın kilidi Kepez ve Aksu

03 Aralık 2018 Pazartesi 02:04

Seçim tarihi yaklaştıkça, siyasetçilerdeki ve seçmenlerdeki heyecan da katlandıkça katlanıyor. 
İttifak oluşturan partiler, birbirlerinin bölgelerine girmeden kendilerinin güçlü olduğu il ve ilçelerdeki adaylarını yavaş yavaş açıklıyor. 
Bazı il ve ilçelerde adayların geç açıklanması, ittifak ortaklarını küstürmemek için gösterilen hassasiyetten kaynaklanıyor. 

Partiler arasında hangi ittifak ortağının hangi il ve ilçede aday göstereceği, hangisinin nerede aday göstermeyeceği, hangi partinin diğerini nerede destekleyeceği konusunda sıkı pazarlıklar yapılıyor. Bu pazarlıklar bazı ilçelerde çok kritik noktalara ulaşıyor. Çünkü, bazı ilçelerde ittifakları oluşturan bütün siyasi partiler çok güçlü. Dolayısıyla buralarda çıkmaza girilebiliyor. 

Antalya merkezde çıkmaza girilen, kilit nokta haline gelen 2 ilçe var. Birisi Kepez, diğeri Aksu. Her iki ittifakı oluşturan siyasi partilerin Antalya merkez ilçeler arasında hepsinin güçlü olduğu bu iki ilçe için, şu partinin kalesi deme şansı yok. 

Kepez’i ele aldığımızda hem AKP-MHP ittifakını hem de CHP-İYİ Parti ittifakını oluşturan partilerin burada güçlü bir şekilde var olduklarını görüyoruz. AK Parti 3 dönemdir ilçedeki iktidarını koruyor. AK Parti’den önce ilçe yönetimi MHP’nin elindeydi. MHP’nin geçmişte yönetim yaptığı bütün ilçelerde İYİ Parti’nin güçlü bir şekilde var olduğunu 24 Haziran seçim sonuçlarından rahatlıkla görebiliyoruz. 

Kepez’de MHP’yi geçerek AK Parti ve CHP’den sonra 3’ncü parti konumunda. CHP de 2’nci parti konumunda olduğu ilçeyi elbette istiyor. Bu 4 partinin de Kepez’i istemesi son derece doğal. Aksu’da da bıçak sırtı bir durum söz konusu. İlçedeki belediye yönetimi AK Parti’nin elinde. Bir önceki dönemde MHP yönetimdeydi. 24 Haziran seçim sonuçları İYİ Parti’nin ilçede AK Parti’nin ardından 2’nci sırada olduğunu gösteriyor. 

CHP’nin ilçedeki oy oranı diğer partilere göre düşük ama AK Parti’nin 12 bin oyla iktidar olduğu ilçede, BBP’den seçime girerek 8 bin oy alan, CHP’nin aldığı oy sayısını bile geçerek 3’ncü olan İsa Yıldırım gibi bir aday adayı var. Ondan dolayı da 4 partinin bu ilçede de var olmayı istemesi son derece doğal. Bu iki ilçenin dışındaki diğer üç merkez ilçe olan Muratpaşa, Konyaaltı ve Döşemealtı’nda pazarlık konusunda pek fazla sıkıntı yaşanmaz. Çünkü, Muratpaşa ve Konyaaltı’nın CHP’nin kalesi olduğu bilinen bir gerçek. Döşemealtı’nda ise tıpkı Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda olduğu gibi yarış, AK Parti ve CHP arasında geçiyor. Şunu net bir şekilde söyleyebiliriz ki, Antalya kilidini açacak olan ve partiler arası sıkı pazarlıkların yaşandığı ilçeler Kepez ve Aksu.

Bu yazı toplam 3551 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim