Bugün 13 Mart 2026 Cuma
  • Antalya5 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    7258.06
    %0.9
  • Dolar
    44.1645
    %0.1
  • Euro
    50.787
    %0.02
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TÜRK TOPLUMU MİAMİ'DE İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
13 Mart 2026 Cuma 07:11

TÜRK TOPLUMU MİAMİ'DE İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU

T.C. Miami Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen iftar programında Miami'de yaşayan Türk toplumu bir araya geldi. Miami’de gerçekleştirilen davete çok sayıda Türk vatandaşı, iş insanı ve yatırımcı katıldı.

Başkonsolos Resul Şahiner’in ev sahipliğinde düzenlenen iftar programı, samimi ve sıcak bir atmosferde gerçekleşti. Miami'de yaşayan Türk vatandaşları, iş insanları aynı sofrada buluşarak Ramazan ayının manevi atmosferini birlikte yaşadı. Program boyunca davetliler arasında sıcak sohbetler yaşanırken, Türk toplumu arasındaki dayanışma ve birlik duygusu da ön plana çıktı.

İftar programında konuşan Başkonsolos Şahiner, Amerika’da yaşayan Türkler'in bu tür etkinliklerde bir araya gelmesinin önemine dikkat çekti. Türk toplumunun birlik ve beraberliğini korumasının büyük değer taşıdığını vurgulayan Şahiner, yurt dışında yaşayan vatandaşların dayanışma içinde olmasının hem kültürel bağların korunmasına hem de toplumsal gücün artmasına katkı sağladığını ifade etti.

Konuşmasında 12 Mart’ın anlam ve önemine de değinen Şahiner, İstiklâl Marşı’nın kabulünün, Türk Milleti'nin bağımsızlık mücadelesinin en güçlü sembollerinden biri olduğunu belirtti. Türk Milleti'nin tarih boyunca bağımsızlığına ve değerlerine sahip çıktığını ifade eden Şahiner, yurt dışında yaşayan vatandaşların da aynı bilinçle hareket etmesinin önemine işaret etti.

Türk toplumunun ay yıldızlı bayrak etrafında kenetlenmesi gerektiğini dile getiren Şahiner, bayrağın ve İstiklâl Marşı’nın Türk Milleti için vazgeçilmez değerler olduğunu söyledi.

Yoğun katılımla gerçekleşen iftar programı, davetlilerin koyu sohbetleri ve hatıra fotoğrafları çekilmesiyle sona erdi. Program, Miami'de yaşayan Türk toplumu için hem Ramazan’ın manevi atmosferini paylaşma hem de dayanışmayı güçlendirme açısından önemli bir buluşma oldu.

whatsapp-image-2026-03-13-at-05-48-13.jpeg

whatsapp-image-2026-03-13-at-05-47-43-1.jpeg

whatsapp-image-2026-03-13-at-06-03-58-4.jpeg

whatsapp-image-2026-03-13-at-06-03-58-2.jpeg

 

Kaynak: HABER: GÜRSEL KAYA - FLORİDA/MİAMİ
Bu haber toplam 128 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 474 99 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim