

Bilim Merkezi deneme eğitimlerine başladı
Kepez'de kurulan Antalya Bilim Merkezi'nde deneme eğitimleri başladı.
Geçmiş yıllarda Antalya'nın "beyaz altını" pamuğu, kumaş ve iplik haline getiren Dokuma Fabrikası, dönüştürüldüğü bilim merkeziyle de bilgi, teknoloji alanında üretmeye, ülkenin geleceğine katkı sağlamaya devam ediyor. Kepez Belediyesinin, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) işbirliği ile eski Dokuma Fabrikası'nda 12 bin 500 metrekare alana kurduğu Antalya Bilim Merkezi, gençlere ve çocuklara kapılarını açtı Türkiye'nin en nitelikli astronomi bölümünün de kurulacağı bilim merkezi, 14 ayrı sergi teması ve 6 farklı atölyesiyle öğrencilere hizmet vermeye başladı.
"Antalya Bilim Merkezi'nde deneme eğitimleri başladı"
Deneme eğitimlerinin başladığı ve resmi açılışı 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda yapılacak olan Antalya Bilim Merkezi, bugüne kadar farklı yaş gruplarından yüzlerce öğrenciyi bilgi ve teknolojiyle buluşturdu. Merkez ve ilçelerdeki ortaokul, liseler ile Akdeniz Üniversitesi'nden gelen öğrenciler, bilim merkezinin atölyelerinde, fen bilimleri ile teknolojiye yönelik çalışmalarını gerçekleştiriyor. Öğrenciler, eğitim çalışmalarını öğretmenlerinin ya da bilim merkezinin uzman eğitmenlerinin gözetiminde yapıyor. Akdeniz bölgesinde ilk ve tek olan Antalya Bilim Merkezi'nin imkanları, ilim ve teknoloji alanında projelerini geliştirmek isteyen öğrencelere, okullarında fen bilimleri laboratuarı bulunmayan okullara da müracaat etmeleri halinde sunuluyor.
"Yakın illerdeki öğrencilere de hizmet verecek"
DokumaPark alanının içerisinde bulunan Antalya Bilim Merkezi, sadece öğrencilerin değil, bilgiye, teknolojiye, fen bilimlerine ilgi duyan, araştırmak ve öğrenmek isteyen her yaş grubundan bireyin de hizmetinde olacak. Antalya Bilim Merkezi, yakın illerdeki öğrencilere de hizmet verecek.
"Gençlerimiz bilgiyi konuşsun istiyoruz"
Ülkenin geleceği olan gençleri ve çocukları, Antalya Bilim Merkezi'nde bilim ve teknolojiyle buluşturmuş olmaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getiren Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, "Gençlerimiz, bilgiyi konuşsun istiyoruz. Teknolojiyi, bilimi, tarımı, teknoloji tasarımını, doğada yaşayan canlıları konuşsun istiyoruz. Onların gündemi bilimsel bilgi olsun istiyoruz. Gençlere yönelik bir yatırımımız olan Antalya Bilim Merkezi'nde deneme eğitimlerine başladık" diye konuştu.
Antalya Son Haber
Erbaş, Hacı Bayram Veli Camii’nde teravih namazı kıldırdı
Otomobilin yan yattığı kaza anı kameraya yansıdı
Samsun'da trafik kazası: 3 yaralı
ABD'de düzenlenen yarışmada dünya 2.'si oldu
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8

- GÜLER: "TOPLUMSAL ÇÜRÜMENİN SON DURAĞI"
- ULUSLARARASI COĞRAFİ İŞARETLER ZİRVESİ BAŞLADI
- ÇANDIR'DAN BELEDİYE BAŞKANLARINA YÖREX DAVETİ
- ABD’NİN TÜRKİYE CUMHURİYETİ BÜYÜKELÇİSİ VE SURİYE ÖZEL TEMSİLCİSİ BARRACK: "SURİYE, YENİ DİPLOMASİNİN, OLAY ODAKLI DİPLOMASİNİN EN BÜYÜK ÖRNEKLERİNDEN BİRİ OLDU"
- GERİ DÖNÜŞÜM FABRİKASINDA YANGIN ÇIKTI
Tel : 0532 474 99 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim
































