Bugün 23 Nisan 2024 Salı
  • Antalya22 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2419.03
    %-0.61
  • Dolar
    32.5746
    %0.26
  • Euro
    34.8107
    %0.40

Eyüp Koçak / Muhabir Türk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eyüp Koçak / Muhabir Türk

Hayırlı Olsun.

23 Haziran 2022 Perşembe 14:22

Dün Fenix Yapı’nın Fenix Center tanıtım toplantısına katıldım. Oldukça kalabalık bir basın ordusu toplantıyı takip etti. Öncelikle şunu söylemeliyim. Normalde bu tarz proje toplantılarına çok nadir katılırım. Bu ve buna benzer proje tanıtım toplantı davetleri çok sık gelir, genelde katılım çok az olurdu. Elbette burada Güldal Siğinç farkını unutmamak lazım. Toplantı öncesinde en az 5 kez arandım, projenin ne kadar önemli olduğu konusunda bilgilendirildim. E hal böyle olunca, katılımım kaçınılmaz oldu. Ama bu toplantıda tüm Antalya basınını bir arada görünce açıkçası şaşırdım. İçeri girdiğimde Güldal Siğinç farkı demekten kendimi alamadım. Bu projenin tanıtımı konusunda ben en az 5 defa arandıysam, onlar da mutlaka en az 5 defa aranmıştır.

Neyse fazla uzatmadan konuya girelim…

Dünyaca ünlü markaları bir araya getiren projenin, Antalya’nın yükselen yıldızı olacağı söyleniyor. Konyaaltı Bölgesi’nde konumlanan, çok farklı bir konseptte tasarlanan yapıda, yaklaşık bin üç yüz kişi istihdam edilecek.

Bildiğiniz üzere; Rusya ve Ukrayna arasında başlayan gerilim, yerini savaşa bırakmıştı. Bu savaş halen devam ediyor. Bu savaş her iki ülkenin ticaretine ket vurdu.

Rusya – Ukrayna arasında çıkan savaşta birçok firma kepenk kapattı. Projenin sahibi Eyüp Mavi, bu firmaların Antalya’ya gelmesi ve burada ticari faaliyetlerini sürdürmesi konusunda çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Her yıl 7 milyon turistin geçiş güzergâhı olan bir yerde planlanan Fenix Center ile ilgili hayaller ve beklentiler oldukça yüksek.

Tabi toplantıda, sadece söz konusu projeden bahsedilmedi. Özellikle tarım alanlarının imara açılmamasından, yükselen dolar ve inşaat fiyatlarından da bahsedildi.

Firmanın sahibi Eyüp Mavi’yi ilk defa bu toplantıda tanıdım. Çok genç ve işi konusunda heyecanlı biri. Böyle bir dönemde işini ve heyecanını kaybetmemesi, gelecek adına umut verici. Bu anlamda kendisini tebrik ediyorum. Eyüp Mavi, inşaat sektörünün ekonomik krizden çok ciddi etkilendiğine dikkat çekti. Özellikle doların artışı ile birlikte, demir ve metre kare birim fiyatlarında yaklaşık 7 katlık bir artış olmuş.

Özellikle Türkiye’nin çok ciddi bir barınma krizi ile karşı karşıya kalacağını, buna bir çare bulunması gerektiğinden bahsetti. Ekonomideki bu ateş söndürülmezse, konut fiyatlarının daha fazla yükseleceğini, toplumda ciddi bir barınma krizine doğru yol alındığına vurgu yaptı.

Konyaaltı’nda 108 bin metre kare kapalı alana inşa edilen yapı, Akdeniz’in en büyük projelerinden biri olarak kabul ediliyor. Projeye toplamda 850 milyon TL’ye mal olmuş. Mevcut yapının yüzde 90’ı tamamlanmış ve projeye yabancılar oldukça yoğun ilgi göstermiş. Eyüp Mavi’nin söylediğine göre bu ilgi halen devam ediyor. Özellikle Rusya, Çin, Amerika ve Almanya’dan çok sayıda kişi buradan yer satın almış. Bu anlamda döviz getiren bir özelliği var.

Projenin içerisinde yer alan AVM kiralama hizmetini, FİBA CB gerçekleştirecek. Bacasız fabrika olarak nitelendirilen projenin 2023’te tamamlanması planlanıyor.

Hem otel hem AVM konseptiyle hizmet verecek Fenix Center’da otel işletmeciliğini dünyaca ünlü Accor firması gerçekleştirecek.

Ne diyelim, hayırlısı olsun.

Antalya’ya katma değer sağlasın…

Bu yazı toplam 2141 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim