Bugün 19 Mart 2024 Salı
  • Antalya19 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2239.248
    %-0.23
  • Dolar
    32.3388
    %0.08
  • Euro
    35.0797
    %-0.38

Adem Vural / SON HABER

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Adem Vural / SON HABER

Antalya Doğal Yaşam Parkı

04 Şubat 2023 Cumartesi 00:51

     İlimizde hakikaten çocukların ve gençlerin gezip eğlenebilecekleri doğal yaşam alanları oldukça az.

            Mesela Hayvanat Bahçesi, Akvaryum merkezi ve kısmen de DokumaPark dışında gezip eğlenilebilecek, zaman geçirilebilecek cazibe merkezleri yok.

            Olanların da önemli eksiklikleri bulunmakta.

            Muratpaşa ilçesinde de bu manada ciddi bir eksiklik göze çarpmakta.

            Diğer ilçelerde de cazibe merkezi anlamında proje eksikliği bulunmakta.

Bu eksikliklerin yanı sıra mevcut tesislerde de bazı etkinlikler yar alıyor.

Bunlardan birisi de Antalya Doğal Yaşam Parkı.

Bu manada yarıyıl tatilinde çocukların dolu dolu bir tatil geçirmesi amacıyla Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından öğrenci ve öğretmenlere kapılarını ücretsiz açan Antalya Doğal Yaşam Parkı, yoğun ilgi görüyor. Zengin hayvan türleri ve geniş doğal yaşam alanlarıyla çocuklar hayvanat bahçesinde keyif dolu bir zaman geçiriyor.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 15 günlük yarıyıl tatilinde öğrencilerin keyifli bir tatil geçirebilmesi amacıyla çocuklara yönelik birçok faaliyet gerçekleştiriyor. Yarıyıl tatilinde Çocuk Tiyatroları Şenliği’nin yanı sıra Büyükşehir Belediyesi’nin Oyuncak Müzesi ve Antalya Doğal Yaşam Parkı öğrenci ve öğretmenle ücretsiz şekilde hizmet veriyor. Zengin hayvan türleri ve geniş doğal yaşam alanlarıyla Türkiye’nin en büyük hayvanat bahçelerinden biri olan Antalya Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı’nda aileler çocuklarıyla dolu dolu zaman geçirme fırsatı buluyor.

   Öğretmen ve öğrenciler için 21 Ocak-5 Şubat tarihleri arasında ücretsiz hale getirilen Doğal Yaşam Parkı, ziyaretçilerin yoğun ilgisini görüyor. 127 türde 1400 hayvana ev sahipliği yapan Doğal Yaşam Parkı’nda çocuklar, doğa ile iç içe keyifli zaman geçiriyor. Hayvanların olduğu bölümleri ziyaret eden çocuklar, bol bol fotoğraf çekinerek, hem hayvan türleri hakkında bilgileniyor hem de eğleniyor. Doğal Yaşam Parkı’nı gezen aileler ve çocuklar, hayvanat bahçesinin tatil süresinde ücretsiz hale getirilmesini olumlu buluyorlar.

Bunun yanı sıra  yarıyıl tatili boyunca Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenen kadın kooperatifleri de Doğal Yaşam Parkı’nda stant açtı. Kooperatifler açtıkları stantlar ile el emeği ürünlerini Doğal Yaşam Parkı’nı ziyaret eden vatandaşlara ulaştırma fırsatı buldu. Birçok vatandaş da kadın kooperatiflerin stantlarını gezerek hem alışveriş yapıyor hem de kadınların el emeği ürünlerini görme şansı buluyor.

            Yazımın başında da ifade ettiğim gibi cazibe merkezleri eksikliği giderilmeli.

            Esen kalın.

Bu yazı toplam 506 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim