- IMKB
% - Altın
4350.813
%0.03 - Dolar
40.3903
%-0.07 - Euro
46.932
%-0.14
- GÜNCEL
- SPOR
- SAĞLIK
- POLİTİKA
- EKONOMİ
- YAZARLAR
- EĞİTİM
- KÜLTÜR SANAT
- DÜNYA
- GENEL
- YEREL
- ASAYİŞ
- ÇEVRE
- BİLİM VE TEKNOLOJİ
- 23:23 - Kargocu hayat kurtardı
- 23:00 - 93 yaşındaki adam dehşet saçtı
- 21:01 - Çatıda köşe kapmaca
- 17:33 - Afrika sıcakları başladı
- 16:12 - Belediyeden zeytin seferberliği
- 15:35 - MÜLKİYET HAKKI GASBEDİLİYOR
- 15:20 - 4 günde 4 altın madalya
- 15:12 - Beyaz incir hasadı başladı
- 12:26 - Falezlerde koruma statüsü değiştirildi
- 11:52 - Henüz umudu kesmediler
- 09:50 - Akıntıya kapılarak gözden kayboldu
- 23:09 - Park ve bahçelere estetik dokunuş
- 23:02 - 779 şahıs yakalandı
- 22:46 - 1.8 milyon liralık ürün ele geçirildi
- 22:18 - Darp edip zorla çalıştırdılar
Yusuf Katrağ





Sokak köpekleri tehlike yaratıyor
Son zamanlarda sokakta yaşayan kedi ve köpeklerin sayılarının arttığını üzülerek görüyoruz.
Büyük, küçük neredeyse her sokakta, caddede, meydanda, her köşe başında muhakkak karşımıza çıkıyorlar.
Zararsız oldukları ve tehlike oluşturmadıkları için kedilere söylenecek bir sözümüz yok ama köpekler aynı şekilde değil.
Çünkü, sokak köpekleri hem korkutuyor hem de saldırıyor.
Ne zaman ne şekilde davranacakları hiç belli olmuyor.
İnternette sokak köpeklerinin saldırılarıyla ilgili kısa bir gezinti yaparsanız, ne kadar korkutucu ve tehlikeli olduklarını daha iyi anlıyorsunuz.
“Merkez Kervansaray Mahallesi'nde bir apartmanın önünde okul servisini bekleyen ilkokul 2. sınıf öğrencisi Hatice A, biri pitbull cinsi 2 köpeğin saldırısına uğradı. Köpekler kızının çığlıklarına koşan anne Sinem A'ya da saldırdı.”
“Antalya’da köpeklerin saldırısına uğrayan yaşlı adam sağ bacağından yaralandı. Vatandaşlar, köpeklerin saldırganlığından dolayı herkesin tedirgin olduğunu söyledi.”
“Sokakta yürüyen adama 4 sokak köpeği saldırdı. Görüntülerde etrafını saran köpeklerden kurtulmak isteyen adam önce köpekleri okşayarak kendini sevdirmeye çalışıyor. Daha sonra adamın tüm sevgi gösterilerine rağmen uslanmayan köpekler adama saldırıp ısırmaya başlıyor. Köpeklerin adama saldırdığını gören bir kişi elindeki sopayla köpekleri uzaklaştırarak zavallı adamı kurtarıyor.”
“Zonguldak’ın Kozlu ilçesinde sokak köpekleri 23 yaşındaki genç kıza saldırdı. Olay ilçeye bağlı Topbaşı mahallesinde meydana geldi. Akşam saatlerinde evine giden 23 yaşındaki Aylin Ö., bir marketin önünden geçerken 15 sokak köpeğinin saldırısına uğradı. Genç kızın yardımına çevredeki vatandaşlar yetişti. Şans eseri saldırıdan yara almadan kurtulan genç kız, korku dolu anlar yaşadı.”
“Aç kalan köpekler dehşet saçtı. İlkokul öğrencisine saldırdı. Korkunç olay Bursa'da yaşandı. Ortaokul öğrencisi Abdulmetin Fidan (12), okul çıkışı iki arkadaşıyla yürüyerek eve gidiyordu. Sokak köpeklerinin saldırısına uğradı. Hayvanların, göğüs ve bacaklarından ısırdığı Fidan yaralandı. Ölümden dönen çocuk, evine gitti. Ailesi tarafından hemen hastaneye kaldırıldı.”
“Sakarya'nın Erenler İlçesi'nde yeşil alana düşen topunu almak için çitlerin üstünden atlayan 5 yaşındaki Eymen Deniz Ünlü'ye 6 sokak köpeği saldırdı. Köpekler küçük çocuğu yerde sürükleyip kafasını ve vücudunun çeşitli yerlerini ısırdı. Yaşanan dehşet dolu anlar güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.”
“Tokat'ın Niksar ilçesinde, zihinsel engelli 42 yaşındaki Nuray Çakmak sokak köpeğinin saldırısına uğradı. Bacağından yaralanan kadına kuduz aşısı uygulanmaya başlandı.”
“Samsun’da çocuğa sokak köpeği saldırdı.”
Benim 5 dakikalık internet gezintisinde gözüme ilk çarpan haberler bunlar oldu.
Daha da derinlemesine inceleseniz daha onlarcası var saldırgan sokak köpekleriyle ilgili haberler.
İnanın bazılarının haberlerini okurken, videolarını izlerken dayanamıyor yarıda kesiyorsunuz.
İçiniz sızlıyor, görmeye tahammül bile edemiyorsunuz.
Düşünsenize birde başınıza geldiğini.
Bunlar sadece basına yansıyanlar, daha haberlere yansımayan niceleri var kim bilir?
Özellikle gruplar halinde yaşayan köpekler, çok tehlikeli.
Birinin saldırmasıyla diğerleri geliyor arkasından.
Ülkemizin değişik şehirlerinde yaşanan sokak köpeği saldırılarına baktığımızda, sorunun ne kadar büyük olduğunu daha net görüyoruz.
Tamam köpekler öldürülmesin ama tehlikeli hale de gelmesinler.
İnsanların canlarını, hayatlarını tehdit etmesinler.
İnsanlara saldırmasın, ısırmasın, korkutmasınlar.
Bunun çözümünün sadece yerelde olmayacağı da açık.
Tehlikenin boyutunun ne kadar büyük olduğunun tespiti ve sorunun çözümü için yerel yönetimlerle, hükümetin bir çalışma yapması gerekiyor.
Göz göre göre gelen tehlikeye karşı önlem alınması için illaki sokak köpeklerinin birini parçalaması gerekmiyor.
TERÖR BİTER Mİ?Gürsel Kaya
ANTALYASPOR LOCA ALIN VERGİ İNDİRİMİ VARKahraman Köktürk
VERGİ ÖDEMEDEN EV ALMAKRaziye Gök Aktaş
YORGUN TÜRK, YORGUN TÜRKİYEEşref Ural
BİREY OLMAK YA DA OLAMAMAKGazanfer ERYÜKSEL
Bitmeyen sorun…Ömer Yetgin
Güvensizlik Çağında EkonomiMustafa Yıldıran
Trump, Evanjelizm ve Yeni Dünya DüzeniMuharrem Yellice
Kaldırım işgalleri meselesiMustafa Yetgin
Bayram tatilleri; kamu ve özel sektör çalışanı arasındaki derin farklarİSA KAVLAK
CUMHURİYET NEDEN İSTENMEZNuri Sezen
NAZIM’I ABARTISIZ ANMAKYALÇIN DUMAN
MUHASEBECİLERİN HAKLI İSYANIKamil Başkonak
CUMHURHİYET’İMİZİN 100 YILINI KUTLARKEN…Binali Efe
Kemer ve temizlik çalışmalarıAdem Vural
SEÇİMEyüp Koçak
Kesik Minare meselesi…Yusuf Katrağ
BAŞKAN KOTAN, ‘‘BU SPOR TESİSİ ARTIK HALKIN’’
Deniz tutkunları, Setur Marinas Demre’de yelken açıyor
Belözoğlu ve Bakkal’dan MAKÜ tesislerine tam not
Corendon Sport Talks'un konuğu Arda Turan oldu
Muratpaşa’nın sporcularından altın zafer
Antalya’da 1 haftada 57 bin araç denetlendi, 16 bin sürücüye ceza
Aşırı sıcaklar beyin kanaması riskini artırıyor
Prof. Dr. Ürünsak: "Kısırlıkta tedavi kişiye özeldir"
Tel : 0532 474 99 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim