- IMKB
% - Altın
6122.74
%-0.28 - Dolar
46.4796
%-0.04 - Euro
52.8873
%0
- GÜNCEL
- RESMİ İLANLAR
- SPOR
- SAĞLIK
- POLİTİKA
- EKONOMİ
- YAZARLAR
- EĞİTİM
- KÜLTÜR SANAT
- DÜNYA
- GENEL
- YEREL
- ASAYİŞ
- ÇEVRE VE İKLİM
- 01:00 - 19 İLÇEDE VEKTÖRLE YOĞUN MÜCADELE
- 00:01 - BÜYÜKŞEHİR'DEN CLIMAAX ÇALIŞTAYI
- 23:38 - CEZAEVİNDEN İZİNLİ ÇIKAN ŞAHIS BOŞ ARAZİDE ÖLÜ BULUNDU
- 23:03 - TEKNEDE MAHSUR KALANLARI KURTARMAK İÇİN GİDEN BALIKÇI TEKNESİ DE ARIZALANDI
- 22:41 - BURDUR'DA LALE KÜLTÜR GÜNLERİ BAŞLADI
- 22:23 - MUZ ÜRETİCİSİ DERTLİ: BAHÇEDE 25 TL, MARKETTE 120 TL
- 22:23 - OSMANİYE’DE 6 AĞIR TONAJLI ARACIN KARIŞTIĞI KAZADA 2 KİŞİ YARALANDI
- 22:01 - 5 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ KAZADA MİDİBÜS ŞOFÖRÜ TUTUKLANDI
- 21:51 - SICAKTAN BUNALANLAR, SAHİLLERE AKIN ETTİ
- 21:43 - 41 YIL SONRA GAZİ ÜNVANI ALDI
- 21:31 - "BİRİ, BİRİNE MESAJ ATTI DİYE ADAM MI ÖLDÜRÜLÜR?"
- 20:59 - MAHALLELİ: "BURASI SONUNDA KOMPLE YANACAK"
- 20:55 - YOLCU OTOBÜSÜNÜN ÇARTTIĞI YAYA ÖLDÜ
- 20:33 - KIZININ MEZUN OLDUĞU BÖLÜMDEN YILLAR SONRA ANNESİ DE MEZUN OLDU
- 20:28 - OSMANİYE’DE 66 YAŞINDAKİ ŞAHSI BIÇAKLA ÖLDÜREN ZANLI TUTUKLANDI
Yusuf Katrağ


Antalya'nın kilidi Kepez ve Aksu
Seçim tarihi yaklaştıkça, siyasetçilerdeki ve seçmenlerdeki heyecan da katlandıkça katlanıyor.
İttifak oluşturan partiler, birbirlerinin bölgelerine girmeden kendilerinin güçlü olduğu il ve ilçelerdeki adaylarını yavaş yavaş açıklıyor.
Bazı il ve ilçelerde adayların geç açıklanması, ittifak ortaklarını küstürmemek için gösterilen hassasiyetten kaynaklanıyor.
Partiler arasında hangi ittifak ortağının hangi il ve ilçede aday göstereceği, hangisinin nerede aday göstermeyeceği, hangi partinin diğerini nerede destekleyeceği konusunda sıkı pazarlıklar yapılıyor. Bu pazarlıklar bazı ilçelerde çok kritik noktalara ulaşıyor. Çünkü, bazı ilçelerde ittifakları oluşturan bütün siyasi partiler çok güçlü. Dolayısıyla buralarda çıkmaza girilebiliyor.
Antalya merkezde çıkmaza girilen, kilit nokta haline gelen 2 ilçe var. Birisi Kepez, diğeri Aksu. Her iki ittifakı oluşturan siyasi partilerin Antalya merkez ilçeler arasında hepsinin güçlü olduğu bu iki ilçe için, şu partinin kalesi deme şansı yok.
Kepez’i ele aldığımızda hem AKP-MHP ittifakını hem de CHP-İYİ Parti ittifakını oluşturan partilerin burada güçlü bir şekilde var olduklarını görüyoruz. AK Parti 3 dönemdir ilçedeki iktidarını koruyor. AK Parti’den önce ilçe yönetimi MHP’nin elindeydi. MHP’nin geçmişte yönetim yaptığı bütün ilçelerde İYİ Parti’nin güçlü bir şekilde var olduğunu 24 Haziran seçim sonuçlarından rahatlıkla görebiliyoruz.
Kepez’de MHP’yi geçerek AK Parti ve CHP’den sonra 3’ncü parti konumunda. CHP de 2’nci parti konumunda olduğu ilçeyi elbette istiyor. Bu 4 partinin de Kepez’i istemesi son derece doğal. Aksu’da da bıçak sırtı bir durum söz konusu. İlçedeki belediye yönetimi AK Parti’nin elinde. Bir önceki dönemde MHP yönetimdeydi. 24 Haziran seçim sonuçları İYİ Parti’nin ilçede AK Parti’nin ardından 2’nci sırada olduğunu gösteriyor.
CHP’nin ilçedeki oy oranı diğer partilere göre düşük ama AK Parti’nin 12 bin oyla iktidar olduğu ilçede, BBP’den seçime girerek 8 bin oy alan, CHP’nin aldığı oy sayısını bile geçerek 3’ncü olan İsa Yıldırım gibi bir aday adayı var. Ondan dolayı da 4 partinin bu ilçede de var olmayı istemesi son derece doğal. Bu iki ilçenin dışındaki diğer üç merkez ilçe olan Muratpaşa, Konyaaltı ve Döşemealtı’nda pazarlık konusunda pek fazla sıkıntı yaşanmaz. Çünkü, Muratpaşa ve Konyaaltı’nın CHP’nin kalesi olduğu bilinen bir gerçek. Döşemealtı’nda ise tıpkı Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda olduğu gibi yarış, AK Parti ve CHP arasında geçiyor. Şunu net bir şekilde söyleyebiliriz ki, Antalya kilidini açacak olan ve partiler arası sıkı pazarlıkların yaşandığı ilçeler Kepez ve Aksu.
ÜCRETSİZ DENEME TUZAĞIAV İBRAHİM GÜLLÜ
HIRSIZA BIRAK O ANAHTARI!..VEDAT GÜRHAN
ZİHNİMİZDEKİ PATİKALAROYA ÖZGÜR
YAĞMURUMUZU KİM ÇALIYOR?CEM ARÜV
DÜNYANIN SESSİZLİĞİNİNA ŞAHİN
HAYAT KISA, MUTLU OLMAYI İHMAL ETMEAHMET İLBARS
CHP’Yİ İŞLEVSİZLEŞTİRMENİN BEDELİ?TARIK ÇELENK
TAHSİN KURTBEYOĞLU-BİR KAYMAKAMIN OBJEKTİFİNDEN ANADOLUHASAN YAKUP CANGÜVEN
YELKOVANIN UCUNDA MI ASILI ZAMANSIZ ZAMANBAHAR UYSAL HAMALOĞLU
DEVRİDAİMGAZANFER ERYÜKSEL
OĞUZ UYKUSUEŞREF URAL
BİR FABRİKADAN FAZLASISÜLEYMAN EKİN
MEVLİD’E DEĞİL, DEVLETİN MEZHEP TERCİHİNE İTİRAZMUHARREM YELLİCE
DERİNLİKSİZ SANAT ÇAĞINDA KAYDIR BEĞEN VE TÜKETGÖZDE SARI
BABALAR GÜNÜ: SESSİZ KAHRAMANLARIN GÜNÜGÜLŞEN ARAS GÜLMEZ
MEYVEYİ DALINDAN YEMEKŞEBNEM YAPA ÖZTOPRAK
GELECEĞİN MİMARLARIIŞIK YARGIN
FAKİR BAYKURT 97 YAŞINDA (15 Haziran1929- 11 Ekim 1999)YUNUS YAŞAR
GÖBEKLİTEPE'Yİ 20 YIL ÖNCE BULDUK; DÜNYAYA ANLATABİLDİK Mİ?NİZAMETTİN ŞEN
DELİLER GEMİSİ YENİDEN YOLA ÇIKARKENMÜJGAN AKBÜLBÜL ÇELİK
YAŞAR EVCEN İLE ENİNE BOYUNA: YAŞAR EVCEN KÜLTÜR EVİYUSUF YILDIRIM
DİL POLİTİKALARI BAĞLAMINDA MUHAKEMET'ÜL-LUGATEYN VE DİL ŞUURUMUZDOÇ DR BEKİR DİREKCİ
BARIŞIN GÜCÜ VE TURİZMHÜSEYİN BARANER
YARGININ DİLİ NEREYE DAYANMALI?PROF DR RAMAZAN DEMİR
KIZININ MEZUN OLDUĞU BÖLÜMDEN YILLAR SONRA ANNESİ DE MEZUN OLDU
ORMAN YANGINI, HAVADAN VE KARADAN MÜDAHALEYLE KONTROL ALTINA ALINDI
ADİLE TEYZE MERKEZ YUVADA YIL SONU COŞKUSU
MUSTAFA ERGÜN, ANTALYASPOR A.Ş. BAŞKANLIĞINA SEÇİLDİ
AKRA CAZ'DA GENÇ PİYANİST SU YAVUZ RÜZGARI ESTİ
ÖZBEK: 'KALICI ÇÖZÜM YAPISAL REFORMLARDA'
DOKTOR HATASINI KANITLAYIP TAZMİNAT DAVASI AÇTI
ATSO'DA HATİCE ÖZ ADAYLIĞINI AÇIKLADI
Tel : 0532 474 99 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim






