Bugün 16 Ekim 2025 Perşembe
  • Antalya24 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    5701.525
    %0.69
  • Dolar
    41.8502
    %-0.01
  • Euro
    48.8966
    %0.15
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KEPEZ’DE BELEDİYE PERSONELİNİN ÜNİFORMALARI KADIN ELİYLE ÜRETİLİP TASARRUF SAĞLANIYOR
16 Ekim 2025 Perşembe 13:03

KEPEZ’DE BELEDİYE PERSONELİNİN ÜNİFORMALARI KADIN ELİYLE ÜRETİLİP TASARRUF SAĞLANIYOR

Kepez Belediyesi'nin kadın emeğine dayalı tekstil atölyesi, hem belediye personelinin üniformalarını üretiyor hem de 20 milyon TL'ye varan tasarruf sağlıyor.

Kepez Belediyesi'nin kadın emeğine dayalı tekstil atölyesi, hem belediye personelinin üniformalarını üretiyor hem de 20 milyon TL'ye varan tasarruf sağlıyor.

Kepez Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren tekstil atölyesi, kendi personel üniformalarını üretmenin yanı sıra kamu kaynaklarını etkin kullanarak belediye bütçesine önemli katkılar sağlıyor. Kadın emeğine dayalı üretim modeliyle çalışan atölye, yerel üretimi desteklerken istihdama da katkı sunuyor. Üreten belediyecilik anlayışıyla çalışmalarını sürdüren Kepez Belediyesi, hizmetlerinde sadece kaliteye değil, kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanımına da önem veriyor. Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz döneminde faaliyete geçen tekstil atölyesi, yalnızca bir üretim merkezi olmasının ötesinde, kadınların iş gücüne katılımını destekleyen ve yerel kalkınmayı güçlendiren sosyal belediyecilik hizmetleriyle de öne çıkıyor. 18 kişilik kadın çalışan kadrosuyla faaliyet gösteren tekstil atölyesi, 2 bin 610 tişört, 850 mont, 2 bin 187 pantolon ve 100 adet doktor önlüğü üretti.

Atölyede çeşitli ürünler de üretiliyor

Atölye son olarak, Kepez Kalkınma ve Dayanışma Vakfı'na 281 ürün tesliminde bulundu. Atölye, sadece belediye personelinin kıyafetlerini üretmekle kalmayıp, talep doğrultusunda dış kurumlara da üretim yapıyor. Bu kapsamda 300 şal ve fular, 2 bin 500 aşçı önlüğü, 100 masa örtüsü ve 250 adet önlük hazırlandı. Üniforma dışında görevli pazu bandı, sandalye kılıfı ve çeşitli tekstil ürünleri de atölyede üretiliyor.

Kadın gücüyle üretim

Daha önce belediye çalışanlarının dışarıdan satın alınan üniformaları şimdi tekstil atölyesinde kadın gücüyle üretiliyor. Dışarıdan satın alınması halinde 20 ila 24 milyon TL'ye mal olacak belediye çalışanları üniformaları, belediyenin kendi atölyesinde yalnızca 4 milyon TL gibi bir maliyetle üretiliyor. Kepez Belediyesi olarak hem tasarrufu önceleyen hem de üreten bir belediyecilik anlayışıyla çalıştıklarını dile getiren Başkan Mesut Kocagöz, "Atölyemizde, belediyemizin güvenlikten temizliğe, fen işlerinden park ve bahçelere kadar birçok biriminde görev yapan personelimizin üniformalarını biz kendimiz üretiyoruz. Dışarıda 20-24 milyon liraya mal olacak bu kıyafetleri, biz sadece 4 milyon lira gibi bir bütçeyle ürettik. Amacımız sadece tasarruf sağlamak değil. Aynı zamanda kadınların iş gücüne katılımını artırmak, yerel kalkınmayı desteklemek ve belediyemizin her alanda kendi kendine yetebilen bir yapıya kavuşmasını sağlamaktır. Çünkü biz Kepez'de, alın teriyle üreten, israf etmeyen, dayanışmayı büyüten bir belediyecilik inşa ediyoruz" dedi.

KEPEZ’DE BELEDİYE PERSONELİNİN ÜNİFORMALARI KADIN ELİYLE ÜRETİLİP TASARRUF SAĞLANIYOR

KEPEZ’DE BELEDİYE PERSONELİNİN ÜNİFORMALARI KADIN ELİYLE ÜRETİLİP TASARRUF SAĞLANIYOR

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 76 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 474 99 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim