Bugün 12 Mayıs 2024 Pazar
  • Antalya18 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2444.587
    %0.00
  • Dolar
    32.193
    %0.00
  • Euro
    34.7877
    %0.00

Eyüp Koçak / Muhabir Türk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eyüp Koçak / Muhabir Türk

Suriyelileri geri gönderin!

29 Haziran 2017 Perşembe 09:24

 Savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan, oradaki savaştan korkup  Türkiye'de kız tavlama videoları çeken  Suriyeliler, gelecek 10 yıl içerisinde bu ülkenin en büyük kâbusu olacak.  Türkiye'nin her ilinde hızla çoğalan; ne oldukları, kime hizmet ettikleri belli olmayan bu insanların artık ülkelerine geri gönderilmeleri gerekiyor.   Irak'ı yerle bir eden, Suriye'yi bin parçaya bölen,  Kuzey'de Kürt koridoru oluşturarak; terör örgütlerine silah yığan ABD'nin Türkiye planına nasıl olurda bu kadar kör bakılır?    Gelecekte yaratılacak ayrımın temel taşlarına nasıl olur da, bu kadar duyarsız kalınır anlamak mümkün değil.

Suriyelilere savaş dönemlerinde kucak açan bu ülke,  her yıl milyarlarca lira masraf ediyor.  Bu yapılan masrafın her santimetre karesinde, bu ülkenin öz çocuklarının hakkı var. Korunmaya muhtaç kadın ve çocukları bir kenara bırakırsak;  kız tavlayacak kadar özgürlüğü doyasıya ülkemizde tadan  Suriyeli erkekler,  neden ülkelerinde mücadeleye zorlanmıyor?   

Bugün ülkemizde ne kadar Suriyelinin yaşadığını, bu insanların tam olarak nerede ne yaptıklarını bilmiyoruz.  Bilmek bir ayrı bir konu, bu ürkeklerin büyük bir çoğunluğu,  kendi ülkelerindeki gibi gruplaşarak, bu ülkenin öz çocuklarına kafa tutabiliyor, kavga çıkarabiliyor, kadınlarına ve kızlarına sarkıntılık yapabiliyor. 

Bu ülke topraklarında büyüyen, savaştan hiç bir zaman kaçmayan bu vatanın çocukları, Suriyelilerin yararlandığı imkanları,  günümüzde rüyalarında bile göremiyorlar.  Üniversiteye sınavsız, evlere kirasız,  konabiliyorlar.  Bu ülkede ticaret yapmak isteyenler vergi havuzunda boğulurken, Suriyeli ürkekler vergi  vermeden Arap tabelalarını rahatça kondurabiliyorlar.

Bir internet  sitesinde gözüme haber ilişti. Haberde; 'Ramazan Bayramı dolayısıyla ülkelerine giden Suriyeliler, Türkiye'ye dönüş yapmaya başladı' diyor.  Haberin içeriğine bakıyorum, kahroluyorum! Essalame Gümrük Kapısı’nda polis nezaretinde Türkiye'ye giriş yapan Suriyeliler, ülkelerinde durumun normalleştiğini ancak ülkelerine gitmek istemediklerini söylüyorlar.

Ülkelerinde her şey normal ise, buraya neden geliyorlar?  

 Suriyeli mültecilerle röportaj yapmışlar. Adı Ahmet olan bir Suriyeli; "Köyümü ve akrabalarımı ziyaret ettim. Savaş nedeniyle çoğu yer yıkılmıştı ancak Türkiye'nin Suriye'ye girmesiyle güvenilir hale gelmiş birçok yer. Akrabalarımla bayramlaştım. Bize bu imkanı sağladıkları için teşekkür ediyorum. Zalim DEAŞ gitti çok rahatladık artık. Üç senedir onların yüzünden gidemiyordum. Şimdi orada artık bir sıkıntı yok." diyor ama ülkesine dönmek yerine buraya geliyor. Türkiye, savaş nedeniyle ülkeye gelen Suriyeliler için artık bir karar vermeli.  Ya bu insanları topyekun ülkelerine geri gönderin ya da Suriyeli erkekleri Akdeniz sahillerinde güneşlendirmek yerine; kendi ülkelerinde verilen mücadeleye dahil etmeli.

  Aksine, amasına gönlümüz razı değil...

 

Bu yazı toplam 1307 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim