Bugün 27 Temmuz 2024 Cumartesi
  • Antalya28 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2529.106
    %0.09
  • Dolar
    32.8951
    %0.13
  • Euro
    35.7068
    %-0.12

Mustafa Yetgin

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mustafa Yetgin

Bilim ve Teknoloji Tırı

15 Mayıs 2024 Çarşamba 00:03

Değerli okurlarım yazılarımda bilhassa eğitime farklı parantezler açmaktayım.

            Eğitim meselesi bugünümüzü ve geleceğimizi çok yakından ilgilendirmekte.

            Eğitime yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır. Bunu ifade etmek istiyorum.

            Önemli meselelerini çözmüş ülkelerin eğitime yaptıkları yatırımla her alanda söz sahibi olduğunu görmekteyiz.

            Ülkemizin eğitime son senelerde yaptığı yatırımlar da ümit vermekte diye düşünmekteyim.

            Öte yandan ilimizde bilhassa belediyelerin kendi bünyelerinde oluşturdukları mobil tırlar önemli bir eksikliği gidermekte.

  Mesela Antalya Bilim Merkezi bünyesindeki Bilim ve Teknoloji Tırı, okul okul gezerek çocuklara bilim ışıkları saçmaya devam ediyor.

    Bu manada Kepez Belediyesi’nin eğitim ve bilim alanındaki desteği, öğrencilerin meraklarını canlandırarak onları bilimin büyüleyici dünyasıyla tanıştırmayı amaçlıyor.    Bu amaçla yola çıkan Kepez Belediyesi’nin Antalya Bilim Merkezi bünyesindeki Bilim ve Teknoloji Tırı, okullara giderek öğrencileri bilime merak duymaya teşvik ediyor. Çocukların bilime karşı ilgisini artırmak ve kişisel yeteneklerini keşfetmelerine yardımcı olmak amacıyla harekete geçen Bilim ve Teknoloji Tırı’nın bu sefer ki durağı Hüseyin Avni Çöllü Ortaokulu oldu. Geçtiğimiz hafta farklı günlerde okul bahçesine konumlanan Bilim ve Teknoloji Tırı içerisinde öğrenciler, interaktif deneyler yapma, bilim ve teknolojiyle ilgili eğlenceli etkinliklere katılma şansı buldular.

  Tırın içinde yer alan deneyim alanlarında, öğrenciler basit makinelerin nasıl çalıştığını gözlemlediler, elektrik devreleri oluşturup deneyimlediler ve kimyasal reaksiyonlarla ilgili pratik deneyler yaptılar. Ayrıca, robotik ve kodlama alanlarında da teorik bilgiler edinerek teknolojiyle olan etkileşimlerini artırdılar.

  Söz konusu etkinliğe katılan öğrenciler ise bilimin pratik uygulamalarını deneyimleyerek daha fazla öğrenme isteği duyduklarını ifade ettiler. Kepez Belediyesi'nin Bilim ve Teknoloji Tırı, gençlerin bilim ve teknolojiye olan ilgisini artırmayı hedefleyerek şehir genelinde okulları ziyaret etmeye devam edecek.

            Bilhassa Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin kendi bünyelerinde oluşturdukları mobil tırlar sağlıktan eğitime, gıdaya ve günlük ihtiyaçlara kadar geniş alanlarda hizmet vermekte.

            Bu çalışmaların artarak sürmesini diliyorum.

            Sağlıcakla kalın.

 

Bu yazı toplam 593 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim