- IMKB
% - Altın
4282.921
%0.20 - Dolar
39.8934
%0.22 - Euro
46.965
%0.36
- 00:02 - Mitingte Böcek'in mektubu okundu
- 23:43 - Nihat Genç ailesi ve sevenleri tarafından uğurlandı
- 21:46 - Başpehlivan Orhan Okulu
- 21:23 - Oxford'da Parkinson için araştırma ziyareti
- 21:11 - "Köy Survivor" yarışması başladı
- 16:00 - Yabancı uyruklu şahıs kayalıklardan düştü
- 15:36 - Böcek'ten Antalyalılara mesaj
- 15:26 - Miran'dan refah payı isteği
- 15:12 - Aslan çiftçiye saldırdı
- 13:40 - Böcek'in savcılık ifadesi ortaya çıktı
- 00:16 - Avrupa Konseyi ödüllü Antalya Müzesi yıkılacak
- 22:59 - Böcek'e tutuklama kararı
- 19:01 - Yangınlar kenti dumana boğdu
- 18:49 - Alanya'da sıkı denetim
- 17:55 - Soruşturmada yeni detaylar
Yusuf Katrağ





Diyanet daha dikkatli olmalı
Bildiğiniz gibi, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın resmi internet sitesindeki 'Dini Kavramlar Sözlüğü' bölümünde 'buluğ' ve 'nikah' kelimelerine ilişkin açıklamalar insanların haklı olarak tepki göstermesine neden oldu.
Tepkiler üzerine de 'Dini Kavramlar Sözlüğü' bölümü kapatıldı.
Ardından ilk Cuma Namazı Hutbesi’nde ‘Aile’ kavramı üzerinden konuya açıklık getirilmeye çalışıldı.
Geçtiğimiz hafta yaşananlar Diyanet açısından son derece üzücüydü.
Aklı başında olan hiçbir anne veya baba, buluğ çağına geldi diye 9 yaşındaki kızını, 12 yaşındaki oğlunu evlendirmek istemez ama ülkemizde maalesef sapkın düşüncede, cehalet içerisinde olan insanlar var.
Çocuk gelinler, çocuklara tecavüzler, çocuk istismarları düşünüldüğünde, sözlükte yer alan açıklamalara gösterilen tepkilerin yerinde ve doğal olduğu görülüyor.
Bildiğiniz gibi Diyanet’in sorulan sorulara verdiği bazı cevaplar da sık sık tepkilere ve eleştirilere neden oluyor.
İnsanlar, bazı sorulara Diyanet’in verdiği cevaplara adeta inanamıyor.
Akıl, mantıkla bağdaştıramıyor.
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kapatılması gerektiği bile dile getirilebiliyor.
Hangi dine mensup olursa olsun, inançlı insanlar için dini bilgiler büyük bir ihtiyaçtır.
Bu ihtiyacın en doğru şekilde karşılanması da devletlerin önemli görevleri arasında yer alır.
Mesela okullardaki din derslerine dahi tepki gösterenler oluyor.
Devletin ülkesindeki Müslüman çocuklara dinini öğretmesinden doğal başka ne olabilir ki?
Toplumumuzu oluşturan renklerimize baktığımızda din dersinin seçmeli hale getirilerek çocuğunun dini bilgi almasını istemeyen ailelere saygı duyulmasını, dini bilgi almak istemeyen çocukların din dersinden muaf tutulmasını anlayabilirim ama din derslerine topyekün karşı olunmasını anlayamam.
Çünkü, yukarıda da belirttiğim gibi dini bilgi ihtiyacı inananlar için çok önemlidir ve bu ihtiyacı bir şekilde karşılama yoluna giderler.
Ülkemizde bu ihtiyacın tam olarak karşılanamadığı da ortada.
Mesela; eksikliklerden dolayı modern çağda bile hâlâ kendilerini hacı, hoca olarak lanse eden sahtekarlardan medet umanlar var.
Maalesef bazı insanlar, dini kullanan sahtekarların ağlarına düşmekte ve onlara gözü kapalı bir şekilde inanmaktadır.
Yine dini konular üzerinden ortaya çıkan cemaatler, tarikatlar var ve bu tür örgütlenmelerin ne kadar zararlı olabildiklerini FETÖ ile gördük.
Dini kullanarak kendi çıkarları doğrultusunda gözlerini ne kadar döndürebildiklerini, yaptıklarının din ile hiçbir alakası olmadığını en yakından yaşadık.
Bazı dini örgütlerin de kendilerine göre koydukları kurallarla Müslümanlar arasında ayrımcılığa neden oldukları görülmek zorundadır.
Bu ülkede devletin Diyanet İşleri Başkanlığı gibi bir kurumu varken, okullarda din dersleri veriliyorken, sahtekar hacılara, hocalara inananlar, dini kullanarak kendi çıkarları doğrultusunda hareket eden örgütler ortaya çıkıyorsa, kendi kendimize Diyanet olmasaydı, din dersleri verilmeseydi ne olurdu? Sorusunu yöneltmeliyiz.
Diyanet İşleri Başkanlığı, bu ülkede gerekli bir kurumdur ama özellikle yoruma açık konularda çağın gereklerini, akıl ve mantığa uygunluğunu yakalaması gerektiği de ortadadır.
Özellikle yoruma açık konularda insanlara bilgi verilirken, çağın gereklerine, akıl ve mantığa, teknolojik ve ilmi gelişmelere uygunluğu da göz önünde bulundurulmalıdır.
Onun için Diyanet İşleri Başkanlığı, özellikle yoruma açık olan konularda verdiği her dini bilgide daha dikkatli olmak zorundadır.
ÇIRAĞIN AYDINLANMA DEFTERİGazanfer ERYÜKSEL
Güvensizlik Çağında EkonomiMustafa Yıldıran
NURİ ERKAL'IN ARDINDANGürsel Kaya
Bu şehre sahip çıkabiliyor muyuz?Ömer Yetgin
Trump, Evanjelizm ve Yeni Dünya DüzeniMuharrem Yellice
İçim yanıyorKahraman Köktürk
Kaldırım işgalleri meselesiMustafa Yetgin
ÖLDÜRÜLMESİ GEREKEN ÖLÜLEREşref Ural
Bayram tatilleri; kamu ve özel sektör çalışanı arasındaki derin farklarİSA KAVLAK
CUMHURİYET NEDEN İSTENMEZNuri Sezen
SANAL OFİSRaziye Gök Aktaş
NAZIM’I ABARTISIZ ANMAKYALÇIN DUMAN
MUHASEBECİLERİN HAKLI İSYANIKamil Başkonak
CUMHURHİYET’İMİZİN 100 YILINI KUTLARKEN…Binali Efe
Kemer ve temizlik çalışmalarıAdem Vural
SEÇİMEyüp Koçak
Kesik Minare meselesi…Yusuf Katrağ
Çamlıbel Mahallesi’ne basketbol ve futbol sahası
Akdeniz akşamları ‘Müzik Şehrin Kalbinde’ konseriyle renkleniyor
Yediemin Otoparkları Araç Mezarlığına Döndü, 25 Yıldır Bekleyen Araçlar Var
Antalya’da Bayram Öncesi Marketlerde Etiket Denetimi
Antalya Ekonomisinin Nabzı Tutuldu
Kepez’de Öğrenci Kent Lokantası Hizmete Girdi
Cw Enerji Bayilik Ağını Genişletiyor
Türkiye Kasaplar Besiciler Et Ve Et Ürünleri Federasyonu Başkanı Yardımcı: "İ̇nsanlar Zincir Marketler, Avm’lerin Kilo İle Et Gi
Tel : 0532 474 99 63 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim