- IMKB
% - Altın
7182.12
%0 - Dolar
43.8294
%0 - Euro
51.7046
%0
- GÜNCEL
- RESMİ İLANLAR
- SPOR
- SAĞLIK
- POLİTİKA
- EKONOMİ
- YAZARLAR
- EĞİTİM
- KÜLTÜR SANAT
- DÜNYA
- GENEL
- YEREL
- ASAYİŞ
- ÇEVRE VE İKLİM
- 13:08 - RUS SAHİPLERİ, KAYBOLAN KÖPEKLERİNİ SOKAK SOKAK ARIYOR: CANLI BULANA 100 BİN, ÖLÜ BULANA 10 BİN ÖDÜL
- 12:58 - ANTALYA’DA 819. FETİH VE 96. YIL COŞKUSU
- 12:58 - JANDARMA PERSONELİNE İLETİŞİM, STRES VE ÖFKE YÖNETİMİ EĞİTİMİ
- 12:53 - ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ORMAN YANGINLARIYLA MÜCADELESİNİ SÜRDÜRÜYOR
- 12:48 - KOCAGÖZ, 2. SINIF ÖĞRENCİLERİNE YEREL YÖNETİMİ ANLATTI
- 12:38 - MERSİN’DE BACA YANGINI KORKUTTU
- 12:38 - İKİZ BEBEKLERİNİN FOTOĞRAFLARINI ÇEKEREK BAŞLADI, EVİNİN BİR ODASINI STÜDYOYA ÇEVİRDİ
- 12:38 - ALMAN VATANDAŞI KERSTİN, İSLAM’I SEÇEREK "ELİF" OLDU
- 12:28 - SİLİFKE’DE CUMHURİYET SAVCILARI ÖĞRENCİLERLE İFTARDA BULUŞTU
- 12:28 - BAŞKAN VEKİLİ ÖZDEMİR: "KORKUTELİLİLERİN EMEĞİ ŞEHRİMİZE BÜYÜK DEĞER KATIYOR"
- 12:23 - SİLİFKE VERGİ DAİRESİNDEN EĞİTİME TAM DESTEK
- 11:48 - YAĞIŞLAR ETKİSİNİ GÖSTERDİ EĞİRDİR GÖLÜ’NDE SU SEVİYESİ 25 SANTİMETRE ARTTI
- 11:43 - DAĞLI: "ADANA GENÇLİĞİNİ TÜRKİYE YÜZYILI’NA HAZIRLIYORUZ"
- 11:43 - ANTGİAD İFTARINDA "İNSANIN FABRİKA AYARLARI" KONUŞULDU
- 11:38 - MERSİN- FİLYOS HATTI İÇİN ZONGULDAK İLE İŞ BİRLİĞİ

PROF DR RAMAZAN DEMİR / KONUK YAZAR


KOCATEPE'DE SABAH EZANI
Planlanan saat geldi. Kocatepe’nin sarp yamaçlarına tırmanan güneş yanığı bir yüz… Avurtları çökük, elmacık kemikleri çıkık, yay gibi esneyen bacakları taşıyan o muhteşem beyin ve güçlü iradenin sahibi: Gazi Mustafa Kemal Paşa… Büyük Taarruz’u başlatacak irade, beklenen tarih: 26 Ağustos… Sabah ezanıyla başlayan taarruz emri…
Kocatepe’ye bazen at sırtında, bazen yaya olarak tırmanan Mustafa Kemal ve silah arkadaşları, taarruz saati olarak önceden kararlaştırdıkları vakit olan sabah ezanının okunduğu saat 04.30’da, yoğun sis nedeniyle harekâtı başlatmazlar. Yarım saat ertelenir ve sabah 05.00 sularında taarruz başlatılır.
***
Türk milletinin bağımsızlık zaferidir Büyük Taarruz; işte onun sayesinde bugün varız. O günlerin ruhunu şahlandıran kahramanların kaynağı, geçmişten gelen milli bilinçtir. Mustafa Kemal’in yokluk ve sefalet içindeki Anadolu’yu bize öz vatan olarak bırakmasının temelinde onun yetiştiği okulların, çevrenin ve ordu sisteminin rolü çok büyüktür. İmkânsızlıklar içinde kazanılan zaferin kaynağı, Türk milletine olan inancıdır.
Nitekim bu ruhun çekirdeği, Mustafa Kemal’in Manastır Askerî İdadisi’nde öğrenci iken Mehmet Emin Yurdakul’un “Ben bir Türküm…” dizeleriyle milli bilincini canlı tutmasıdır. İşte bu milli bilinç sayesindedir ki, artık var oldukça tekrar edeceğimiz “Ne mutlu Türküm diyene!” vecizesiyle bizlere hedef noktayı göstermiştir. Ait olduğu cevherin özünü asla unutmadan yaşamış ve Türk milletine uyarısını yapmıştır.
***
Yıkılan Osmanlı’nın küllerinden yaratılan Türkiye Cumhuriyeti Devleti, işte bu ruh haliyle “Ya İstiklal ya Ölüm” diyerek Türk milletinin varlığını dünyaya kabul ettirmiştir. Kahraman Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın önderliğinde, emperyalistlerin kuklası palikarya ve Batılı destekçilerine ikinci ölümcül şamar Kocatepe’de indirilmiştir.
İlk tokadı Çanakkale’de yemişlerdi emperyalistler. Kocatepe’de kazılan siperlerin çevresindeki volkanik taşların her biri, Mehmetçiğin “volkan” gibi yüreğini temsil eder. Buraya gidememiş olan herkesin Kocatepe’ye tırmanıp o atmosferi algılaması gerekir.
***
Kocatepe ikinci bir Anafartalar’dır, Conkbayırı’dır, Alçıtepe’dir… Mustafa Kemal, İsmet Paşa, Fevzi Paşa ve diğer sınırlı sayıdaki kurmay heyeti tam 37 saat boyunca bu mevzide, bu siperlerde taarruzu yönetmiştir. 24 saat içinde Afyon tepeleri düşmandan temizlenmiş, düşman Sincan Ovası’na doğru kaçmaya başlamıştır.
26 Ağustos sabahında başlayan Büyük Taarruz’un devamında düşmana vurulan kesin darbe, Dumlupınar Meydan Muharebesi’nde gerçekleşmiştir.
***
“Benim yaratılışımda fevkalade olan bir şey varsa, Türk olarak dünyaya gelmemdir. Her Türk ferdinin son nefesi, Türk milletinin nefesinin sönmeyeceğini, onun ebedî olduğunu göstermelidir.”(Bozkurt Mustafa Kemal). Bu ifadelerin taşıdığı derin anlamı, yaşadığı kısacık hayatının her anında hisseden ve buna sadık kalarak çalışan eşsiz kahraman Gazi Paşa’m, sana ömür boyu minnettarız.
Aşağıda bir harita göreceksiniz. Mustafa Kemal olmasaydı, gördüğünüz bu haritada biz belki sömürge olarak kalacak, belki de yok olup gidecektik. Türk milletine yeniden bir Kurtuluş Savaşı yaşatmasın, yeniden bir İstiklal Marşı yazdırmasın Tanrım! diyen Mehmet Akif Ersoy’u da burada rahmetle anmak gerekir.
Günümüzde devletimize ve vatanımıza karşı yürütülen örtülü savaşın, İstiklal Savaşı sırasında Batı emperyalizminin yediği dayağın rövanşını alma gayreti olduğunu asla unutmayalım.
Bu satırların ardından, 30 Ağustos Zaferi’ne giden yolda, yüreği Mustafa Kemal ve İstiklal Savaşı ruhuyla çarpan herkesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, silah arkadaşlarının ve şehitlerin ruhu için bir Fatiha okumaya davet ediyorum.
***
Bir noktayı özellikle belirtmeliyim: Atatürk düşmanı gafiller! Ona kin kusanlar, Cumhuriyet ve devrimlerine karşı olan zavallılar! Sizlere sesleniyorum: Nefret kusmadan önce şu haritaya bakınız. Eğer hâlâ zerre kadar vicdanınız, izanınız, inancınız varsa “imana” gelirsiniz.
Kocatepe’nin ikinci bir Çanakkale olduğunu idrak edersiniz. Bu kahramanlara küfretmekten vazgeçersiniz. Emperyalizmin kuklası olmuş lafazanların peşinde sürüklenmeyi bırakırsınız. Ülkemizi karanlığa sürükleyen bu hain zihniyetten kurtulursunuz.
Dileğim, Tanrım sizleri de ıslah etsin.
NOT 1
Türk tarihinde Ağustos ayı zaferlerle doludur. Örneğin: Malazgirt Zaferi, Otlukbeli Zaferi, Çaldıran Zaferi, Mercidabık Zaferi, Mohaç Zaferi, Kocatepe Büyük Taarruzu ve Dumlupınar Zaferi… Onun için Kocatepe’de başlayan taarruz, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş destanının başlangıcıdır. En az Çanakkale Zaferi kadar tarihi, askeri ve stratejik öneme sahiptir. Böyle bilinmelidir.
NOT 2
Malazgirt Zaferi’ni, Büyük Taarruz sonucu kazanılan 30 Ağustos Zaferi’ne alternatif göstermek isteyen sapık zihniyeti kınıyorum. Malazgirt de, Kocatepe de, Dumlupınar da, 30 Ağustos Zafer Bayramı da özüyle, ruhuyla Türk milletinindir.Bunlar ayrım değil, bütünün ayrı ayrı zaferleridir. Türk Ordusu, Kocatepe’de ve Dumlupınar’da 2002’den önceki gibi görkemli ve gerekli törenleri yapmalıdır.
AKIŞKAN DÜNYADA YAŞAMAKNİNA ŞAHİN
'HASAN HÜSEYİN KORKMAZGİL' ANISINA...HAKAN ERCAN
SADAKAT VE MENFAAT İLİŞKİSİ ÜZERİNE BİR ANALİZPROF DR RAMAZAN DEMİR
HİNDİSTAN’DA TÜRK RUHU: İSLAM ÖNCESİ KÖKLERMUHARREM YELLİCE
0 30 MİLYON NE OLACAK!..VEDAT GÜRHAN
TÜKETİCİDEN HAKSIZ ALINAN KART AİDATIAV İBRAHİM GÜLLÜ
TANITIMDA ROMANTİZM Mİ GERÇEKLİK Mİ?NİZAMETTİN ŞEN
NE ZAMAN ADAM OLURUZ?TARIK ÇELENK
BENDE SAKLI KALMASIN -7OYA BOYSAN
DAVUTOĞLU GEÇİNEMİYOR MU?ALİ İHSAN DİLMEN
BU NE SORUMSUZLUK?GÜRSEL KAYA
SANAT VE ELEŞTİRİHALİL ERDEM
ATTİLÂ İLHAN VE MÜDAFAA-İ HUKUKYUNUS YAŞAR
NE GÜZELDİ BAYRAMLARMÜJGAN AKBÜLBÜL ÇELİK
DEĞİŞKEN HİTAPLARŞEBNEM YAPA ÖZTOPRAK
ARDA TURAN İLE ANTALYASPOR SOHBETİKAHRAMAN KÖKTÜRK
HAYIR İŞİNDE DE BÖLÜNDÜK!..ERDOĞAN KAHYA
ZAMANINI AŞAN SESLER TÜRK DİL KURUMU'NDAŞENER METE
ANTALYA'NIN DİJİTAL EŞİĞİCEM ARÜV
RAMAZAN AYINI ANLAMAK VE ORUÇ TUTMAK…HASAN YAKUP CANGÜVEN
ÖZÜR DİLEYEN AYDINLAR (2): NAZIM HİKMETEŞREF URAL
ANTALYASPOR DAHA RAHATLAMADITURGAY ALP
ŞEVKİ BEY'DEN ŞOSTOKOVİÇ'EGAZANFER ERYÜKSEL
MESAFENURİ SEZEN
ALANYASPOR-BAŞAKŞEHİR: 1-2
'ORMAN YANGINLARINDA ATIKLARIN ROLÜ' PROJESİNDE SON TOPLANTI YAPILDI
DTİK'İN ALMANYA ÇALIŞTAYI ANTALYA'DA YAPILDI
'BURDUR EĞİTİM ÇALIŞTAYI' BAŞLADI
OTOMOBİL SÜRÜCÜSÜ VE EŞİ HAYATINI KAYBETTİ
73 YAŞINDA, DAĞCILIK YAŞAM BİÇİMİ OLDU
ANTGİAD: ORTAK AKIL, ORTAK GELECEK
TARTIŞTIĞI KIZ ARKADAŞI İLE ANNESİNİN ARAÇLARINI KUNDAKLADI
Tel : 0532 474 99 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim





