- IMKB
% - Altın
6421.92
%2.32 - Dolar
46.2706
%-0.02 - Euro
53.6936
%0.24
- GÜNCEL
- RESMİ İLANLAR
- SPOR
- SAĞLIK
- POLİTİKA
- EKONOMİ
- YAZARLAR
- EĞİTİM
- KÜLTÜR SANAT
- DÜNYA
- GENEL
- YEREL
- ASAYİŞ
- ÇEVRE VE İKLİM
- 01:18 - JANDARMA EKİPLERİNE KAVGA İHBARLI SÜRPRİZ KUTLAMA
- 23:58 - VADİDE GİRDİĞİ SUDA AKINTIYA KAPILAN ÇOCUK HAYATIN KAYBETTİ
- 23:01 - 'ALTUNLAR' SUÇ ÖRGÜTÜNE OPERASYON; 63 GÖZALTI
- 20:13 - OTOMOBİL UÇURUMA YUVARLANDI: 1 YARALI
- 19:43 - TARSUS’TA TRAFİK KAZASI: 1 ÖLÜ
- 19:23 - HEYELAN NEDENİYLE KAPANAN KÖY YOLUNDA VATANDAŞLAR HALATLARLA KARŞIYA GEÇTİ
- 18:43 - ANTALYA’DA SUÇ ÖRGÜTÜ OPERASYONU: 63 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI, 200 MİLYON TL’LİK MALVARLIĞINI EL KONULDU
- 18:23 - ANTALYA’DA YILDIRIMIN NEDEN OLDUĞU ORMAN YANGINI KONTROL ALTINA ALINDI
- 17:34 - TARLADA DOMUZ SANILIP VURULAN KİŞİ ÖLDÜ
- 16:58 - SAHİLDE BULUNAN ERKEK CESEDİNİN KİMLİĞİ DNA TESTİYLE BELİRLENDİ
- 16:43 - ADANA KOZAN’DA MESİRE ALANLARI DOLDU, MANGAL DUMANLARI GÖKYÜZÜNE YÜKSELDİ
- 16:42 - EBER GÖLÜ'NÜ KAYIKLA GEZDİLER
- 16:30 - KENNY GARRETT, AKRA CAZ'DA SAHNE ALDI
- 15:48 - ANTALYA’DA OTOMOBİLLER KAVŞAKTA ÇARPIŞTI: 2 YARALI
- 15:43 - UYUŞTURUCUYU BANTLA BELİNE VE BACAKLARINA SARAN ZEHİR TACİRİ HAYRETE DÜŞÜRDÜ
EYÜP KOÇAK / MUHABİR TÜRK- KONUK YAZAR


Hayırlı Olsun.
Dün Fenix Yapı’nın Fenix Center tanıtım toplantısına katıldım. Oldukça kalabalık bir basın ordusu toplantıyı takip etti. Öncelikle şunu söylemeliyim. Normalde bu tarz proje toplantılarına çok nadir katılırım. Bu ve buna benzer proje tanıtım toplantı davetleri çok sık gelir, genelde katılım çok az olurdu. Elbette burada Güldal Siğinç farkını unutmamak lazım. Toplantı öncesinde en az 5 kez arandım, projenin ne kadar önemli olduğu konusunda bilgilendirildim. E hal böyle olunca, katılımım kaçınılmaz oldu. Ama bu toplantıda tüm Antalya basınını bir arada görünce açıkçası şaşırdım. İçeri girdiğimde Güldal Siğinç farkı demekten kendimi alamadım. Bu projenin tanıtımı konusunda ben en az 5 defa arandıysam, onlar da mutlaka en az 5 defa aranmıştır.
Neyse fazla uzatmadan konuya girelim…
Dünyaca ünlü markaları bir araya getiren projenin, Antalya’nın yükselen yıldızı olacağı söyleniyor. Konyaaltı Bölgesi’nde konumlanan, çok farklı bir konseptte tasarlanan yapıda, yaklaşık bin üç yüz kişi istihdam edilecek.
Bildiğiniz üzere; Rusya ve Ukrayna arasında başlayan gerilim, yerini savaşa bırakmıştı. Bu savaş halen devam ediyor. Bu savaş her iki ülkenin ticaretine ket vurdu.
Rusya – Ukrayna arasında çıkan savaşta birçok firma kepenk kapattı. Projenin sahibi Eyüp Mavi, bu firmaların Antalya’ya gelmesi ve burada ticari faaliyetlerini sürdürmesi konusunda çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Her yıl 7 milyon turistin geçiş güzergâhı olan bir yerde planlanan Fenix Center ile ilgili hayaller ve beklentiler oldukça yüksek.
Tabi toplantıda, sadece söz konusu projeden bahsedilmedi. Özellikle tarım alanlarının imara açılmamasından, yükselen dolar ve inşaat fiyatlarından da bahsedildi.
Firmanın sahibi Eyüp Mavi’yi ilk defa bu toplantıda tanıdım. Çok genç ve işi konusunda heyecanlı biri. Böyle bir dönemde işini ve heyecanını kaybetmemesi, gelecek adına umut verici. Bu anlamda kendisini tebrik ediyorum. Eyüp Mavi, inşaat sektörünün ekonomik krizden çok ciddi etkilendiğine dikkat çekti. Özellikle doların artışı ile birlikte, demir ve metre kare birim fiyatlarında yaklaşık 7 katlık bir artış olmuş.
Özellikle Türkiye’nin çok ciddi bir barınma krizi ile karşı karşıya kalacağını, buna bir çare bulunması gerektiğinden bahsetti. Ekonomideki bu ateş söndürülmezse, konut fiyatlarının daha fazla yükseleceğini, toplumda ciddi bir barınma krizine doğru yol alındığına vurgu yaptı.
Konyaaltı’nda 108 bin metre kare kapalı alana inşa edilen yapı, Akdeniz’in en büyük projelerinden biri olarak kabul ediliyor. Projeye toplamda 850 milyon TL’ye mal olmuş. Mevcut yapının yüzde 90’ı tamamlanmış ve projeye yabancılar oldukça yoğun ilgi göstermiş. Eyüp Mavi’nin söylediğine göre bu ilgi halen devam ediyor. Özellikle Rusya, Çin, Amerika ve Almanya’dan çok sayıda kişi buradan yer satın almış. Bu anlamda döviz getiren bir özelliği var.
Projenin içerisinde yer alan AVM kiralama hizmetini, FİBA CB gerçekleştirecek. Bacasız fabrika olarak nitelendirilen projenin 2023’te tamamlanması planlanıyor.
Hem otel hem AVM konseptiyle hizmet verecek Fenix Center’da otel işletmeciliğini dünyaca ünlü Accor firması gerçekleştirecek.
Ne diyelim, hayırlısı olsun.
Antalya’ya katma değer sağlasın…
HÜSEYİN AYDIN MI, BEDRETTİN YILDIRIM MI?HASAN YAKUP CANGÜVEN
YARGININ DİLİ NEREYE DAYANMALI?PROF DR RAMAZAN DEMİR
ÇİÇEKLERLE KONUŞUYORUM; DİNLİYORLARBAHAR UYSAL HAMALOĞLU
NADİA COMANECİ HEP 10 TAM PUAN ALIYOROYA ÖZGÜR
TÜRK MUHAFAZAKARLIĞI ve NURETTİN TOPÇU ÜZERİNEALİ İHSAN DİLMEN
BABA OCAĞI MESELESİEŞREF URAL
YA, YAPAY ZEKÂ SİZİ YANILTIRSA…ŞENER METE
“BENİM KAZANCIMLA ORTAKLIĞINIZ MI VAR?” / FİKRET OTYAMYUNUS YAŞAR
YAPAY ZEKA İLE ŞEKİLLENEN DÜNYAYA ADAPTASYONIŞIK YARGIN
BİR MİKROFONUN ARDINDAKİ ÖMÜR: GÜRSEL KAYASÜLEYMAN EKİN
SANATIN EKONOMİPOLİTİĞİGÖZDE SARI
ADLIHAN DERE'DE DEĞİŞİM!..VEDAT GÜRHAN
BİR RESİM FUARININ ARDINDANNURİ SEZEN
BİR DOMATESİN HİKAYESİ: ANTALYA'NIN SESSİZ ÇIĞLIĞICEM ARÜV
TAVUK KANAT FİYATLARI CEP YAKIYORAV İBRAHİM GÜLLÜ
GELECEĞE UĞURLANAN 36. TURNALAR: YOLUNUZ AÇIK OLSUNMÜJGAN AKBÜLBÜL ÇELİK
KİM GÖLGEYDİ, GÖVDE OLAN DA KİM?GAZANFER ERYÜKSEL
ÇORUM’UN HAYMATLOSLARIAHMET İLBARS
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK EFSANESİ OPERASI STUTTGARTNİZAMETTİN ŞEN
ARAB’IN KILICI- TÜRKÜN İSLAMLAŞMA SÜRECİMUHARREM YELLİCE
YENİ BİR PARTİ?TARIK ÇELENK
HİKMET ÖĞRETMENİM DE GÖÇ EYLEDİKAHRAMAN KÖKTÜRK
DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ: DOĞAYLA UYUMLU BİR GELECEĞİN İNŞASIGÜLŞEN ARAS GÜLMEZ
SANAT TARİHİNE BAĞLANAN KÖPRÜ: MUSTAFA DENKTAŞ'A ARMAĞAN KİTABIYUSUF YILDIRIM
EBER GÖLÜ'NÜ KAYIKLA GEZDİLER
SAĞANAK VE DOLU HAYATI OLUMSUZ ETKİLEDİ
MEMURİYETİ BIRAKIP TIR ŞOFÖRÜ OLDU
BİLİNÇSİZ VİTAMİN VE TAKVİYE KULLANIMI HASTA EDİYOR
İSTİSMARLA SUÇLANAN TİYATRO YÖNETMENİ HAKKINDA MÜTAALA VERİLDİ
BU HASTALIK SİNSİCE GÖRME KAYBINA NEDEN OLUYOR
EMİRDAĞLARI'NIN ZİRVESİNDE YILKI ATLARINI GÖRÜNTÜLEDİLER
ISPARTA'DA RENKLİ FESTİVAL KORTEJİ
Tel : 0532 474 99 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim





