Bugün 19 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya22 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2488.09
    %0.16
  • Dolar
    32.5976
    %0.14
  • Euro
    34.8262
    %0.17

Binali Efe / KONUK YAZAR

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Binali Efe / KONUK YAZAR

Altınova Cem Evi’nde Kırklar Meclisi Kuruldu

05 Nisan 2022 Salı 00:41

Antalya, Altınova Pir Sultan Abdal derneği şube Başkanı Adnan Arslan bir ilke daha imza attı.

Alevi öğretisi ve inancına göre, Hz. Muhammet’in Miraç’a çıkışı ve Hz. Ali ile göğün yedinci katında (Son Kat) buluşmasında 17’si kadın 22’si erkek daha sonra bir Engür (üzüm) tanesiyle gelen Selman-i Farisi kırklara paylaştırarak Kırklar Meclisinde toplu ibadet edilerek semahlar dönülür.

Kırklar meclisi veya Kırklar Cemi olarak da bilinen bu söylence, Alevilik ve Bektaşilikte Kurucu mitolojisi olarak bilinse de o günün anısına yapılan cemler bugüne kadar devam eder., Miraç da ki Hak, Muhammet, Ali için semalar dönülür. Alevi-Bektaşi canlar tarafından yapılan her bir Cem ibadeti semahlarda yapılan Kırklar ceminin devamı olarak kabul edilir. 

İşte bu duygu ve düşüncelerle Altınova Cem evi başkanı Adnan Arslan ve arkadaşları tarafından kurulan Kırklar Cemiyeti her ayın ilk haftasına rastlayan Cuma veya cumartesi günü toplanarak Başta Yerel sorun ve cüzümler olmak üzere Ulusal veya uluslararası tüm insanları, insanlığı ve doğayı ilgilendiren her türlü sorun ve problemlerin çözümü hakkında konuya hâkim kişi veya kişiler tespit edilerek Kırklar Cemiyetine davet edilmek üzere Meclis bireyleri bilgilendirilecek.

Kırklar Cemiyeti kurucularından ve Altınova Cem Evi Başkanı Adnan Arslan, kuruluşun sebebi hakkında vermiş olduğu bilgiler gerçekleştiği taktirde fevkalade güzel şeyler olacağını anlatı.

Kırklar Meclisi kurucu üyeleri, Antalya’mızın tanınmış iş insanları, gazeteci, siyasetçi, yazar, şair, Araştırmacı, doktor gibi her meslekten insanlarımızın fikirleri, maddi ve manevi katkılarıyla Meclisimiz birçok şeyi başaracağına kanaatim tam olduğunu ve yanılmayacağını kısa süre içinde yapacaklarımıza şahit olacağını söyledi.

Kırklar Cemiyeti’nin kuruluş felsefesi ve amacı başta çevresel sorunları tespit edip çözüm üretmektir.
Çevre insanının dertlerine derman, problemlerine çare arayarak yardımcı olmaktır. 
Cem Evinin bulunmuş olduğu mahalle başta olmak üzere işsizlere iş, aşsızlara aş, her türlü ihtiyacı olan canlara yardım isteyenlere yardım etmek için çalışmalar başlatılacak.
Hayır sever dost ve kardeşlerimizin verecekleri bağışları, yardıma muhtaç olan canlarımıza ulaştırmak için can siper hane çalışacağız. 

 

Bu yazı toplam 1608 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim