Bugün 20 Ağustos 2025 Çarşamba
  • Antalya31 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    4402.799
    %0.47
  • Dolar
    40.9221
    %0.07
  • Euro
    47.7648
    %0.09
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
YÜREĞİR ZİRAAT ODASI BAŞKANI DOĞAN: "SULAMA ÜCRETLERİNİN ERTELENMESİ GEREKMEKTEDİR"
20 Ağustos 2025 Çarşamba 09:13

YÜREĞİR ZİRAAT ODASI BAŞKANI DOĞAN: "SULAMA ÜCRETLERİNİN ERTELENMESİ GEREKMEKTEDİR"

Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, çiftçilerin mağduriyet yaşamaması için sulama ücretlerinin ödenmesinde kolaylık sağlanmasını istedi.

Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, çiftçilerin mağduriyet yaşamaması için sulama ücretlerinin ödenmesinde kolaylık sağlanmasını istedi.

Doğan, Adana'da mısır hasadının devam ettiğini ve halen biçilmeyi bekleyen çok sayıda ürün bulunduğunu belirtti. Doğan, sulama birliklerinin mısır sulama ücretlerinin Ağustos ayı sonuna kadar ödenmesini talep ettiğini hatırlatarak, "Çiftçilerimiz hasat ettikleri mısırın satış bedelini en erken bir ay sonra alabilmektedir. Peşin satış yapmak istediklerinde ise ürünlerini çok düşük fiyatlarla elden çıkarmak zorunda kalmaktadırlar" dedi.

Üretim maliyetlerinden dolayı çiftçilerin gübreye, mazota, ilaca yüksek bedeller ödediğine dikkat çeken Doğan, "Hasat zamanı geldiğinde üreticilerde yeterli nakit bulunmamaktadır. Borçlarını çevirmekte zorlanan çiftçilerden bu şartlar altında sulama ücretlerinin erken ödenmesinin istenmesi, mali yükü daha da ağırlaştırmaktadır" ifadelerini kullandı.

Doğan, çiftçilerin ciddi bir nakit sıkıntısı yaşadığını savunarak, "Çiftçilerimizin bir kısmının kredi kartı bulunmamaktadır. Kredi kartı olanların ise limitleri düşük ya da doludur. Bu şartlarda çiftçilerimizin ödeme yapması mümkün görünmemektedir. Bu durumda sulama birlikleri zaten mali sıkıntıda olan çiftçimize faiz uygulamak zorunda kalacak, bu da üreticimizin yükünü daha da artıracaktır. Çiftçilerimizin mağduriyet yaşamaması için sulama ücretlerinin ertelenmesi gerekmektedir" diye konuştu.

Doğan, üreticilerin alın terinin karşılığını almakta güçlük çektiğini ileri sürerek, "Bir yıllık emeklerinin karşılığını almak isteyen çiftçimiz, piyasa şartlarındaki dengesizlikler nedeniyle ürününü gerçek değerinden satamamaktadır. Çiftçimizin yaşadığı bu zorluklara ek olarak sulama ücretlerinin erken ödenmesinin talep edilmesi, adeta üreticimizi çıkmaza sürüklemektedir. Çiftçilerimizin geleceğe güvenle bakabilmesi ve üretimin sürdürülebilirliği için Devlet Su İşleri'nin sulama ücretlerinin ödenmesinde gerekli kolaylığı sağlaması önem taşımaktadır" şeklinde konuştu.

YÜREĞİR ZİRAAT ODASI BAŞKANI DOĞAN: "SULAMA ÜCRETLERİNİN ERTELENMESİ GEREKMEKTEDİR"

YÜREĞİR ZİRAAT ODASI BAŞKANI DOĞAN: "SULAMA ÜCRETLERİNİN ERTELENMESİ GEREKMEKTEDİR"

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 116 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 474 99 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim