

DR. BURHANETTİN ONAT KABRİ BAŞINDA ANILDI
Antalya Türk Ocağı Kurucusu, eski Antalya Belediye Başkanı ve 9, 10 ve 11 dönem Antalya Milletvekili Dr. Burhanettin Onat, vefatının 49. yıl dönümünde kabri başında düzenlenen törenle anıldı.
Türk Ocakları Antalya Şubesi tarafından Uncalı Mezarlığı’nda düzenlenen programa Antalya Valisi Hulusi Şahin, Türk Ocakları Antalya Şubesi Başkanı Abdullah Uysal, Dr. Burhanettin Onat’ın torunu Mehmet Zaim, Türk Ocağı üyeleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Bu Vatan, Büyük İnsanların Omuzlarında Yükseldi
Törende yaptığı konuşmada bir milletin büyüklüğünün, onu var eden fedakâr ve idealist şahsiyetlere bağlı olduğunu vurgulayan Vali Şahin, "Merhum Nurettin Topçu diyor ki: 'Büyük mezarların üstünde büyük vatanlar vardır. Büyük ölüleri olmayan milletler ebedî olamazlar'. Biz, bu büyük insanların, bu büyük kahramanların omuzları üzerinde yükselen bir vatanda bulunuyoruz. Bugün çağdaş, müreffeh ve büyük Türkiye’nin mimarları işte bu insanlardır. Tarifi imkansız zorluklar içinde bu ülkeyi inşa etmişler, istiklal mücadelesinden sonra cehaletle verilen savaşta da yine en ön cephede yer almışlardır. Sadece kendi meslek alanlarında değil; kültürde, ilimde ve sanatta da temayüz etmiş, özel bir nesilden bahsediyoruz. O büyük nesil bize bu cumhuriyeti armağan etti. Bize düşen görev ise hem onların hatırasını yaşatmak hem de onlardan örnek alarak, o büyük Türkiye hayalini ve emaneti daha yukarı taşımak için emek vermek, çalışmak ve gayret göstermektir." sözlerini kullandı.

Burhanettin Onat, Ömrünü Antalya’ya Adamış Bir Aydındır
Dr. Burhanettin Onat'ın ideal bir aydın ve vatan insanı olduğunu belirten Vali Şahin, "Burhanettin Onat ; bir millet aşığı, bir vatansever, bir Antalya sevdalısıdır. Ömrünü Antalya’ya vakfetti. Antik şehirleri ilk kez derli toplu şekilde kaleme aldı. Bir doktordur; ama aynı zamanda bir tarihçi, bir mütefekkir ve bir gazetecidir. Kısacası, komple bir entelektüeldir. Bu büyük insanların idealleri yaşarsa, kendileri de yaşarlar. Bugün bu anlamlı etkinliği organize eden Türk Ocakları Antalya Şubesi Başkanımızın şahsında, Türk Ocakları ailesinin tüm fertlerini tebrik ediyorum. Bizler de Dr. Burhanettin Onat gibi kalbinde vatan aşkı ile çarpan Türk gençliğinin inşası için çalışmaya devam edeceğiz. Onlar var oldukça Burhanettin Onat’lar yaşayacaktır; Türk milleti yaşayacaktır. Ruhu şad olsun. Allah, onun gibi büyük insanlara layık işler yapmayı da bizlere nasip etsin." ifadelerine yer verdi.
Konuşmaların ardından Vali Hulusi Şahin ve katılımcılar tarafından Dr. Burhanettin Onat’ın kabrine karanfil bırakıldı, Kur’an-ı Kerim okunarak dualar edildi.
Erbaş, Hacı Bayram Veli Camii’nde teravih namazı kıldırdı
Otomobilin yan yattığı kaza anı kameraya yansıdı
Samsun'da trafik kazası: 3 yaralı
ABD'de düzenlenen yarışmada dünya 2.'si oldu
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8

- ALKOLLÜ SÜRÜCÜ POLİS ARACINA ÇARPTI: 2 POLİS YARALI
- MİLYAR DOLARLIK ARAZİ DAVASINDA YENİ GELİŞME
- ALAKIR BARAJI 3 YIL ARADAN SONRA DOLDU TAŞTI, ÜRETİCİ BAYRAM ETTİ
- GİZEMLİ HAYIRSEVER, RAMAZAN AYI BOYUNCA GÜNLÜK 6 BİN EKMEĞİ DEPREMZEDE VATANDAŞLARA ÜCRETSİZ DAĞITACAK
- KAMYONET KASASINDA BATTANİYEYLE SAKLANAN 11 KİLO 200 GRAM UYUŞTURUCU YAKALANDI
Tel : 0532 474 99 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim

































