Ulaşım konusunda sıkıntılarımızın olduğu ortada. Hele hele sıcak yaz günlerinde bu ulaşım sorunu daha da çoğalıyor. Bir taraftan Korona virüsle mücadele ederken, çoğunluğumuz artık özel araçlarla gideceği yere gitmeye başladı. İşyerlerine araçlarımızla gitmeye başladık. Bu da trafik yükünü çoğalttı.
Mesela öğle saatlerinde bile artık inanılmaz bir trafik görüyorum. Böyle bir durumda neler yapılabilir? Toplu ulaşımı özendirmek için çalışmalar yapılmalı. Örneğin bisiklet kullanımı teşvik edilmeli. Yeni yaya yürüyüş alanları yapılmalı.
Bisiklet kullanımını teşvik etmek sözde kalmamalı. Şehrin bazı noktalarındaki bisiklet gezi yolları diğer cadde ve sokaklara da yayılmalı. Toplu ulaşımı da teşvik etmek gerekli. Antalya gibi turizmin amiral gemisi bir şehirde özellikle ulaşım modelinde sadece araçların olması düşünülemez.
Kaldı ki; her geçen gün bisiklet kullanımının yok olduğu, hatta motosiklet sürücülerinin bile trafikte zor anlar yaşadığı bir şehirde; toplu ulaşımı, bisikleti teşvik edici yeni metodlar geliştirilmeli. Gelin görün ki; bisikletli birine bile “tahammül” edemez hale geldik.
İnsanları süratle bisiklet kullanımına teşvik etmeliyiz ve toplu ulaşım modelini geliştirmeliyiz. Toplu ulaşımı teşvik edici, bisiklet ve yaya yollarına daha fazla yer veren bir ulaşım modeli lazım. Mutlu kalın.
Bu yazı toplam 368 defa okunmuştur.