

Büyükşehir dijital gençlik merkezi açıldı
Antalya Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Birliği finansmanı ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) iş birliğinde yürütülmekte olan "Bugünün Gençleri Geleceğin Meslekleri Projesi"nde yer aldı. Proje kapsamında Büyükşehir Belediyesi HUB Antalya Girişimcilik Merkezi içerisinde kurulan Dijital Gençlik Merkezi (DİGEM), Ankara'da gerçekleşen toplu açılış töreniyle hizmete girdi.
Gençlik çalışmalarına büyük önem veren ve bu konuda yaptığı çalışmalarla Türkiye'de de öncü olan Antalya Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Türkiye Belediyeler Birliği'nin ortak projesi olan "Bugünün Gençleri Geleceğin Meslekleri" projesinde yer aldı. Gençlerin dijitalleşme ve inovasyon aracılığıyla teknolojik ve ekonomik değişimlerde aktif rol almalarını sağlamak üzere yürütülen proje kapsamında 45 şehirde kurulan Dijital Gençlik Merkezleri (DİGEM) Ankara'da gerçekleşen törenle açıldı. Açılışa Antalya Büyükşehir Belediyesi adına Proje Koordinatörü Gençlik Hizmetler Şube Müdürü Hayat Ekici Gürkan ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi Başkanı Mine Nur Demirkıran katıldı.
Böcek ve İmamoğlu'na teşekkür
Antalya Büyükşehir Belediyesi Dijital Gençlik Merkezi'ne canlı bağlantı kurularak açılış yapılırken, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Okan Yavuz da açılışa eşlik etti. Projenin uygulandığı Antalya, Van, Bursa ve Karabük'ten temsilciler canlı yayına bağlanıp proje hakkındaki düşüncelerini aktardı. Antalya'yı temsilen konuşan Antalya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi üyesi Zehranur Demirkıran, "Burası gençler olarak çokça ihtiyaç duyduğumuz yapay zeka, yazılım gibi alanlarda eğitim alabileceğimiz, kendimizi hedeflerimiz doğrultusunda daha da iyi hazırlayabileceğimiz ücretsiz bir merkez. Böyle bir projenin yürütülmesindeki katkılarından dolayı Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Muhittin Böcek ve Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Ekrem İmamoğlu ve katkı koyan herkese teşekkür ederim" dedi.
Eğitimler Şubat ayında başlıyor
Proje kapsamında, DijiLab sınıfının bilgisayarları, mobilyalar, akıllı tahta, 3D yazıcılar gibi birçok malzeme alındı. Antalya Dijital Gençlik Merkezi'nde Şubat ayı itibariyle yazılım, veri analizi, yapay zeka ve girişimcilik gibi birçok alanda eğitimler verilecek.
Antalya Son Haber
Erbaş, Hacı Bayram Veli Camii’nde teravih namazı kıldırdı
Otomobilin yan yattığı kaza anı kameraya yansıdı
Samsun'da trafik kazası: 3 yaralı
ABD'de düzenlenen yarışmada dünya 2.'si oldu
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8

- ZEYDAN KARALAR TAHLİYE SONRASI ADANA’DA ANMA ETKİNLİKLERİNE KATILDI
- KAHRAMANMARAŞ’TA 6 ŞUBAT’IN ÜÇÜNCÜ YILINDA ACILAR HALA TAZE
- OSMANİYE’DE 6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN 3. YILINDA DEPREM ŞEHİTLERİ ANILDI
- DEPREMDE TÜM AİLESİNİ KAYBEDEN BABA, 04.17’DE MEZAR BAŞINDA GÖZYAŞLARINA BOĞULDU
- ASRIN FELAKETİNİN 3’ÜNCİ YIL DÖNÜMÜNDE HATAY’DA BİNLERCE KİŞİ SESSİZ YÜRÜYÜŞ GERÇEKLEŞTİRDİ
Tel : 0532 474 99 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim
































