- IMKB
% - Altın
6374.59
%0 - Dolar
43.2723
%0 - Euro
50.1923
%0
- GÜNCEL
- RESMİ İLANLAR
- SPOR
- SAĞLIK
- POLİTİKA
- EKONOMİ
- YAZARLAR
- EĞİTİM
- KÜLTÜR SANAT
- DÜNYA
- GENEL
- YEREL
- ASAYİŞ
- ÇEVRE VE İKLİM
- 02:38 - KASKINI KIZ ARKADAŞINA VERDİĞİ FECİ KAZADA HAYATINI KAYBETTİ
- 01:18 - HATAY’DA KONTEYNER ALEVLERE TESLİM OLDU
- 01:08 - BELEN’DE TRAFİK KAZASI: 2 YARALI
- 22:23 - GAZİPAŞA’DA MOTOSİKLET KAZASI: 1 YARALI
- 22:13 - ANTALYA’DA ARAÇ İÇİNDE YANMIŞ CESET BULUNMASIYLA İLGİLİ 1 TUTUKLAMA
- 19:08 - ANTALYA’DA KARNE GÜNÜ HÜZÜN GÜNÜ OLDU
- 18:59 - BAŞKAN KÖNİG: "TÜRK TOPLUMU NÜNBERG'İN AYRILMAZ BİR PARÇASI"
- 18:41 - MUCİZE BEBEK ÖZLENEN, DOKTORUNU ZİYARET ETTİ
- 18:35 - DÜDEN BALIK ÇARŞISI'NDA UYGUN FİYATLI BALIK SOFRASI
- 18:24 - ANTALYA'DAN YAPAY ZEKA DESTEKLİ B2B BULUŞMASI
- 18:14 - ANTALYA'DA MÜZE VE ÖREN YERLERİNE 2025'TE 3,2 MİLYON ZİYARETÇİ
- 18:08 - SERİK SAĞLIK HAYAT MERKEZİ AÇILDI
- 17:54 - ARI: “EMEKLİNİN HAKKINI SAVUNMAK ASLİ GÖREVİMİZDİR!”
- 17:48 - ANTALYA'DA 498 BİN 603 ÖĞRENCİ KARNE HEYECANI YAŞADI
- 17:38 - ANTALYA’DA İKİ ÖĞRENCİ KARNE ALMAK İÇİN OKULA GİDERKEN KAZA YAPTI: 1 ÖLÜ, 1 YARALI

VEDAT GÜRHAN / KONUK YAZAR


BİLGİ FAKİRİ OLDUK!..
Eskiden 2 türlü cep telefonu vardı. Biri tuşla açılıp, kapanan. Diğeri “Parmaklanan” adıyla tarif edilen. Zaman geçtikçe teknolojiye yetişebilmek baya baya mesele oldu. Dolayısıyla dün herkesin sıkça yaptığı, cep telefonundan sosyal medya hastalığından ve o hastalığa da dâhiyane fikir üretenlerden bahsettim.
Ve bizim de aralarında olduğumuz 60 yaş üstü için yazılan hakikaten anlamlı bir yazıyı kopyala-yapıştır yaparak günün yazı yazma geleneğini bir nevi geçiştirdim demiştim.
Bazı dostlarımız yazıyı okuduktan sonra fikirlerini beyan etmiş.
İki örneğini sizlerle paylaşıyorum.
Vedat kardeşim hayatın gerçeği bu o günleri yaşamayan bilmez katılmayan püsküt çocuğudur selam ve dua ile. (İbrahim Acar)
Kalemine sağlık özellikle ailelere güzel bir ders eğitim ailede öğretim okulda başlar. Bir de şu trafik sorununu çözsek. (Osman Nuri Gülay)
Derken dün sosyal medya aracılığıyla karşıma yine bir yazı çıktı. İlgimi çekmedi desem yalan olur. Zevkle okudum. Ama kafamda birkaç soru işareti oluşmadı değil.
Alanya’da gazetecilik yapan Alper Kutay, dünkü köşesinde Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu’na değinmiş.
Kutay yazısında.,
Alanyaspor denildiğinde akla gelen ilk isimlerden biridir Hasan Çavuşoğlu. Bir kulübü alt liglerden alıp Türkiye’nin en prestijli arenası olan Süper Lig’e taşıyan, bunu da sadece sportif başarıyla değil, istikrar, güven ve kararlılıkla yapan bir yönetici profili çizdi yıllar boyunca.
Aslında Hasan Çavuşoğlu’nun hikâyesi, Alanya’nın ticari dinamizmini ve girişimci ruhunu sahaya yansıtmış bir başarı öyküsü olarak da okunabilir. Uzun yıllardır Alanya’da ticaret, tarım, kuyumculuk ve hafriyat gibi çok farklı sektörlerde faaliyet gösteren güçlü bir iş insanı olan Çavuşoğlu, iş dünyasındaki disiplinini ve yönetim modelini Alanyaspor’a da taşıdı. Spor kulüplerinin en büyük çıkmazı olan mali sürdürülebilirlik, onun döneminde Alanyaspor’un temel yapı taşlarından biri haline geldi.
Türkiye Futbol Federasyonu ve Süper Lig’i sarsan bahis–şike iddialarının yoğunlaştığı son dönemde Hasan Çavuşoğlu’nun takındığı dik duruş, spor kamuoyunda geniş yankı buldu. Kendisine has sakin ama net tavrı, sporun temiz kalması yönündeki çağrıları ve “tavizsiz yönetim” algısı, onu sadece Alanyalıların değil, Türkiye’de futbolseverlerin de dikkatle takip ettiği bir figüre dönüştürdü.
Özellikle son iki yıldır Hasan Çavuşoğlu’nun Alanya’da toplum nezdindeki etkisinin belirgin biçimde arttığı gözlemleniyor. Gerek spor camiasındaki prestiji, gerek iş dünyasındaki güçlü bağları, gerekse sosyal sorumluluk projelerine verdiği önem, onu geniş kitlelerin sempatisini kazanan bir isim haline getirdi.
Son aylarda ise kulislerde farklı bir konu konuşuluyor:
“Hasan Çavuşoğlu önümüzdeki yerel seçimlerde Alanya Belediye Başkan adaylığına yönlendiriliyor mu?”
Bu iddianın somut bir zemini olup olmadığı kesin değil. Çavuşoğlu’nun kendisinin böyle bir siyasi hedef taşıyıp taşımadığı da kamuoyuna yansımış değil. Ancak Alanya’da bazı çevrelerin şimdiden nabız yoklamaya başladığı, çeşitli kanaat önderlerinin bu konuda değerlendirmeler yaptığı ve bazı etkin grupların olası bir adaylık için altyapı hazırlığına giriştiği yönünde konuşmalar gittikçe artıyor.
Neden Hasan Çavuşoğlu?
Ve Çavuşoğlu’nun neden gerekçelerini de yazıp yazısını tamamlamış.
Kısacası Alper Kutay’ın dünkü yazısını bugün de kamuoyuyla paylaşmış oldum ya.,
Kutay’ın o yazsını okuduktan sonra bende oluşan sorumun cevabı şöyle.
38 sene önce Yeni İleri Gazetesi’nin Spor Müdürü olduğum dönemden Hasan Çavuşoğlu’nu futbolculuğu yani 30 sene yada daha da fazla süreçtir tanır, bilir ve her zaman da kendisini takdir etmiş biriyimdir.
Dolayısıyla meyve veren ağaç taşlanır mı desek, Alanya için harika şeyler yapan birisinin o tür görevlere layık olduğunu söyleyerek önünü kesme operasyonu mu başlatılıyor ki diye de sorsak bilemedim?
Koskoca Alanya’da aday mı kalmadı da Hasan Çavuşoğlu diye de eklesem hata mı yapmış olurum ki?
Ve yine Alanya’yı benden çok çok iyi tanıdığı tartışma götürmeyen Alper Kutay meslektaşım. Alanyalı eski bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu ile ilgili de bir şeyler karalasan.
Baya baya o konuda bilgi fakiri olmuş durumdayız da.,
KÜRTÇE–FARSÇA İKİLEMİNDE DİL TARİHİ KATMANLARIMUHARREM YELLİCE
AHLÂK ZABITASI!..VEDAT GÜRHAN
BAZI İNSANLARI UZAKTAN SEVERSİNİZ...ŞENER METE
BİR SELÂMŞEBNEM YAPA ÖZTOPRAK
DÜNÜN SANATI / GÜNÜN SANATINURİ SEZEN
HALÂ ZAMAN VAR...MÜJGAN AKBÜLBÜL ÇELİK
COP31: ANTALYA’DA MEKAN TARTIŞMASI BİTMEDEN ZİRVE BAŞLAR MI?SÜLEYMAN EKİN
DİN YORGUNU TÜRKİYEEŞREF URAL
GELECEĞİN İKLİM POLİTİKALARI ANTALYA'DA ŞEKİLLENİYORPROF DR ORHAN ÖZÇATALBAŞ
BÜYÜKŞEHİRLERDEKİ OTOPARK SORUNUAV İBRAHİM GÜLLÜ
SÜMER EZGÜ-SİPSİ-ANTALYASPORKAHRAMAN KÖKTÜRK
ANTALYA ŞEHİR MERKEZİ ORTAYA ÇIKARILMALIDIR!CEM ARÜV
ATSIZ’IN ALGILATTIKLARI VEYA ATSIZ’I ÇAĞRIŞTIRANLAR-2ALİ YILDIZ
TÜRK BOZKIR MEDENİYETİNDE SANAT VE KOZMOLOJİPROF DR RAMAZAN DEMİR
BENDE SAKLI KALMASIN - 4OYA BOYSAN
ESKİ ZAMAN RESİMLERİ : BENİ ARKAMDAN KİM İTTİ?GAZANFER ERYÜKSEL
KİMLİK KAPANINDA BİR TOPLUMTARIK ÇELENK
BEBEK ADIMLARI SANATIBAHAR UYSAL HAMALOĞLU
İNFAZ VE DENETİMLİ SERBESTLİK YASASIAHMET GEDİKAĞAOĞLU
ASAT GENEL MÜDÜRÜNE MESAJ.!!!TURGAY ALP
DİL POLİTİKALARI-1 (GÖKTÜRK KAĞANLIĞI DÖNEMİ)BEKİR DİREKCİ
CUMHURBAŞKANI, MİLLİ GÜVENLİK VE DEVLETİN GÜCÜHASAN YAKUP CANGÜVEN
10 OCAK BİR BAYRAM MI, YOKSA 'SABIR SINAVI' MI?DİLEK DEMİRKAN
HAYATI ALTMIŞ ALTIYA BAĞLAMAKGÜRSEL KAYA
Tel : 0532 474 99 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim













