Bugün 20 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya19 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2496.161
    %0.03
  • Dolar
    32.4971
    %0.13
  • Euro
    34.5977
    %-0.09
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Birikim Okulları Muratpaşa kampüsü açıldı
20 Haziran 2022 Pazartesi 13:59

Birikim Okulları Muratpaşa kampüsü açıldı

Türkiye genelinde 42 okul 17 kampüsle eğitim veren Birikim Okulları’nın Antalya’daki Muratpaşa Kampüsü törenle açıldı. Törende Birikim Okulları öğrencileri, ailelerini söyledikleri şarkılar ve sergiledikleri gösterilerle coşturdu.

Hayat denge modeliyle anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine eğitim veren Birikim Okulları’nın Muratpaşa Kampüsü, Kızılarık Mahallesi’nde törenle açıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törene katılanlar, öğrencilerin söylediği şakırlar ve halk oyunları gösterileriyle coştu. Törende, akademi eğitiminde öğretmenlerin tanıtımı da yapıldı. Antalya Birikim Okulları Kurucusu Ramazan Metin, verdikleri eğitimle ilgili bilgiler paylaşırken, Birikim Okulları Genel Müdürü Dr. Ömer Faruk Yelkenci ise “Hayat denge modeli” ile ilgili açıklamalarda bulundu.

sam-2245.jpg

“HER ALANDA ZİRVEDE OLACAĞIZ”

Eğitimin ailede başlayarak okulda devam ettiğini vurgulayan Antalya Birikim Okulları Kurucusu Ramazan Metin, “Çocuğun gelişiminde 3 temel etken var. Birincisi aile, ikincisi okul, üçüncüsü çevredir. Eğitim ailede başlar, okulla devam eder. Gelmiş olduğumuz süreçler itibariyle gençlerimize baktığımızda manevi değerlerini kaybetmiş, maneviyattan yoksun, hedefsiz, sorgulamadan gerçekleştiren, bireyselliği kendine şiar edinmiş durumdalar” dedi. “Bizi biz yapan değerler ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi bir milletin millet olabilme özelliği varlığı ahlaki değerleridir” diyen Metin, “Bir milleti millet yapan şey o milletin ahlak değeridir. Milleti millet kılan o milletin ahlakıdır. Birikim Okulları Antalya olarak bizler, ahlaklı, maneviyatçı, akademik yönünü geliştirmiş, soruya maruz kalan değil, soru soran, sorduğu soruya göre hayatına yön veren nesiller yetiştirme gayretindeyiz. Bu doğrultuda hiçbir fedakarlıktan kaçınmaksızın elimizden gelen bütün gayreti göstererek Antalya’nın eğitim gönüllüsü öğretmenleriyle eğitim ordusu oluşturduk. Birikim Okulları Antalya olarak akademide biz ön planda olacağız. Bizden mezun olanlar dil problemi yaşamayacaklar. Teknolojide robotik kodlamada önde biz olacağız. Spordan sanata her alanda zirve olacağız” diye konuştu.

sam-2255.jpg

“EĞİTİM EN ÖNEMLİ İŞ”

Eğitimin ülkedeki en önemli iş olduğunu vurgulayan Birikim Okulları Genel Müdürü Dr. Ömer Faruk Yelkenci ise, “Eğitimi kitlelere eşit bir şekilde yaymak, kendi medeniyetimizin üstünde doğru bir eğitim yapmak şimdiye kadar engellerle karşılaşmış, sorunlarla dolu bir alan olarak karşımıza çıkmış bir iştir. Şehircilik anlayışınızdan ekonomik durumunuza, çevrecilik bakışınızdan spor politikalarınıza kadar birçok şeyin etkilediği bir alan olan eğitimi bir hamlede çözme şansınız yok ama bu konuyu dert edinmiş, bu konuya kafa yormuş eğitimciler nerede ve hangi konumdaysa orada eğitime yönelik bir hamle başlatabilir” şeklinde konuştu.

sam-2263.jpg

“HAYAT DENGE MODELİ”NE DİKKAT ÇEKTİ

“2012 yılında eğitime dair kendine özgü, milli ve manevi değerlerimizi içeren, zemine oturtan bir anlayışı harekete geçirebilir miyiz? Sorusunu sorarak başlattığımız ve bir kitap olarak yayınladığımız Hayat Denge Modelini kısaca sizlerle paylaşmak istiyorum” diyen Yelkenci, “Eğitim alanında alternatif bir bakış açısı; yeni bir felsefe, milli hassasiyet ve özgün bir yaklaşımla geliştirdiğimiz Hayat Denge Modeli’nin merkezinde insan var. Merkezdeki insanın biricikliği ile çağın koşullarını ve imkanlarını dikkate alan, kökleriyle bağlarını sağlam kurmuş, hayatın bütünlüğünü ve doğanın eğitici birliğini yakalamış, gerçekle dijitalin birlikteliğinin farkında olan, bu yönleriyle okulun sınırlarını aşan, özgün ve milli bir eğitim modelidir” açıklamasında bulundu.

sam-2271.jpg

“HAYAT DENGE MODELİ”NİN YAKLAŞIMLARINI ANLATTI

Hayat Denge Modelinde; Bütüncül Yaklaşım, Disiplinlerarası Yaklaşım, Esneklik ve Özgürlük, Ana Dili Yaklaşımı gibi modele özgü temel yaklaşımların yanında; Bireye Yöneliklik, Sosyalleşme Temellilik, Keşif Odaklılık gibi temel prensiplerin olduğunu belirten Yelkenci, Hayat Denge Modeli’nde eğitim yaklaşımlarını, Sorgulama ve Araştırma Temelli Yaklaşım, Bal Arısı Eğitim Yaklaşımı, Sınırsız Eğitim Yaklaşımı olarak sıraladı. Yelkenci, Hayat Denge Modeli’nin öğretim yöntemlerini ise; Mücerret Kılavuzluk, Rahleyi Tedris, Proje Tabanlı Öğretim ve Harezmî Öğretim Yöntemi olarak ifade etti. Hayat Denge Modeli’ndeki programlardan da söz eden Yelkenci, modelin Adabımuaşeret, Düşünce ve Felsefe Okulu, Evrenin Dili Matematik, Estetik ve Sanat Eğitimi, Tarihsel Sosyoloji Okuma, Çoklu Yabancı Dil Öğretim, Sözlük Özgürlüktür, Doğayla Tanış Olalım, Yazma Becerileri, Şiir Analizi Programları gibi birçok programa sahip olduğunu vurguladı.

sam-2252.jpg

“BİRİKİMLİ ÖĞRENCİ ÜRETİR, HAYAT BOYU ÖĞRENMEYE DEVAM EDER”

Hayat Denge Modeli’nin ulaşmayı hedeflediği bir öğrenci profili de olduğunu belirten Yelkenci, bu profili şöyle tanımladı:

“Birikimli Öğrenci; değerlerinin farkındadır ve değerlerine sahip çıkar. Biricik olduğunun farkında olarak toplum için var olur. Türkçe’ye hakimdir ve belagat sahibidir. Problemi kaynağında önler, problem çözer. Bilgiyi keşfeder ve yeni bilgiler üretir. Teknolojiyi üretir ve yönetir. Düşünme becerilerini sürekli geliştirir. Kendi bilişsel ve duyuşsal süreçleri üzerine düşünür, muhakeme eder. Sorumluluk sahibidir, hâl ehlidir, doğa ile ayrılmaz içiçeliğin farkındadır. Zamanın anlamını bilir, estetik bakış sahibidir, hayal gücü ile sınırları zorlar, hayat boyu öğrenmeye devam eder.”

sam-2253.jpg

KATILIM YOĞUN OLDU

Törene Birikim Okulları Genel Müdürü Dr. Ömer Faruk Yelkenci ve Antalya Birikim Okulları Kurucusu Ramazan Metin’in yanı sıra, Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Hoplar, Secen Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Cengiz, Muratpaşa Belediyesi Başkanvekili Hüseyin Sarı, AK Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar, Saadet Partisi Genel İdari Kurulu Üyesi Hasan Güldal, Deva Partisi Kepez İlçe Başkanı Mehmet Siyahkoç, 15 Temmuz Şehitleri ve Gazileri Derneği Başkanı Zeki Kılınç, İlim Yayma Cemiyeti Antalya Şube Başkanı Hıfzullah Şahbaz, AK Parti il eski Başkanı Av. Rıza Sümer, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanvekili Serap Özkan, Anadolu Gençlik Derneği İl Başkanı Hakan Ülgen, Bırakın Kızlar Okusun Kültür Sanatkar ve Eğitim Derneği Başkanı Münire Çevik, çok sayıda eğitimci, veli ve öğrenci katıldı. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 5793 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim