- IMKB
% - Altın
3180.65
%0.00 - Dolar
35.6718
%0.00 - Euro
37.4624
%0.00
- 09:43 - Astım Hastalarına Uzmanından Ezber Bozan Tavsiye
- 20:43 - Sami Uğurlu: "İzleyenler adına çok keyifli bir maç olduğunu düşünüyorum"
- 20:23 - Trendyol Süper Lig: Alanyaspor: 5 - Başakşehir: 4 (Maç sonucu)
- 20:23 - Mustafa Keçeli: "Yediğimiz goller bize yakışmadı"
- 18:08 - Beşiktaş, Antalyaspor maçı için Antalya’da
- 17:24 - Trendyol Süper Lig: Alanyaspor: 2 - Başakşehir: 2 (İlk yarı)
- 15:43 - Büyükşehir’de genel sekreter yardımcılığına yeni atama
- 14:23 - Vefat eden Mürüvvet’in Başdeğirmen’in yarım kalan hayali çocuklarla can bulacak
- 13:23 - Demre’de dolu yağışıyla zarar gören seralar tespit ediliyor
- 11:23 - Büyükşehir personeline yangın eğitimi
- 10:23 - Kalp Rahatsızlığı Olan Çocuklar, Enerji İçeceğinden Uzak Durmalı
- 10:23 - Antalya’da en süslü deve seçildi
- 17:47 - “Biz olması gereken işleyişi söylüyoruz”
- 17:27 - Mumcu anıldı
- 17:25 - Alanya Belediyesi yeni binasında hizmete başladı
Yusuf Katrağ
Vali Karaloğlu’nun gazetecilere bakış açısı
Antalya Valisi Münir Karaloğlu’nun Antalyalı gazetecilerle tanışması çok da olumlu bir havada geçmedi.
Çünkü, sayın Vali’nin Antalya’ya geldikten sonra yaptığı gazetecilerle tanışma toplantısında sarf ettiği bazı sözler gazeteciler tarafından ayar verme olarak algılandı.
Ve o anda ister istemez bir önyargı gelişti.
Ancak aradan geçen zaman, önyargıda ne kadar hatalı olduğumuzu ortaya koyuyor.
Çoğu toplantısını takip ettiğim Vali Karaloğlu’nun biz gazetecilerin rahat çalışabilmesi için yanındakileri uyardığına birçok kez bizzat şahit oldum.
Ayrıca, yaptığı birçok incelemeye gazetecileri de götürdüğünü herkes biliyor.
Bundan önceki Valilerimizin inceleme gezilerine gazetecileri de dahil ettiğini pek fazla görmemiştik.
Vali Karaloğlu’nun sahadaki basın çalışanlarının işlerini kolaylaştıran bir uyarısına da geçtiğimiz Cuma günü gerçekleştirilen “Okul güvenliği” toplantısında şahit oldum.
Söz konusu toplantıda okulların güvenliğinin sağlanması için yapılması gerekenler, konunun muhatabı olan kamu kurumu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle masaya yatırılacak.
Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in toplantı için Valilik binasına geldiği sırada Valilik Protokol Müdürü, Valilik basın biriminden bir görevliye ‘Basın sadece bir kare fotoğraf alıp çıkacak’ diyor.
Antalya’da görev yapan gazeteciler olarak biz oraya haber yapmak amacıyla gitmişiz ve fotoğrafın yanında bir de açıklama bekleriz doğal olarak.
Toplantı başlarken aynı Müdür, düşüncesini Vali Karaloğlu’na iletiyor ve 'Hayır, açıklamayı şimdi yapalım. Biz toplantı yaparken basın da işini yapsın' şeklinde bir cevap alıyor.
Sayın Vali’nin bizler için çok önemli olan bu cevabının ardından fotoğrafı çeken, açıklamayı alan bizler yaklaşık 5 dakikalık bir zamandan sonra salondan ayrılıyoruz.
Okulların güvenliği için yapılması gerekenlerin tartışılacağı, kararların alınacağı toplantının ise kaç saatte biteceği bilinmiyor.
Eğer sayın Vali, Protokol Müdürü’nün dediğini uygulayacak olsaydı, orada bulunan gazeteciler fotoğrafları çektikten sonra dışarı çıkacak ve kısa da olsa bir açıklama alabilmek için toplantı bitene kadar dışarıda beklemek zorunda kalacaktı.
Bazı gazeteciler haber yapabilmek adına beklerdi belki ama çoğu, haber için geldiği toplantıdan eli boş dönmenin verdiği üzüntüyle başka haberlerin peşinde koşmaya giderdi.
Çünkü, her gün zamanla yarış halinde haber peşinde koşan sahadaki gazeteciler için kaç saatte biteceği belli olmayan bir toplantının bitmesini beklemek işgenceden farksızdır.
Kendisini takip eden gazetecilerin rahat çalışabilmesi için birçok defa etrafındakileri uyaran Valimizin, tek başına bu olay bile gazetecilere bakış açısını anlatmaya yetmez mi?
- Tatilde okullardaki oturma gruplarının bakımı yapılmadıİSA KAVLAK
- Gençlerin sosyal kültürel faaliyetleriMustafa Yetgin
- DENİZ BAYKAL’IN İNFAZINA GİDEN YOLEşref Ural
- Aksu’ya yakışmıyor!Ömer Yetgin
- Düşmeyiz ama Takviye ŞartKahraman Köktürk
- SAKALARDA ÖLÜMMuharrem Yellice
- GÖMÜLÜ MALİ YÜKÜMLÜLÜKLER GELECEKRaziye Gök Aktaş
- PEKİ YA İRAN???Gürsel Kaya
- NAZIM’I ABARTISIZ ANMAKYALÇIN DUMAN
- Bakü’de iklim anlaşmazlığı: Dünyayı kirletenlerin YüzsüzlüğüMustafa Yıldıran
- MUHASEBECİLERİN HAKLI İSYANIKamil Başkonak
- CUMHURHİYET’İMİZİN 100 YILINI KUTLARKEN…Binali Efe
- Kemer ve temizlik çalışmalarıAdem Vural
- SEÇİMEyüp Koçak
- Kesik Minare meselesi…Yusuf Katrağ
- Antalya’da Erzurum Günleri
- Matso’da Kosgeb’in Yeni Destek Programları Anlatıldı
- Konyaaltı Belediyesi İş Arayanlarla İşverenleri Buluşturuyor
- Matso Başkanı Güngör: "Osb Tapularımızı Aldık, Manavgat’ın 30 Yıllık Hayal Gerçekleşiyor"
- Büyükşehirden Kadın Üreticilere Mis Kokulu Destek
- Atso Başkanı Hacısüleyman: “Konaklama Vergisinin Yüzde 50’si Yerel Yönetimlere Aktarılsın”
- Seradaki Çileğin Fiyatı 1 Ayda Dip Yaptı: Fiyatı 400 Tl’den 90 Tl’ye Düştü
- Atb Kesme Çiçek Sektörüyle Kenya’da
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim